Witam !!!
Poszukuj crasha do metalu (thrash, heavev) z zildijanek pomozcie jakie wybrac
chodzi o to, zeby byl on bardzo wytrzymaly, bo gram dosc mocno
moj crash innovations Paiste jest do dupy, bo peka juz w dwoch miejscach i raz go juz ucinalem
pamozcie
Wysłany: Wto 01 Lis, 2011
To moze to jest kwestia zlej techniki? Nie ma specjalnie produkowanych "wytrzymalych" talerzy...jakiego super hiper crasha bys nie kupil, jak grasz silowo i zle technicznie to rozwalisz go tak samo szybko jak tego innovations...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
noo moze, ale to mi powiedz jak gra lars urlich?:)gra mocno, a blaszej nie rozwala (tak mi sie wydaje) xD
to co mam grac lzej
to ok pojec mi jakis crash to sobie go obadam
Wysłany: Wto 01 Lis, 2011
lol, ale stary, nie porownuj tutaj ulircha do siebie...on sobie moze pozwolic na napieprzanie w sprzet mlotkiem bo i tak dostanie nowy za friko...tak, powinienes grac lzej, mozna uderzyc mocniej ale z odpowiednia technika vide np morgan rose, tez loi w te blachy ostro, ale technicznie...jak katujesz blachy uderzeniami z lokcia, to zadna blacha dlugo Ci nie wytrzyma...
najpierw powiedz jaki zakres finansowy wtedy bedziemy cos myslec, no i pytanie czy zildjian bo lars gra i jest to znana firma czy inne tez?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
W sumie do cięższego grania masz duży wybór za taką kasę, wszystko o grubości heavy. Na Zildkach się nie znam, paiste rude jest odpowiednie do cięższych klimatów. A co do techniki gry to Klima ma rację trzeba grać technicznie a nie nawalać z łokcia.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
hmm w tym przypadku dłużej powinny wytrzymać Zildjianki z serii Z3 (na przyklad 19" Z3 Rock Crash). cena nowych egz. podobna do tej, którą możesz przeznaczyć i blachy godne polecenia.
a mowi się, że im talerz grubszy,tym szybciej pęka.