Wysłany: Pon 23 Paź, 2006 awaria!!
byc moze nie tu ten temat ale pisze i jestem oburzony i chce sie podzielic wrazeniami po dzisiejszym wydarzeniu hehe... mianowicie drodzy panowie i panie pekla mi dzisiaj przedluzka w twinie "janus" przy koncowce mocowania da sie co prawda zespawac i mozna jechac dalej ale jesli ktos ma jescze ten szajs to niech sie podzieli opiniami bo ja mam juz tego gowna dosc... ot taki sprawdzian maly dla mnie nigdy mi sie to nie zdazylo hehe a peklo mi po ultraszybkich stopkach .. moze powinienem grac ja 1 stope juz... pfffff pozdro! wiem ze juz janusza nie kupie
Ja normalnie nie wiem co Wy robicie z tymi Janusami, że Wam ciągle coś pęką i odpada. Mam Janusa od około dwóch lat i żadnej usterki (dzięki Bogu) dotąd nie doznałem, a użytkuje go normalnie.
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
operator
ja mam chyba najtańszego twina Mapexa i nic się nigdy ne stało (2 razy smarowałem WD). Minimalne luzy na przegubie po 3 latach są, ale to nie przeszkadza, bo cały czas jest napięty. Można się conajwyżej przyjebać do zamałych pedałów... znaczy platform i zadużych młotków ;p
Ja jak wyżej.Nic jeszcze nie rozwaliłem.
Poprostu nie umiecie grac stopą.Ja gralem kiedys przez 5 lat na powerbeacie! i nic nie zdupcyłem a to mówi samo za siebie.Trzeba grac z wyczuciem a nie byle mocno byle głośno.
Zaraz mnie pojedziecie,trudno ale nie mam ochoty już się wypowiadac.Oczywiście wady też się zdarzają.
też mam tego twina i jestem zadowolony choć musze przyznać że ma małą wadę fabryczną lewy pedał jest o jakieś 1-2mm niżej tą stope da się rozebrać na wszystkie części i robiąc tak doszedłem do tego że lewy blok bijaka ma inaczej wydrążoną dziurę niż prawy Cóż?!... tragedi nie ma nie jestem pierwszym właścicielem i nie mam na nią gwarancji bo tak to bym wymienił ale przeszkodą w grze to nie jest ogólnie super twin jak bym go zmieniał to już chyba tylko na DW9000
zgłoś to jak masz na gwarancji albo lepiej eksplatuj sprzęt z doświadczenia wiem że metalowcy bardzo mocno uderzają w stopy albo tylko ją smyrają choć nie wiem czy nim jesteś zgłóś to i niech ci wymienią
Mam twina Mapexa i jestem zadowolony Jedynym mankamentem jest piszczacy lewy pedal próbowałem smarowac ustawiac niestety nic nie pomoglo (moze wy macie jakies propozycje co z tym zrobic? ) ale nie przeszkadza to w graniu (slychac tylko jak sie gra samymi stopami np przy cwiczeniach). Ogólnie jestem zadowolony z Mapex'ika
ja mam chyba najtańszego twina Mapexa i nic się nigdy ne stało (2 razy smarowałem WD). Minimalne luzy na przegubie po 3 latach są, ale to nie przeszkadza (...)
szczesciarz - moj xlp18 wytrzymal dwa lata (czy dwa i pol..? a cholera wie) milej wspolpracy, po drodze wymienilem mu sprezynki na gibraltary i chodzil calkiem milo potem sie skonczylo i zaczely przekrecac sie gwinty - najpierw poszedl ten przy ustawieniu wychylenia lewego mlotka, potem kolejne polecialy lawinowo. Nie rzucalem stopa, gram technicznie (nie dociskam bijaka do membrany, uzywam stu procent odbicia ) a najszybsze partie jakie gram w kapeli to okolo 150-160 bpm dodam, ze pudzianowski nie jest moim idolem i nigdy nie dokrecalem gwintow az zajęczą bo i nie bylo takiej potrzeby.
mimo to uwazam, ze jak na sprzet za takie pieniadze wytrzymal dlugo i sporo zdzialal
zreszta... mysle, ze to troche cena koncertowania - gwinty w sprzecie tej klasy na pewno lepiej znioslyby, gdyby perka byla sobie ustawiona u mnie w pokoju a nie regularnie skladana i rozkladana
gwinty można przegwintować zawsze... ja tak mam zrobione w tomholderach w mojej Yamaszce, z 8 na 10 i jest ok, nawet motylków nie trzeba było zmieniać bo są frezowane. To można zrobić nawet ręcznie, kwestia znalezienia gwintownika (albo dziadka z gwintownikiemXD)
radii.o
Wysłany: Sob 18 Lis, 2006
opressor...
...słyszałem ,że gdy gra się ultra szybko ,tak jak ty, trzeba ultra uważać,żeby nie zrobić krzywdy sobie ,twinowi i kolegom z zespołu.niech nie giną niewinni...!