Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Co można wykrzesac z amati???:)
Co można wykrzesac z amati???:)
Autor Wiadomość
czapek

Wysłany: Wto 21 Lis, 2006   Co można wykrzesac z amati???:)

Hej!:) No wiec, sprawa wygląda tak..
Jakies pół roku temu kupiłem sobie perke amati za niebagatelną sume 900 zł;) Kupiłem ją razem z talerzami (tez amati) od jakiegos starszego goscia który raczej zadko jej uzywal wiec wydaje mi sie ze jest w całkiem dobrym stanie.. Jest tylko jeden problem.. Facet zalozył jej naciągi powerbita no i one nie brzmią najlepiej nawet jak na moje skromne doświadczenie;) W dodatku nie ma naciągow na dolnych obreczach.. Planuje kupic nowe naciągi (jeszcze nie zdecydowałem jakie dokładnie) wiec.. gdybym te z góry przełozył na dół a na gore załozył nowe.. myslicie ze jest w tym jakis sens?:) Czy to poprawi jej brzmienie czy musze wymienic wszytkie naciągi?

Szczepek

Wysłany: Wto 21 Lis, 2006   

Kup se G2 i G1 i bedziesz mial spokuj, albo Ambasadory i Emperory co by firm nie mieszac :wink:

Antonio

jest w tym jakaś logika, chociaż tak naprawde mocno sfatygowane naciągi udeżane, wątpliwej jakości nie sprawdzą się napewno też jako rezonansy.
Jeżeli jesteś zainteresowany moim typem naciągów, to byłyby to attacki, 1ply medium, na spód i 2ply thin skin coated na góre.

JooreX
whiskey lover

olej power beaty - zalozone jako rezonansy zepsuja brzmienie gornych naciagow, kup wg powyzszych rad - albo evans g2 (górny) / evans g1 (dolny), tudziez attack 2ply (gora) / 1 ply (dolny) - przy takiej kombinacji tomy amatki bardzo zaskocza cie swoim brzmieniem ;) pzdr

_Big_Mac_

Kiedys zalozylem w swojej Amati Remo na gore i PB na dol. Chujowe rezonansy psuly brzmienie calego bebna, brzeczalo i dzwonilo. Nie ma wyjscia, trzeba kupic caly komplet, na obie strony.

blanker666

Wysłany: Nie 26 Lis, 2006   

_Big_Mac_ napisał/a
Kiedys zalozylem w swojej Amati Remo na gore i PB na dol. Chujowe rezonansy psuly brzmienie calego bebna, brzeczalo i dzwonilo. Nie ma wyjscia, trzeba kupic caly komplet, na obie strony.

fakt
popieram. ale obawiam sie ze dobre naciagi na gore i dol to koszt polowy tego amati.

wix

Wysłany: Nie 26 Lis, 2006   

zapraszam Cię czapku do działu "twórczość" i tematu o demie zespołu Terapia - są tam nagrania na których słychać mój zestaw Amati, możesz posłuchać jak brzmi (a w strojeniu bardzo dobry to ja nie jestem, więc da się lepiej :P )

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Co można wykrzesac z amati???:)