Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » broblem z pastą do blach
broblem z pastą do blach
Autor Wiadomość
pearlexport

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006   broblem z pastą do blach

czyszcze blachy pastą do blach po wyczyszczeniu po dwóch dniach zarobiły się plamy tak choćby rdza. DLACZEGO ?? za pomoc z góry dzieki

lukasz

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006   

Jakie blachy, jaka pasta, jak czyściłeś i najlepiej pokaż zdjęcie takich plam. Jeżeli to nie nalot, który można zlikwidować szmatką, to może być problem.

pearlexport

blacha paiste 2002 ride pasta Bertrand szmatą sie nie da tego wyczyścić a czyściłem jak pisało "niewielką ilość pasty nanieść na część powierzchni talerze[...] czyścić talerz okrężnymi ruchami..." zdjęć nie załącze nie mam aparatu

lukasz

To wyjątkowo dziwne. Sam bertrandem czyściłem blachy z B8 i nie było problemu. A jaki kolor ma ten nalot?

erobeson

Taaa... Bertrand. Już nie stosuję tych produktów bo nie mam godziny na polerowanie każdej z blach. Płyn niestety zostawia tłusty nalot. Do blach paiste bezbłędny jest płyn Paiste. I nic więcej.

pearlexport

nalot jest koluru no :) jak rdza złoty przechodzący w srebrny :| mam nie stosować tej pasty ??

StawRos 

Już chyba wiem o co Ci chodzi. Miałem wiele razy taką sytuację. Ten nalot to takie smugi jakby szaro - złote??
Jeśli tak to są to zabrudzenia, które zostały rozpuszczone przez pastę i się z nią wymieszały, a zostały na powierzchni blachy dlatego, że jej dokładnie nie wytarłeś (żeby je dokładnie wytrzeć trzeba baaaardzo dużo czasu i energii). Weź blache i umyj ją teraz zwykłym płynem do naczyń - tak jakbyś mył naczynia. Smugi powinny zniknąć.

pearlexport

wielkie dzięki za pomoc :) już sie przestraszyłem zrobie jak radzisz pozdrawiam

lukasz

Na pewno nie korozja, stopy miedzi korodują na paskudnie zielony kolor.

rot10

dokladnie mialem ten sam problem, jak koledzy wspomnieli wczesniej wynika to z niedoczyszczenia blachy, ja sobie poradzilem z tym zmywajac ta wstrentna paste woda z mydlem.
a tak przy okazji wie ktos gdzie mozna kupic paiste cymbal protector?
wszedzie jest tylko cleaner a ja nie chce czyscic tylko chronic :wink:

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » broblem z pastą do blach