dosyć dokłądnie je ostukałem na MM. wywarły na mnie mega dobre wrażenie, moim zdaniem jedne z najlepszych 'turków'. Szczerze polecam, ale z tego co wiem w Polsce dystrybutora nie ma.
_________________ -= hoy brujerizmo pa ti satanizmo =-
!! BEEATCH !!
Bębniarek
niemcy mają kasę. tak samo Masterwork - robione przez Turków i w Turcji ale na niemieckim kapitale. przez pierwsze dwa lata istnienia firmy dystrybucja byla tylko i wylacznie na niemcy
!! BEEATCH !!
Bębniarek
Wysłany: Wto 08 Sie, 2006
Anatolian już istanieje od conajmniej 5 lat i dalej sami Niemcy
czy to ważne? nie rozmawiajcie już tyle o niemczech
w ogóle gdzieś wyczytałem że Anatolian i Tamburo to taka włoska para... a z waszej rozmowy wynika że to niemieckie :]
dystrybutor ma niby być... czas pokaże bo chyba wszystko załatwiają polska
mi prywatnie duzo bardziej sie podobaly brzmieniowo oczywiscie generalizuje, nie moge powiedziec, ze kazda jedna blaszka jest lepsza od kazdej jednej z istanbula, przy opiniowaniu firmy trzeba generalizowac
a wiec, generalizujac Anatolian bardziej mi sie podoba brzmieniowo od Istanbula
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008
ja właśnie dzisiaj postukałem sobie w parę crashy tej firmy w gliwickim muzycznym sklepie i kurde nie wiem.. gdybym mógł na tym pograć chwile we własnej salce prób to powiedziałbym coś więcej, na razie powiem tyle:
crash 17" Kappadokia - przypomina mi zildijana zbt.. ale mimo po to postawił bym go troszkę wyżej, ma długie wybrzmienie z racji średnicy, ale w moim odczuciu bez kopa..ale cena z tego co pamiętam ok 280 zł
crash 16" Kappadokia - jak wyżej z tym ze krótsze wybrzmienie..
crash 16" Traditional - sound w moim odczuciu nieco "mosiężny" nie spodobał mi sie od razu wiec długo go nie testowałem
klepałem w coś tam jeszcze ale już nie pamiętam.. generalnie poszukiwałem coś "konkretnego za konkretną kasę" ale gdybym był w sytuacji - mam 3 stówy i potrzebuje nówki crasha na gwałt to poprosiłbym o Kappadokie 16" i polazł pograć..
ja z kolei zastanawiam sie nad paiste pst5 chinka a jakas anatolianka poradzicie cos,
czy paiste da mi gwarancję dłuższej wytrzymałości i lepszego brzmienia-wiem ze to totalnie różne blachy-co powiecie?
czy paiste da mi gwarancję dłuższej wytrzymałości i lepszego brzmienia-wiem ze to totalnie różne blachy-co powiecie?
paiste to klasa sama w sobie wiec w to nie watpie aczkolwiek co do anatolinaów nie moge powiedziec ze nie bo nie miałem w łapach takze niech wypowie sie ktos kto miał
ja mam anatoliana 16 power crash z serii ultimate,jasny,czysty sound,bliżej mu do a-custom'a niż do istanbulów,które są ciemne,w polsze są jeszcze w miarę tanie (za swojego dałem niecałe 500 zł) bo ceny w hitlerówku są z kosmosu,generalnie gram na istanbulach i w/w crash kompetnie nie pasuje do reszty mojej blacharki (agop traditional/empire) talerz jest nowy i ani razu nie był grany na próbie ( nie licząc obstukania które trwało 20 minut) więc jakby był chętny to jest do opylenia nółwka sztuka 300 plnów + wysyłka
ceny super - ciekawe jak z brzmieniem. dużo garowych z dojczów, których miałem przyjemność gościć, grało właśnie na anatolianach. więc chyba nie jest tak źle, co, hm?
Kiedyś słyszałem te blaszki na koncercie (nie wiem jakie serie), i zrobiły na mnie mega wrażenie. Świetne brzmienie. zaskoczyło mnie cieplutkie brzmienie hi hatu, oraz crashy Pozdro!
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
łykam 16 crasha z serii Ambient. Trochę ryzyko, bo przesłuchałem tylko próbek tego egzemplarza. Na pierwsze ucho byłem zaskoczony. Jak dojdzie zdam recenzje.
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
jest zajebisty! spodziewałem się czegoś gorszego, a tak troche lepiej od xista 16.:) czytelne ciemne szkło. po namowie i badań gruntu dokupiłem 18tkę z tej samej serii.
pozwólcie, ze skompletuje całość i nagram.
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.