Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006 Alchemy Professional Raw bell
Nie znalazłem opinii dot. w/w dzwonków (może źle szukałem?...) także zakładam temat.
Otóż mam zamiar zaopatrzyć się w takowy bell 6 lub 8 i przyznam że jestem w kropce, opinia na temat bella 6 w komentarzach na drumcenter jest totalnie na minus, a nie jest to mimo wszystko niska półka..
czy ktoś miał styczność z tymi blaszkami i ma mimo to pozytywną opinie na ich temat?
pzdr.
Koleś na DC dał mu taki opis bo "wcale nie przypomina zil-bella". Trudno żeby przypominał
Ale nie wiem, nie grałem, nie miałem... a tym komentarzem bym się nie przejmował.
Miałem z kolei bell Istanbul Turk 8". Cena podobna. Fajny, surowy w brzmieniu. jak dla mnie troche za surowy, dlatego właśnie miałem
Koleś na DC dał mu taki opis bo wcale nie przypomina zil-bella. Trudno żeby przypominał
Ale nie wiem, nie grałem, nie miałem... a tym komentarzem bym się nie przejmował.
Miałem z kolei bell Istanbul Turk 8. Cena podobna. Fajny, surowy w brzmieniu. jak dla mnie troche za surowy, dlatego właśnie miałem
Że nie przypomina zil-bella to ok, ale napisał ze brzmienie beznadziejne i o to mi raczej chodziło...
co do Turka to też miałem, z tym, że 10' i w sumie też uważam że za surowy hehe
Ja mam osemeczke do sprzedania w stanie idealnym. Do metalu zabija. Cholernie glosny, szklisty punktowy przy gestej grze. Fajnie sie na nim robi przejscia werbel werbel stopa stopa splash splash stopa stopa bell bell stopa stopa floor floor blast
Jako dol od mini hihata jest bardzo fajny, malo wibruje wiec daje powietrza i uwydatnia prace gornej blaszki.
No właśnie jak dla mnie bell. Jak sama nazwa wskazuje "dzwon" i ten paiste brzmi właśnie jak dzwon. Wg mnie zil-bel to nie bell a bardziej effect cymbal
ps. i tak chcę zil-bel
Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006
czemu mi zil-bell kojarzy sie z zildijanem??
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006
erobeson napisał/a
klima napisał/a
czemu mi zil-bell kojarzy sie z zildijanem??
Bo ma się kojarzyć. W końcu to Zildjian.
ma sie to oko :D:D:D
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Odkopuję temat - mam zamiar kupić bell 6", mam dwa określone i na pewno któryś z nich kupię : Alchemy Professional Raw Bell , albo Radiant Murathan Raw Bell. Ten drugi słyszałem - jest ok, tylko muszę czekać z miesiąc ,bo nie ma jeszcze dostawy do Polski. A może ktoś wie , gdzie można posłuchać Alchemy - może ma ktoś z Was taką szóstkę bo ósemkę można gdzieś posłuchać pewnie. Dajcie cynka, pzdr.
Właśnie kupiłem Alchemy Profesional Raw Bell 6", super sprawa, musiałem sobie troszkę pomóc plastrami, bo na mój gust za bardzo "ciągnął' a teraz brzmi krócej i jest miodzio. Polecam
U siebie w prywatnym seciku mam zil bela 6 i raw bella 6. Zarabiscie sie uzupelniaja. Bella zawsze trzeba mocno skrecic zeby nie wybrzmiewal zbyt dlugo. Szkoda tylko ze zil bell jest troszke cichy jak na moj gust.
Bella mimo wszystko trzeba umiec uzywac. W niego sie nie napier*** tylko umiejetnie uderza w konkretne miejsce. Jak sie walsnie w krawedz nieskreconego bella to z uwagi na swoja grubosc logiczne ze musi dlugo wybrzmiewac, w koncu ma grubosc szyny kolejowej
Z poczatku tez mi sie nie widzial. Troche sie z nim obylem i smiga jak zloto. Blacha sama nie zabrzmi!
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
A mnie brzmienie się od razu bardzo spodobało, tylko było za długie, co do ściśnięcia to używam Aquarian Cymbal Spring, więc blacha była skręcona na sztywno. Mimo to dźwięk się nie skrócił ,więc pomogłem sobie plastrem. Teraz wcale nie brzmi gorzej, tylko krócej i właśnie ja taki sound preferuję. Pozdrawiam
Może mało na temat, ale pod tym tematem można dopiero zauważyć, że klinik zmienił sygnaturkę - nowa odsłona DC.
Jak dla mnie pierwsza klasa, ale nie propaguję zbytniego wychwalania, żeby nikt nie popadł w samozachwyt
EDIT:
trochę tylko mało blaszek zildjian, istanbul oraz pojedynczych stopek
Koleś na DC dał mu taki opis bo wcale nie przypomina zil-bella. Trudno żeby przypominał
Miałem z kolei bell Istanbul Turk 8. Cena podobna. Fajny, surowy w brzmieniu. jak dla mnie troche za surowy, dlatego właśnie miałem
Że nie przypomina zil-bella to ok, ale napisał ze brzmienie beznadziejne i o to mi raczej chodziło...
co do Turka to też miałem, z tym, że 10' i w sumie też uważam że za surowy hehe
no wlasnie....jak cos nie przypomina Zill bella to po co to produkowac