Wysłany: Sob 21 Paź, 2006 Blachy do Jazz/Rock - Paiste Innovations?
Zastanawiam się nad nowymi blachami do muzyki jazz czy rock. Bardzo mi się spodobały Paiste Traditional ale są one bardzo drogie, więc pomyślałem o Innovations, ale nie ma ich już na stronie Paista i nie można posłuchać ich dzwięku. Co się stało z tą serią, do jakiej muzyki się nadaje?
Ich cena w sklepach internetowaych jest bardzo zachęcająca jak na blachy pro.
W chwili obecnej chciałbym kupić sam hi-hat. Co można o nim powiedzieć?
w moim odczuciu to taka zubozona wersja signature, krocej wybrzmiewaja i sa mniej wybuchowe, ale barwa brzmienia podobna, maja mala wade, taki charakterystyczne szelest mogacy draznic niektorych, ale do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic.
Fajne są innovejszyny, ale baardzo jasne, lecz nie wybuchowe. Miałem crasha 16" i w porownaniu do A Customa 16" był jeszcze jaśniejszy. A czy gorszy? Brzmiał inaczej, nie pasował do zestawu, więc go popchnąłem na allegro. Traditional to z kolei bardzo ciemne blaszki, taki paisteowy Zildjian K, więc dobrze się zastanów co Ty chcesz.
Co do barwy to racja, ale obydwie serie są przeznaczone do delikatniejszej muzyki, a na tym mi najbardziej zależy.
musisz sie zastanowic jaki rodzaj brzmienia ci sie bardziej podoba, ja np. nie lubie zbyt ciemnych blach, wczoraj na koncercie Lao Che utwierdzilem sie w mym przekonaniu, w akcji byly glownie ziljian k i nie przypadly mi do gustu, zwlaszcza crashe, bo do ride`a i hihatu nie mam zastrzezen.
witam, jako iz jestem endorserem istanbul agop chcialbym zdementowac owoa informacje, jakobym w secie koncertowym mial glownie zildjiany K, otoz posiadam w nim tylko jeden crash 19 dark thin oraz ride 24" z custom heavy power (mam je ze wzgl. na sentyment do tej firmy), reszta blach to poczciwe istanbul agop, a ze lubie ciemne brzmienie uzywam serii turk i traditional. pozdrawiam i polecam te blaszki wszystkim . hehe alez oficjalnie to zabrzmialo hehehe ciao drummerzy.