Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Blachy do Jazz/Rock - Paiste Innovations?
Blachy do Jazz/Rock - Paiste Innovations?
Autor Wiadomość
Arobar

Wysłany: Sob 21 Paź, 2006   Blachy do Jazz/Rock - Paiste Innovations?

Zastanawiam się nad nowymi blachami do muzyki jazz czy rock. Bardzo mi się spodobały Paiste Traditional ale są one bardzo drogie, więc pomyślałem o Innovations, ale nie ma ich już na stronie Paista i nie można posłuchać ich dzwięku. Co się stało z tą serią, do jakiej muzyki się nadaje?
Ich cena w sklepach internetowaych jest bardzo zachęcająca jak na blachy pro.

W chwili obecnej chciałbym kupić sam hi-hat. Co można o nim powiedzieć?

rot10

Wysłany: Sob 21 Paź, 2006   

w moim odczuciu to taka zubozona wersja signature, krocej wybrzmiewaja i sa mniej wybuchowe, ale barwa brzmienia podobna, maja mala wade, taki charakterystyczne szelest mogacy draznic niektorych, ale do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic. :wink:

a tu masz link do probek
http://www.paiste.com/pro...ed/innovations/

lukasz

Fajne są innovejszyny, ale baardzo jasne, lecz nie wybuchowe. Miałem crasha 16" i w porownaniu do A Customa 16" był jeszcze jaśniejszy. A czy gorszy? Brzmiał inaczej, nie pasował do zestawu, więc go popchnąłem na allegro. Traditional to z kolei bardzo ciemne blaszki, taki paisteowy Zildjian K, więc dobrze się zastanów co Ty chcesz.

Arobar

Co do barwy to racja, ale obydwie serie są przeznaczone do delikatniejszej muzyki, a na tym mi najbardziej zależy.

Fazer

proponujęIstanbul Agop, szczególnie Traditional, ale można też z innych serii

rot10

Arobar napisał/a
Co do barwy to racja, ale obydwie serie są przeznaczone do delikatniejszej muzyki, a na tym mi najbardziej zależy.

musisz sie zastanowic jaki rodzaj brzmienia ci sie bardziej podoba, ja np. nie lubie zbyt ciemnych blach, wczoraj na koncercie Lao Che utwierdzilem sie w mym przekonaniu, w akcji byly glownie ziljian k i nie przypadly mi do gustu, zwlaszcza crashe, bo do ride`a i hihatu nie mam zastrzezen.

Dimon 

Wysłany: Pią 03 Lis, 2006   

witam, jako iz jestem endorserem istanbul agop chcialbym zdementowac owoa informacje, jakobym w secie koncertowym mial glownie zildjiany K, otoz posiadam w nim tylko jeden crash 19 dark thin oraz ride 24" z custom heavy power (mam je ze wzgl. na sentyment do tej firmy), reszta blach to poczciwe istanbul agop, a ze lubie ciemne brzmienie uzywam serii turk i traditional. pozdrawiam i polecam te blaszki wszystkim . hehe alez oficjalnie to zabrzmialo hehehe :) ciao drummerzy.

nawalator 
Mówta na mnie NAW

No w końcu endorserem jesteś.:)

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

rot10

a to sory, nie dowidzialem wszystkiego ;-)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Blachy do Jazz/Rock - Paiste Innovations?