ja mam Istanbul Agop Turk 13 pewnie brzmi podobnie do mehmeta .... jesli chcesz grac funk , funk-rock , jazz to polecam choc cyk mi sie srednio podoba... to pukany brzmi przyzwoicie. tego drugiego nie znam
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!
Sabian B8. Bardzo uniwersalny Hihat. W sklepach średnio 430 - 500 zeta. Ja sprzedaję swój, w idealnym stanie, tylko wyczyścić trzeba jak ktoś chce, za 300 zeta. Mam po prostu od jakiegoś czasu model z wyższej półki, a i tak to nie koniec moich poszukiwań. Właściwie to już znalazłem faworyta, tyle że muszę nazbierać 1500 zeta. Jak wytrwam to będzie cód, ha,ha. Numer reggae na Sabianku B8 też grałem i wyrabiał się spoko. A nie jestem takim laikiem w tym gatunku. Swego czasu byłem osłuchany w klasykach gatunku typu Ras Michael, Lee Perry, Revolutionaries itp ojcowie reggae. Nie jest to wypas ale już stop B8 a nie zwykły mosiądz. Nagrałem na nim dwie płyty i dalo radę . Jak będziesz zainteresowany to napisz na mejla. Pozdrawiam.
ja bym do reggae turka 13stki nie brał. Tego empajera nie znam w ogóle, ale Turk, zgadzam się z Borbahem że do funka, rocka ale nie do reggae. Przynajmniej moim zdaniem. Za malo ma tego wysokiego selektywnego cykania jakie powinno być słychać w regałowej perkusji
ta... mnie wkurza w turku ze jak uderzam w srodek talerza glowka na zamknietym to ma taki metaliczny przydzwiek i on wybrzmiewa tak chamsko ... przy graniu glosniejszym to nie slychac tego praktycznie ale jak chce zagrac jakis taki leciutki popowy bardziej rytmik to kurcze to kluje w uszy i nie wiem jak sie tego pozbyc , juz nawet podklejalem go i nic nie daje ... hmmm ale to chyba jedyna powazna wada tego hatu bo reszta jest swietna
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!