jak dla mnie gadaja spoko - jesli jakis gadzeciaz chce miec logo DW w miare tanim sumptem - to okazja jest chyba niepowtarzalna
wiadomo, ze w tej cenie jest juz konkretny wybor, ale to juz nie bedzie DW
ps. a gdzie to mozna kupic w pl ? bylbym wdzieczny za naswietlenie
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Sob 08 Sty, 2011, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011
blanker666 napisał/a
jak dla mnie gadaja spoko - jesli jakis gadzeciaz chce miec logo DW w miare tanim sumptem - to okazja jest chyba niepowtarzalna
wiadomo, ze w tej cenie jest juz konkretny wybor, ale to juz nie bedzie DW
ps. a gdzie to mozna kupic w pl ? bylbym wdzieczny za naswietlenie
od pewnego czasu wychodzę z założenia ze kwintesencją brzmienia nie jest logo na bębnie a sam bęben poza tym na dc jest collectors za 9990 do tego z werblem wiec ja bym sie nie bawił w półśrodki
na allegro był DW za 7000 PLN, więc też bym nie bawił sie w półśrodki bo jak w meksyku robiony to może klon z dodatkiem kukurydzy w dodatku zmodyfikowanej genetycznie więc wiadomo że nie zabrzmi
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Nie 09 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Nie 09 Sty, 2011
Anarchismo napisał/a
na allegro był DW za 7000 PLN, więc też bym nie bawił sie w półśrodki bo jak w meksyku robiony to może klon z dodatkiem kukurydzy w dodatku zmodyfikowanej genetycznie więc wiadomo że nie zabrzmi
w sumie wtedy to fajny szprot grzechot dwukurydziany by był
Pod warunkiem, ze kukurydza jest odpowiednio wysuszona i wyselekcjonowana. Ja tam uważam, że jeżeli Blanker aktualnie posiada Mapexa pro M, nie opłaca mu się kupować Pdp albo coś podobnej klasy (choć niby też zawodowa półka, ALE tak czy inaczej będzie w cieniu DW). Coś z pierdyknięciem i tyle. Nie wiem, Masterworks, USA Custom, ew. Pearl Target. Nieważne czy nówka czy używka, zależy kto ma ile kasy, ja tam nikomu do portfela nie zaglądam.
Zamówilem przez kolege w USA taki zestaw ( 12 , 16 , 22 , 14 ) , na stronie musiciansfriend jest za 1580 usd , czyli dwa razy taniej niz w Europie ! Jak dojdzie to sie odezwe z opinia i zdjeciami .
Dla ciekawych podaje link z recenzja z musicradar :
Zamówilem przez kolege w USA taki zestaw ( 12 , 16 , 22 , 14 ) , na stronie musiciansfriend jest za 1580 usd , czyli dwa razy taniej niz w Europie ! Jak dojdzie to sie odezwe z opinia i zdjeciami .
Dla ciekawych podaje link z recenzja z musicradar :
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011
O! Siema Carlos
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Jeszcze zyje , sledziłem forum ale sie nie odzywałem , troche mi sie znudzily dyskusje na temat wyzszosci jednej marki nad drugą , na ale jak mozna zyc bez bebnów i ześwirowanych perkusistow
wywołal mnie temat o tych nowych DW ,
caly czas gram z Bielizną , a ponizej link do drugiej kapelki , tak dla przyjemnosci sobie gramy
Set wyglada ciekawie, jak wiadomo nie ma nic za darmo: shell made in mexico...
Do tego zapewne by skroic budzet hardware jest odchudzony i wyprodukowany w chinach...Moim zdaniem, poniewaz to DW, nie zejdzie to brzmieniowo do poziomu pdp by dw. A jak wiemy, nawet pdp brzmi zaskakujaco dobrze. Smialo bym sie w ten sprzet pakowal.
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
I ja sie w to pakuje , co do brzmienia i wykonania nie mam zadnych obaw.
