Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Bongosy do 230 zl
Bongosy do 230 zl
Autor Wiadomość
borbah 

Wysłany: Wto 28 Lis, 2006   Bongosy do 230 zl

Jak w temacie , nie bylo chyba jeszcze tego na forum wiec pytam tutaj. Po pierwsze jaka firma , po drugie na jakie parametry zwracac uwage ? jesli chodzi o bebny etniczne to jestem absolutnie zielony wiec licze na Wasza pomoc. Interesuje mnie raczej nówka bo na allegro rzadko widze cos fajnego uzywanego, czy za 230 mozna juz kupic cos co zabrzmi jak beben a nie karton ?

borbah 

Wysłany: Wto 28 Lis, 2006   

Dobra to wam troche uproszcze zadanie :)

http://perkusje.com/?p=pr...e&iProduct=1052

czy takie cos juz bedzie w miare ?

Wysolek85

Ze swojej strony polecam, na stojaczku śmigają aż miło :)

Vogt

może rozejrzyj się za jakimiś Meinlami? ja swojego czasu bawiłem sie jakimis (niestety nie wiem jaka seria) i spodobały mi się.

lukasz

Z bongosami jest ten problem, że tanie brzmią jak szmata, a dobre kosztują sporą kasę.

borbah 

wysoł mowi ze te co podalem sa fajne :) ja mu wierze ... spora kasa to to nie jest jak szmata raczej nie zabrzmia , choc oczywiscie nie wymagam bog wie czego :) gralem na everplayach tylko wiec mam po prostu brzmienie ktorego nei chce :) a to na pewno bedzie lepsze.

Qbs

borbah napisał/a
wysoł mowi ze te co podalem sa fajne :) ja mu wierze ...

a slyszales kiedys o sprzedawcy ktory swojego towaru by nie zachwalal? ;]
It is a physical experience as real as any other.

borbah 

Wysłany: Sro 29 Lis, 2006   

hmm ... on jest sprzedawca ktoremu ufam ;P juz robilem z nim interes i jestem zachwycony wiec watpie by mowil nieprawde, poza tym bongosy wygladaja solidnie

jezyor

niedawno kupiłem sobie bongosy Ever Play (110zł) i już dwa dni po zakupie wiedziałem, że się wygłupiłem :/
pobiegłem więc do sklepiku i za 320 zł kupiłem Meinla Headliner. Nie jset to pewnie najwyższa półka Meinla ale wykonanie i brzmienie są znakomite. To przyjemność obcować z takim instrumentem. A i cena nie odstrasza.
a wygląddają tak
perkusja

Co do tej Salsy, to myślę, że zupełnie przyzwoite

lukasz

Ja miałem kiedyś jakieś gówno... nino by meinl czy coś, właśnie koło 100zł. Nie dało się z tym życ...

bRS 
Da Funk Blaster

Qbs napisał/a
borbah napisał/a
wysoł mowi ze te co podalem sa fajne :) ja mu wierze ...

a slyszales kiedys o sprzedawcy ktory swojego towaru by nie zachwalal? ;]

Wyczuwam tu nutkę ironii... Stąd pewnie sprzeciw Wysolka. W sumie mu się nie dziwię, bo z tego zdania łatwo wywnioskować,że uważasz, iż nawet jeśli towar jest gówno wart to każdy sprzedawca będzie go zachwalał. Ale, do jasnej cholery, czym ma się kierować ktoś kto w dziedzinie: 'bongosów za przyzwoitą cenę i przyzwoitej jakości' nie jest asem, jak właśnie na opinii sprzedawców? I nie ma nic w tym dziwnego... A porównanie z Klinikiem jest, moim zdaniem oczywiste. Klinik przez wielu na tym forum jest uważany za wyrocznię jeśli chodzi o sprzęt perkusyjny...
Z drugiej jednak strony należy brać poprawkę na opinię każdego sprzedawcy bo każdy ocenia jakość, zalety itp według siebie.
Nie ma co się kłucić Panowie :) .

