Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » brzmienie PEARL BRX MASTER ZA 800 ZL ?
brzmienie PEARL BRX MASTER ZA 800 ZL ?
Autor Wiadomość
trombix

Wysłany: Pią 22 Gru, 2006   brzmienie PEARL BRX MASTER ZA 800 ZL ?

Mialem niedawno wielka przyjemnosc grania na pearlu brx master studio -cos pieknego !Jednak cena tego werbla jest dla mnie zbyt wysoka ,dlatego szukam czegos w granicach 800zl,co bedzie mialo podobne brzmienie , w gre wchodzi rowniez sprzet uzywany.Co o tym myslicie?

Szczepek

Wysłany: Pią 22 Gru, 2006   

Gdyby cos brzmialo jak BRX i bylo od niego tansze to wszyscy by woleli tansze rozwiazanie :) A tak serio to wydaje mi sie ze nie ma sensu kupowania wszelkich odpowiednikow i to sie tyczy wszystkich instrumentow, na pierwszy rzut ucha moze i beda brzmiec podobnie lecz na ktoryms etapie uzytkowania wyjdzie ta roznica klasowa ktora stawia BRXa na najwyzszej polce. Wiem ze moj post nic ci nie daje i jest kolejnym typu dozbieraj i kup ale wiedz ze chcac miec brzmienie BRXa bedziesz je miec grajac tylko na BRXie i nie ma zlituj sie. Tak wiec dozbieraj i poluj na allegro :wink: , jesli nie masz noza na karku i nie musisz juz kupic werbla...

StawRos 

Przecież za 800zł można już kupić taki werbel.

trombix

moze jest jednak jakas alternatywa dla tego werbla ,w koncu to Pearl ,a wiadomo ze tu za logo pewnie sie tez w jakims stopniu placi. Jestem gotow isc na pewien "kompromis brzmieniowy"- no chyba ze uda sie dorwac samego mastera za ok 800 zl.

Wysolek85

nie raz sie udalo :)

trombix

gdyby sie nie udalo..., to czy mial ktos stycznosc dw pdp maple lub mapexem pro maple? Jak brzmia te werble ,poniewarz z opisu wynika ze sa dosc uniwersalne ,co bardzo mi odpowiada.

Ślepy

stary, za 800zl idzie wyhaczyć i uzywanego mmxa i brxa, trzeba tylko dobrze szukać i uzbroić się w cierpliwość...

trombix

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006   

wobec tego chyba warto uzbroic sie wcierpliwosc.Przy okazji spytam jeszcze czy ktos gral na brx i mmx , gdyz ceny sa podobne ,a jesli sie nie myle to wykonane sa z innego materialu.jak rozni sie ich brzmienie?

Mefiu

brx to brzoza, mmx klon - werble różnią sie brzmieniem baaardzo...

trombix

Mafiu -odnosze wrazenie ze wiesz cos wiecej ,wiec badz uprzejmy bardziej szczegulowo opisac ta roznice!

morthias 
Lubię placki.

Pozwole sobie odpisac za Mefia :P .

Brzoza ma bardziej skupione, jasniejsze i nieco ostrzejsze brzmienie, troche krocej wybrzmiewa. Klon jest cieply, dosc ciemny i rozmyty. Ma dlugi sustain. Oto roznice.

Mefiu

morthias napisał/a
Pozwole sobie odpisac za Mefia :P .

i dobrze :P :P

dodam jeszcze, ze brzoza jest "sucha" w swoim brzmieniu, a klon ma głębsze brzmienie... Zawsze byłem za klonowymi garami, jednak teraz bardzo podoba mi sie "brzozowe brzmienie". Brx, bedzie fajnym wyborem - krótki, skupiony i ostry strzał, to jest to co lubie w werbelkach z brzozy. 8)

trombix

Dzieki Wam chlopaki za ten opisik ,ale czuje ze powinienem obstukac obydwa zanim dokonam wyboru. Noi oczywiscie Mefiu :oops: :lol: :lol: .Pozdrawiam!

Mefiu

No obstukaj koniecznie !
Pozdro

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » brzmienie PEARL BRX MASTER ZA 800 ZL ?