Bębniarek
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011 Balbex
Jakie są Wasze opinie o tych pałkach ? z tego co widzę firma sobie doskonale radzi , ma profesjonalne podejście , olbrzymią gamę produktów , coraz więcej perkusistów gra tymi pałkami , w tym sporo z naszego rodzimego podwórka np. Czarek Konrad , Marcin Jahr.
Ja używam teraz Balbex Premium Hickory 5B z główką nylonowa i ciągną już 2,5 miecha a do pęknięcia daleko Jak za 37 złociszy pałki bardzo dobre, wyważone i fajnie się gra. Polecam, ale teraz ja chce poszukać innej alternatywy u innych firm tylko nie mam żadnych pomysłów
Bębniarek
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011
Też mnie zaciekawiła ich oferta i waham się , chcę zamówić większą ilość z własnym logo , jak na razie rozważam ofertę Vic Firtha i właśnie Balbexa.
Balbex i Vic Firth to obie porządne i rzetelne firmy. Chodź chyba Balbex ma większe doświadczenie w produkcji - tak mi się zdaje. Ja bym na Twoim miejscu pogadał z tymi dwoma firmami i zobaczył jakie to są koszty. Balbex mój jest grany codziennie i jest jeszcze ok. 1 cm grubości koło główki to jednak jest jeszcze na kilka tygodni pewnie PS. dodam że nie gram lekko. Też na początku mocno wióry leciały, że aż odkurzałem dywan w salce, ale teraz jest hardo żeby coś większego poleciało i zero drzazg co ważne. Ja teraz chce przetestować pałki Vic Firth`a i zobaczymy
Bębniarek
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011
Vic Firth to potentat , firma powstała w 1963r
Ostatnio zmieniony przez Bębniarek Pon 04 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz
No to widzisz, pisałem nie pewnie co można wywnioskować z mojego postu. No ale ja bym napisał do obu firm i zapoznał się z kosztorysem, być może, że coś dorzucą Obie firmy porządne, tylko kwestia pieniążków.
Jak ostatnio okazało się w sklepie, że podnieśli cenę Vaterów na 39 zł to cisnąłem pałkami z powrotem na półkę i z podniesioną głową powiedziałem sprzedawcy, że nie są warte tej ceny! Przesiadam się znów na O4D...
W Czeskim drumcenter balbexy są w pakach po 5 par i wychodzi +/- 13,50zł za parę. Kupiłem model 5A gram bardzo dużo. Jedną parą gram już 2 tyg. główki są całe! Szyjka już wyłupana, ale pałka cała się trzyma i tutaj jestem w szoku bo gram dużo z rim shotem i promarki wysiadały. Zawodowe są te pałki - polecam każdemu! Balbex Fantasticks 5A
Ps.: Piszę o Fantasticks'ach a to z tego co wiem produkuje Balbex. Więc markowy Balbex musi być jeszcze większym gniotem.
Ostatnio zmieniony przez artdave Czw 07 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Nie mam pojęcia. Nie wiem czy Ci wyślą - musiałbyś więcej zamówić. Ogólnie goście z drumcenter.cz są bardzo mili więc można do nich napisać maila po angielsku.
fantasticki są dostępne w drumstore, ostatnio mieliśmy dostawę tych pałeczek. osobiście używam model ultra jazz i są mega, polecałem je zresztą w wątku o swoim zestawie
Bębniarek
Wysłany: Sob 30 Lip, 2011
Paczka z Balbexem dotarła , bierzemy się za testy , pierwsze wrażenie bardzo pozytywne , świetne kije !
Wysłany: Czw 11 Sie, 2011
Czekamy na opinie "po czasie", zobaczymy wtedy ile warte
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Mówiłem, że pałki jak skała Moja jedna para już ponad 3 miechy! I do tego ostatnio mocna próba, było mięcho i iskry leciały, a się dalej trzymają Pęknięcia nie widać i nawet nie zapowiada się na to.
Tak na marginesie, szkoda, że Balbex nie jest popularną marką pałek u nas.. w sklepach drogo bo nikt tego nie kupuje i nie schodzi im, a w Czechach można je dostać o wiele taniej...
Wysłany: Pon 15 Sie, 2011
maciekomis napisał/a
Ciekawe czy lepsze od VicFirth NOVA za 5A 15,60zł i jazda
przy mojej grze na werblu z rimem grajac, kladem 3 palki 5B NOVA w jedna probe (15 kawalkow set). uwazam ze jesli balbex ma klase wytrzymalosci jak Silverfox, bylbym sklonny sie przerzucic.
Ostatnio zmieniony przez Bolek361 Pon 15 Sie, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Bębniarek
Co ma do wytrzymałości głębokość werbla ? skoro łamiesz trzy komplety na jednej próbie , to nie ma siły , żadne nie wytrzymają swoją drogą majątek musisz wydawać , ćwiczenia , próby , trzy komplety na dzień x zakładając pięć dni w tyg. wychodzi 15 kpt tygodniowo nieźle.
Bębniarek napisał/a
Co ma do wytrzymałości głębokość werbla ? skoro łamiesz trzy komplety na jednej próbie , to nie ma siły , żadne nie wytrzymają swoją drogą majątek musisz wydawać , ćwiczenia , próby , trzy komplety na dzień x zakładając pięć dni w tyg. wychodzi 15 kpt tygodniowo nieźle.
lamie novy a dokladnie modele 5bn oraz 2bn. silverfoxy sa swietne i model 2b wytrzymuje zdecydowanie dluzej nie gram codziennie. dzis sie lajtuje po sztuce po wczoraj... mam duzo odciskow i to juz jest normalne.. mam toksyczne rece zeskrobuje lakier z silverfoxow w miejscu gdzie trzymam zeby nie wylatywaly i sie nie slizgaly co bym za mocno tez nie musial trzymac. ostatnio na 4 koncerty i 4 proby starczyly mi 3 palki. silverfox
Shalaq napisał/a
para na miesiąc...
tyle dokladnie wychodzi.
Ostatnio zmieniony przez Bolek361 Pon 15 Sie, 2011, w całości zmieniany 1 raz