Wysłany: Sro 18 Paź, 2006
daj linka michal
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Szanuje bardzo Gottlieba. Znalazlem gdzies ze dlugi czas grywal na Ludwigu i Istanbulach.
Zreszta obudzcie sie: Sygnatury to jedna wielka sciema (no chyba Chambers wyjatkiem).
Perkusisci maja "wlasne" palki, werble a graja czesto na "zwyklych" (chad Smith, Bruford, Famularo), seryjnych sprzetach.
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
Antonio
Wysłany: Czw 19 Paź, 2006
skrzywdziłeś mnie!
_________________ They come upon you like a pack of rabid hounds as they slobber in your ears and purge you with their sounds.
Kiedys czytalem na temat wprowadzania modelow sygnowanych bodajze gitar i tam sprawa wyglada tak: Przykladowo jest sobie firma Ibanez, robia nowy model gitarki, prosza powiedzmy Petricciego (to tylko przyklad, nie wiem czy w tym wypadku ten mechanizm tez tak zadzialal), placa mu fajna sumke, on podpisuje sie pod modelem swoim nazwiskiem, reklamuje ja itd. itp. Wmawia nam ze on na niej gra a producent tylko oczekuje wynikow, tzn: jezeli gitara zostanie doceniona przez wielu muzykow, bedzie sie dobrze sprzedawac, wdedy wprowadzaja ja do seryjnej produkcji, i juz nie nazywa sie powiedzmy Ibanez Petrucci Signature, tylko jest kolejnym modelem w zwyklej serii X, jednak czasem rownolegle produkowanym do modelu Signature, wiec modele sygnowane czasem sa najmniej udanymi (eksperymentalnymi) ale jednymi z najdrozszych, czasem nieadekwatnie do jakosci jaka przedstawiaja. Nie wiem czy w swiecie instrumentow perkusyjnych wyglada to tak samo, ale chcialem sie z wami tym podzielic
oczywiscie ze wyglada: ulrich sam chyba gra na swojej sygnaurze. Kto o zdrowych zmysłach kupi werbel brzmiący jak puszka z kocim jedzeniem ?
skoro to jego sygnatura jasne ze mu odpowiada, a skoro mu odpowiada to na nim gra, wiec nie wiem co w tym dziwnego :> Sa tacy ktorym taka pucha sie podoba...