Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Co kupić nowego lub używanego z perki do kwoty 2.700 zł??
Co kupić nowego lub używanego z perki do kwoty 2.700 zł??
Autor Wiadomość
Kopaczpalker

Wysłany: Nie 05 Lis, 2006   Co kupić nowego lub używanego z perki do kwoty 2.700 zł??

Witam i pozdrawiam wszystkich bebniarzy na początku!

Podobny temat pojawił sie już kiedyż na forum, ale nie przywiązywałem do niego tematu. Teraz sam mam ten sam problem. Myślę o zakupie nowych beczek lub używanych do kwoty między 2600 a ewent. 2800.
Myślałem o Mapexie M Brich lub Premierze HPK lub Sonorze force 2005.
Śledze na bieżąco aukcje i oferty sklepów muzycznych, ale nic z tego a grać się chce. Co robić? Gdzie szukać jeszcze więcej?

Pomóżcie jak możecie!

Pozdrawiam!!!!

smolper

Wysłany: Pon 06 Lis, 2006   

A Yanaha Stage Custom??????????

Neo

A koń pana Zdzicha ?
Chłopie, tak naprawde to twoje osobiste preferencje, musialbys sprawdzic brzmienie roznych zestawow w jakims sklepie muzycznym/koncercie/warsztacie itp i cos kupic. Ja polecam polowac na uzywke.

jahoo

wszystkie modele które podałes są dobre (nie gralem na premierze hehe). Musisz sobie ibstukac który z nich bedzie ci najbardziej pasował, nikt ci tu nie doradzi gdyz jak widać nie jestes zielony. Mysle ze i tak obojetne co kupisz z tych trzech cacek to bedziesz zadowolony. Ja jako zwolennik mapexów doradze ci...sonora :] zartuje, oczywiscie mapex M birch, brzmi fajnie, ciepło i fajnie wyglada.
pozdr

Carlos

no wlasnie to sonor jest najlepszym wyborem z tego co wymieniles...

Kopaczpalker

Witam ponownie!

Jak kolega pisał, że należy przetestować kotly to i też tak zrobiłem, ale nie wszystko jest dostępne, a jechać na drugi koniec Polski?
Testowałem Mapexa M Brich i bardzo mi się podobał tym bardziej, że miał orginalne naciągi i był nieżle wystrojony, a premier Apk no szału nie było mimo nazwy, dlatego pytam. Ciekaw jestem jak brzmi jeszcze Sonor Force 2005 ale jest ciezko u nas do zdobycia w sklepach. Myśle jeszcze o jakiś sklepach muz. w Niemczech "drumland", ale czy kupować perke za granicą?
Niewiem czy czekać też na jakieś świąteczne promocje czy coś takiego istnieje na zestawy beczek czy to ma sens? Co robić dalej??

Carlos

oryginalne naciagi to pierwsza rzecz do wymiany w kazdym z tych zestawow, wiec bierz brzmienie zestawu na takich naciagach z pewnym dystansem.

eyat

Wysłany: Wto 07 Lis, 2006   

Witam
W tej kwocie może warto by sprawdzić bębny TAYE , a konkretnie serię ROCKPRO. Tu do obejrzenia :
http://www.megamusic.pl/P...x?prodCode=6934

Bębny z brzozy i lipy amerykańskiej z całkiem niezłym hardware.

Pozdrawiam

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Co kupić nowego lub używanego z perki do kwoty 2.700 zł??