DW postanowilo wypuscic serie dla "zwyklych" no i musieli na czyms oszczedzic ,
wiadomo ze koszty pracy w Meksyku sa nizsze niz w USA , o ile wiem produkcja chromowanych/niklowanych nie jest zbyt przyjazna dla srodowiska , wiec lepiej to robic w krajach gdzie nie przywiazuje sie do tego uwagi , chociaz mam stope DW 5000 i jest z Taiwanu ( ale to tez Chiny ) ,
przeczytalem wszelkie dostepne recenzje Performance i nie znalazlem nic zniechecajacego
ach i jeszcze jedno , produkcje Performace przeniesli do fabryki w Kaliforni.
a tak wogóle to która byscie wybrali ? :
1 .GRETCH RENOWN
2. TAYE STUDIO BIRCH
3. DW PERFORMANCE
kupujac w USA cena wszytskich modeli na podobnym poziomie za podstawowy set 12 , 16 , 22 , 14
_________________ Pozdrawiam / OY
Bębniarek
Wysłany: Pią 27 Maj, 2011
Z nowych co podałeś wybrał bym Renowna , natomiast zdecydowanie wolał bym kupić używkę , ja za dw Collectorsa dałem 1200$ używany ale w idealnym stanie.
ach i jeszcze jedno , produkcje Performace przeniesli do fabryki w Kaliforni.
Stary numer..."engineered in usa, made in mexico"
Cytat
a tak wogóle to która byscie wybrali ? :
1 .GRETCH RENOWN
2. TAYE STUDIO BIRCH
3. DW PERFORMANCE
Na sali prob kolo mnie stoi zestaw Gretscha. Nie wiem co to za model,
jest dosc "swiezy" z wygladu, i nie jest to Catalina. Postukalem na nim chwile, mimo zjechanych naciagow brzmi pieknie i selektywnie. Bardzo starannie wykonane bebny, to chyba pierwsze co mi sie rzucilo w oczy.
Wiec bralbym Gretscha, ale i tym DW bym nie pogardzil.
Oyster, no to czeka cie pare nieprzespanych nocy
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
...DW has announced that production of the Performance Series is to be transferred to the company's HQ in California, so by the time you read this the first US-made Performance Series kits should be on their way to dealers. This will no doubt add to the Series' kudos (being both DW and American-made);
dobra dajmy juz spokój , Meksyk czy Usa , i tak juz zaplacilem .
produkcje przeniesli, ciekawe czy pracownikow z Meksyku tez ;]
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
No nareszcie bebenki przyjechaly do mnie ! Dwa kartony , w jednym bas 22x18 , a w drugim werbel 14x6,5 , tom 12x9 i floor 16x14 . Kolor Dark Cherry Stain Lacquer .
Kupione w USA i wyslane paczka przez firme Doma Service , podróz trwała równe 5 tygodni . Zestaw zamówiłem na amerykanskim eBayu , cena 1580 usd .Koszty transportu - 122 usd .
Zdjec na razie nie mam , ale na sasiednim forum perkusja.org koledzy z Drumstore w Gdyni zamiescili piekne zdjecia takiego samego zestawu , w temacie sprzet DW Performance .
Pierwsze wrazenie ? Nie spodziewalem sie ze DW robi tak cienkie korpusy, mimo ze tomy i bass maja po 8 warstw skleki ,a werbel 10 .
Piekne sa lugi i lakier , w ogole wykonanie jest extra , ale np. Taye Studio Maple, Pearl Masters w niczym jakoscią nie odbiega od DW .
Brzmienie ? Wszsyscy wiemy
Pozdrawiam / Oyster
tak, tylko 122 usd za transport z Chicago do Gdyni , tyle biora paczkarze ( POLAMER, DOMA SERVICE ) ,okolo 1 usd za funt wagi ( 0,5 kg ) kilka razy juz pisalem na tym forum .
Jezeli nie masz kolegi lub rodziny w USA to mam adres firmy polskiej , ktora po zamowieniu przez ciebie towaru , wysle ci go do polski za podobna cene .
Sory za brak odpowiedzi , nie bylo mnie pare dni, jutro pierwsza proba z zespolem , przygotuje jakies fotki to przesla na forum . Na razie stukalem w domu , "centralka" jest potegą , ja dzialo ,
Nie jestem mistrzem w opisywaniu brzmienia wiec mi trudno , oczywiste jest ze brzmia super dobrze , sa przede wszystkim głosne i pieknie wybrzmiewaja , mysle ze duza role graja tu naciagi Remo specjalnie robione dla DW no i te cienkie korpusy 4,5 mm, centrala ma tez w srodku poduszke tlumiaca .
werbel 14x5,5 porownywalem a tym co mam ( Taye Studio Maple 14x7 ) jest inny ale zeden z nich nie lepszy ani gorszy od drugiego .
Drugi zestaw jaki uzywam to 10 letni Pearl Prestige Session Select ( stan bardzo dobry ) i
musze na razie przyznac przwage DW .
Pozdro / Oyster
_________________ Pozdrawiam / OY
HAL2002
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011
I nie dowalili cla?
Gratulacje!:-)
_________________ Non ! Rien de rien
Non ! Je ne regrette rien