@ Borbah: Myślę, że za tą cenę nie znajdziesz nic lepszego niż Club Salsa, które to bongosy możesz kupić zarówno u Klinika o ile się nie mylę.
Pozdrawiam i sorry za offtop. ;)

lukasz

No troszkę więcej, ale i tak tanio:

http://www.musik-produkti...nr/4303748/sid/!04071934/quelle/andereart

lukasz

Qbs napisał/a

Cytat
Z bongosami jest ten problem, że tanie brzmią jak szmata, a dobre kosztują sporą kasę.

a poza tym zobacz sobie na link podany przez Łukasza... :roll:

Ale to ja napisałem :D Myślałem, że nawet asiprey kosztują ponad 500. A tu miła niespodzianka.

Qbs

lukasz napisał/a

Ale to ja napisałem :D Myślałem, że nawet asiprey kosztują ponad 500. A tu miła niespodzianka.

ja wiem, ze Ty :) u nas w kraju Aspire faktycznie drogie
http://www.interton.com.p...&id_product=824
It is a physical experience as real as any other.

lukasz

Aaa, rozumieć.

W każdym razie polecam Aspirki. Najniższa seria LP, ale świetne są.

borbah 

chyba jednak kupie te club salsa , najbardziej do mnie przemawiaja , bo headlinery to troche za duzo juz :) 100 zl roznicy to dla mnie bardzo duzo.

I wylujcie :P Wysolek to nie akwizytor , on nie musi mi niczego wcisnac na sile wiec wierze ze jego opinie sa obiektywne :) Tak samo klinik , poki co ci panowie sa bardzo pomocni jak mam jakies pytania wiec spokojnie towarzystwo :) I dzieki za tak liczna odpowiedz ;)

bRS 
Da Funk Blaster

Dobra Panowie, koniec offtopa. Źle się zrozumieliście i finito. Piątka i buzi na zgodę :* ;) .
Wracając do tematu, ma ktoś może jakieś nagrania ww bongosów (CS, LP itd.)?

StawRos 

Dla mnie te Club Salsa wyglądają całkiem całkiem, powinny spełniać swoje zadanie.

Co do afery to myśle, że jest bezsensowna. Borbah chce bongosy za 230zł. Wysołek mu podał konkretną i prawdopodobnie najlepszą ofertę i już. Moim zdaniem zachował się jak każdy dobry sprzedawca (sądzę, że Klink zachowałby się tak samo) - usłyszał wymagania i zaproponował towar, nie można go oskarżać o jakąś chęć zysku za wszelką cenę tylko dlatego, że uważa że ten sprzęt jest dobry.
Padły tutaj propozycje innych bongosów - droższych ale za razem lepiej brzmiących, którym Wysołkowe nie dorastają zapewne do pięt. Pamiętajmy jednak, że głównym kryterium jest cena i ona decyduje o wyborze sprzętu.

Gdyby temat brzmiał "Bongosy za 500" a Wysyłek by się upierał, że jego (Club Salsa) są lepsze od LP i Meinla i nakłaniałby Borbaha żeby je kupił za cenę 500zł wtedy ataki na niego jako nierzetelnego i chciwego sprzedawcę byłby uzasadnione.

Takie jest moje zdanie starałem się być obiektywny ponieważ nie sympatyzuje z jakimkolwiek sklepem i staram się nie dzielić ludzi na równych i równiejszych.

Anioł stróż

Wysłany: Czw 30 Lis, 2006   

Posty offtopujace znikaja.
Qbs: strike one.
Mefiu: masz już dwa warny wiec hamuj sie

borbah 

Wysłany: Sro 06 Gru, 2006   

Chcialem tylko napisac ze kupilem te salsa club gold za 250 i jestem w pelni zadowolony , brzmia swietnie ;)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Bongosy do 230 zl