Wysłany: Sob 28 Paź, 2006 Doradzcie! Poszukuje hi-hatu do reggae
Witam
Jestem tu nowym uzytkownikiem ale mam nadzieje ze doradzicie mi co powinienem zakupic...
Otorz poszukuje dobrego i nie za drogiego hi hatu do grania reggae
Jak wiadomo w tej muzyce hi hat jest najbardziej wykorzystywany i bardzo zalezy mi na dobrym brzmieniu.
Chcialbym cos zakupic do ok 300zl doradzcie mi cos.
Osobiscie zastanawiam sie nad
Wysłany: Sob 28 Paź, 2006
no stary wez sobie lepiej zostaw amati jesli masz bo kazda z tych blaszek to o kand dupy rozbic, juz lepiej wez twistery, one przynajmniej wiecej wytrzymaja...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
no ten 502 to juz ujdzie bo to b8 przynajmniej jest, a pozatym za ms-x zestaw dasz 500 zl. ja twistera sobie za 120 zl hh kupilem a to prawie to samo.
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
P.S. śpieszy mi się i wrzuciłem to tak żeby przykład był za tą kase dostaniesz lepsze... jeśli wziąć pod uwage używki do 400zł-500zł możesz zgarnąć nawet profesionalne haty tylko że będą stare ale co z tego... brzmienie to samo
za 400 zl mozna poszukac pro arta alchemy, a to jest dobra blaszka, tyle ze nie wiem czy do regge, a o zbt nawet zapomnij, chyba ze chcesz miec logo...
heh... moim zdaniem nie ma blaszek typowo do okreslonego rodzaju muzyki tylko wedle swoich wlasnych opodoban... nawet na paperthin mozna czcic szatana...
b8 brzmi ostro i jasno, według mnie do reggae blacha powinna byc cieplutka i miła dla ucha. Druga sprawia mam hh paiste 302 i ten hh nie nadaje sie do żadnej muzyki, jednynie mozesz na nim poćwiczyc... takie jest moje zdanie.
Z blaszkami typu entry level jest ten problem, że one są do wszystkiego tak naprawdę bo nie ma podziału na jakieś odłamy do rege, jazzu czy black metalu. Twistery to twistery
Orion Twister, najnizsza polka firmy orion i najwieksze badlo jakie spotkalo ten swiat. Blachy wogule nie brzmiace, totalny syf, ale za to abrdzo wytrzymale, polecane na poczatek tylko i wylacznie.
Orion Twister, najnizsza polka firmy orion i najwieksze badlo jakie spotkalo ten swiat. Blachy wogule nie brzmiace, totalny syf, ale za to abrdzo wytrzymale, polecane na poczatek tylko i wylacznie.
no nie powiedzialbym sluchaj...
co do Twojego pytania: wyszczegolnij je jakos. hh ma byc glosny, cichy, ma szumiec, trzeszczec...???
Używany pro art do rege ? A mózgi to Wam nie wyparowały ?
Cytat
hehe tak myslalem wiec ja nie chce takiej blachy
A Ty myślisz, że między Twisterami a Planet Z czy MSX to jest jakaś kolosalna różnica? Jedyna różnica to napis, reszta podobna bo mosiądz to mosiądz więc najlepiej brać najtańsze.
A jak chcesz zajebisty hihat do rege to kup Istanbula Traditionala 12 cali Qbs tego używa www.silesian.pl. Jest drogi ale dostaniesz to czego oczekujesz bo w przedziale entry level każdy hajhet będzie nadawał się tak samo do rege jak do metalu
Kurcze z MS-X'ów do istanbula traditionala doszliśmy
Nieźle!!!
Chciał hh do rege to mu podałem Z tych co wymienił i podejrzewam, że jeszcze wymieni parę w podobnym przedziale cenowym tak samo do rege pasuje każdy, jak żaden
Myślę, że Meinl Amun 13" byłby w sam raz, choć jeszcze lepszym, aczkolwiek droższym kandydatem byłby Sabian HH 13" Fusion Hat - chyba najfajniejszy hh, na jakim grałem.