Wysłany: Nie 13 Sie, 2006 bębny do ćwiczenia w domu
elo
mam dylemat a mianowicie: potrzebuję czegos do ćwiczenia w mieszkaniu.myślałam o zestawie elektronicznym, jednak ostatnio zaczynam częściej odczuwać brak własnego zestawu akustycznego(w razie np.koncertów itp.).Pytanie brzmi: jak sprawują się wszelkie wyciszacze na bębny typu HQ itp.?mam do wyboru kupno zestawu akustycznego i wyciszenie go do ćwiczeń w mieszkaniu(rozwiązanie na 3-4 miesiące, potem i tak kupuję elektroniczny a te poszłyby do sali),lub teraz kupić elektroniczny i o ćwiczenie sie nie martwić, a potem zacząć zbierać na normalny zestaw.
_________________ SPRZEDAM:
Alchemy prof. rock ride 20"
podobno Omnimusic mial miec to w sprzedazy ale nie odpisuja mi na mejle a telefonicznie nie moge sie z nimi skontaktowac z przyczyn ode mnie niezaleznych, z tego co sie orientuje cena miala wynosic ok 600-700zl.
ba, jak widac na zdjeciach mozna sobie dowolnie manewrowac ustawieniem, a co dla mnie najwazniejsze jest pad do stopy... tylko zeby ktos to mial i zdal jakas relacje z uzytkowania..
i mozna wszedzie wziac...nie powiem pomysl swietny.tylko czyjas opinia bylaby tu bardzo przydatna.i jakis sklep ktory ma to na sprzedaz gdzies u nas najlepiej:)
nie boj nic, pytalem mailowo sklepu w niemczech ktory tego pada posiada (http://musik-service.de/) i napisali mi ze spokojnie mozna twina podlaczyc (uf ) tylko ze przesylka do polski 25 euro...
pady mnie nie bardzo interesują, elektronika i tak sobie sprawię, kwestia jest tylko taka czy kupować go teraz czy najpierw zanabyć normalne bębny(które tak czy siak kupić trzeba będzie)i przemęczyć się trochę na wyciszaczach ale mieć spokój i nie martwić się o zaplecze sprzętowe na przyszłość.bardzie się skłaniam ku drugiemu rozwiązaniu jeno nie wiem jak te wyciszacze dają radę.
A ile masz kasy na elektronika? Za niecałe 4k dostaniesz Rolanda TD-3KW.
http://www.riff.net.pl/sk...roducts_id/1291
Trzystrefowe pady blach, dwustrefowe bębnów, reagują nawet jak złapiesz blachę po uderzeniu (tłumienie), a pad werblowy z naturalnym naciągiem (w komplecie siateczka, ale można wymienić na dowolny inny). Bębny mają dobre brzmienia i co najważniejsze generali midi out. Zespół industrial metalowy kumpla będzie na tym płytę nową nagrywał, tylko blachy live zdejmą. Grałem i polecam.
A jeżeli to kupisz to umrę z zazdrości, bo już od dawna chciałem sobie sprawić taki, ale ciągle kasa na coś innego była potrzebna.
A ile masz kasy na elektronika? Za niecałe 4k dostaniesz Rolanda TD-3KW.
http://www.riff.net.pl/sk...roducts_id/1291
Trzystrefowe pady blach, dwustrefowe bębnów, reagują nawet jak złapiesz blachę po uderzeniu (tłumienie), a pad werblowy z naturalnym naciągiem (w komplecie siateczka, ale można wymienić na dowolny inny). Bębny mają dobre brzmienia i co najważniejsze generali midi out. Zespół industrial metalowy kumpla będzie na tym płytę nową nagrywał, tylko blachy live zdejmą. Grałem i polecam.
A jeżeli to kupisz to umrę z zazdrości, bo już od dawna chciałem sobie sprawić taki, ale ciągle kasa na coś innego była potrzebna.
dokładnie o tym myślę czy ktoś jeszcze miał styczność z wyciszaczami i może się wypowiedzieć?
gralem na rolandzie td10. No niby to fajne ale jednak "ulatuje dusza" z bebna...
Jesli kiedys nie bede mial czasu na bebny i kapele to na pewno sprzedam akustyka i kupie taki elektroniczny set.
Dynamika na "pierwsze ucho" jest swietna, brzmienia rewelacyjne.Ale tremolo brzmi "elektronicznie", podzialy wybrzmiewaja na jednakowej dynamice, flamy i ghosty na pewno nie tak jakbys sobie tego zyczyl. Takze cos za cos. A blachy mimo dynamicznych padow tez niezbyt szczegolne, za wyjatkiem splashy, belli. Ride wrecz beznadziejnie. I taki set kosztuje 6000-8000zl wiec nie ma co sie spodziewac cudow na tanszym zestawie.
Reasumujac: fajne ale plastikowe dla bardziej wymagajacych.
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
Bębniarek
Super to wygląda ! Wojtuś, dystrybutor DW jest chyba z Krakowa, mógłbyś zasięgnąć języka jak wygląda sprawa kupienia tego w kraju naszym pięknym ? 144 ojro to nie taka straszna cena w sumie...
sam moze niedlugo na to zapoluje, u naszych zachodnich sasiadow 144 euro.
Super podoba mi się to
Ja tam bym zrobil cos takiego samemu, bez wiekszych problemow. Koszt wyszedlby troszke wiekszy, ale poszczegolne elementy moglyby sluzyc jako np. ramiona zestawu akustycznego
ja slyszalem ze ma to kosztowac ok 700pln i byc koncem wakacji...
zobaczymy bo sam jestem ciekaw
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
To ja juz wiem, ze będzie w Omnimuzie ta choinka DW dopiero pod koniec września i ma kosztować ok. 1000 jak nie lepiej. Tyle dowiedziałem się na dziś przez telefon.
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.