Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Cymbal Case na kółkach
Cymbal Case na kółkach
Autor Wiadomość
Bębniarek

Wysłany: Sro 06 Gru, 2006   Cymbal Case na kółkach

Co w tym temacie polecacie , narazie znalazłem Proela w dobrej cenie , ale może znacie jakieś inne firmy bo za HardCase nie uśmiecha mi sie dawać 699 zł ...

Engram

Wysłany: Sro 06 Gru, 2006   

Rockbag robi coś takiego, co prawda nie jest to ewidentnie case tylko raczej pokrowiec ale solidnie usztywniony na całym obwodzie, na tył idzie stelaż od kółek więc urazowym elementem zostaje sam przód.Mam tego odpowiednik szelkowy i jest baaaardzo solidny i wózek na hw więc połączenie tych dwóch jestem w stanie sobie wyobrazić :) Obecnie nie mogę go znaleźć w necie więc ceny ani zdjęcia nie przytoczę, ale chyba koło 3 stów.

muffin man
mikirurka.kom

Raczej nie znajdziesz nic ciekawszego niż ten proel za 250. Swego czasu przeryłem net tam i z powrotem w poszukiwaniu tego towaru - jest jak na lekarstwo. Chyba, że okazyjnie z drugiej ręki

Bębniarek

No właśnie ... a kurde w ręce blach nie mam zamiaru nosić :) tylko kółka :)

lukasz

Wysłany: Czw 07 Gru, 2006   

A czemu nie HC? Blaszki w nim składowane pewne są warte z 10 razy więcej. Może nie warto oszczędzać na ochronie?

Ślepy

a w Riffie znalazłem Kisielewski ABS czynel :P cena 299, ale, że tak powiem, trochę mało miejsca na blachy 8)
http://www.riff.net.pl/sk...c6b8638bdd64b29

Bębniarek

lukasz napisał/a
A czemu nie HC? Blaszki w nim składowane pewne są warte z 10 razy więcej. Może nie warto oszczędzać na ochronie?

Wcale nie uważam że HC jest lepszy np. od Proela , a cena 700 zł to lekka przesada.
Więc chyba zdecyduję sie na Proela.

Bębniarek

Ślepy napisał/a
a w Riffie znalazłem Kisielewski ABS czynel :P cena 299, ale, że tak powiem, trochę mało miejsca na blachy 8)
http://www.riff.net.pl/sk...c6b8638bdd64b29

no to bym potrzebował takich ze 4 lub 5 :)

Carlos

zrob sobie samemu hardcase'a, wyniesie cie 300zl, kiedys rzucilem temat, jezyor dokladnie opisal co robic...

Ślepy

Carlos napisał/a
zrob sobie samemu hardcase'a, wyniesie cie 300zl, kiedys rzucilem temat, jezyor dokladnie opisal co robic...

Zależy ile ten proel miesci blach w środku, bo po co robić kejsa, jesli za 250 ma sie gotowca?Sam mam kejs wlasnej roboty, jedyna jego wadą jest, ze jest cholernie megacięzki. Ktoś ma wiecej informacji odn. tego proela, bo na DC te info jest baaaardzo ogólne....?

Bębniarek

Wysłany: Sob 09 Gru, 2006   

Już się zdecydowałem na Proela , w każdym bądz razie dzieki

muffin man
mikirurka.kom

Wysłany: Nie 10 Gru, 2006   

Kejs bez kółek jest ok jeśli porusza się samochodem. W innym wypadku kółka nieodzowne. Przekonałem się o tym wczoraj robiąc kurs pociągiem z tym swoim gatorem bez kółek. Pociąg to nic, ale trzeba dojść na stację, ze stacji itp. Nie polecam :/ zanim doszedłem do studia już miałem zakwasa

klinik

Wysłany: Nie 10 Gru, 2006   

Ślepy napisał/a
. Ktoś ma wiecej informacji odn. tego proela, bo na DC te info jest baaaardzo ogólne....?

Jest bardzo ogolnie poniewaz nie mozna jednoznacznie napisac ile doklandie wejdzie tam talerzy. kazdy talerz ma innej wielkosci kopulke, jesli kopulki sie nie pokrywaja ze soba automatycznie miejsce maleje w duzym tempie. chinki splashe belle i inne takie tez trzbea odpowiednio ulozyc wiec nie da sie jednoznacznie napisac ile wejdzie blaszek do proela. Uzywam tego kejsa prywatnie od kilku miesiecy i przewoze w zaleznosci od seciku blaszek 7-8 blaszek

http://DrumCenter.pl

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Cymbal Case na kółkach