Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » dylemat twinowy iron cobra junior/dw 7002/ gibraltar 6611DB
dylemat twinowy iron cobra junior/dw 7002/ gibraltar 6611DB
Autor Wiadomość
Sarum

Wysłany: Nie 18 Lip, 2010   dylemat twinowy iron cobra junior/dw 7002/ gibraltar 6611DB

Tak jak w temacie mam dylemat pomiędzy tymi twinami. Mniej więcej są w tej samej półce cenowej. Przyznam szczerze że najbardziej mnie ciągnie iron cobra junior-zwłaszcza w tej nowej wersji-choć posiada pojedynczy łańcuch. Mała prośba-nie polecajcie mi najwyższych modeli gdyż moje umiejętności obecne i potrzeby nie potrzebują jakiś tam axisów, eliminatorów itd.

smialy 
On wiedział.

Wysłany: Nie 18 Lip, 2010   

nie powiem Ci który jest lepszy.
mogę polecić DW. naprawdęfajna maszynka :)
choć nie wiem czy lepsza od gibka i ICj ;]

szymv

Wysłany: Czw 22 Lip, 2010   

pomiędzy Gibraltarem a DW, polecam dewu. Sam ją mam i jestem bardzo zadowolony.
Ogrywałem 6611 w sklepie i DW bije gibraltara na głowę. Gibek to taki o twin, natomiast DW ma w sobie to coś :)
Ta stopa będzie Ci długo służyć, a jeśli na obecnym poziomie nie wymagasz jakiś tam axisów, eliminatorów itd. to z pewnością długo na niej pograsz, bez chęci przesiadki na wyższe modele :D

Sarum

Wysłany: Wto 03 Sie, 2010   

a powiedzcie mi proszę co byście wybrali, iron cobrę junior czy pearla P-902? która stopka ma lepsze wykonanie, czy też jest "szybsza" ;)

Tarantis

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010   

Grałem na prowlerze ok. 4 lat, po tym czasie wiele miejsc się poprostu zjechało. Jednak te 4 lata były bez zarzutu, da się gibraltara rozkręcić do dużych prędkości jak się wczuje, jednak bez szaleństw, no i trza nogi wyrobić.

jednak jeżeli masz możliwość wzięcia perla, weź perla.

istanbul drummer

Ja przesiadałem się z ICj na DW 7002 i twierdzę , że ta druga śmiga lepiej :)

pzdr

gtomek 

Z tych trzech DW 7000 bym brał ...
A poza tym brałbym DW 3002 , bo 7002 już nie produkują, a "3" jest wprowadzona właśnie za "7" ...

CooBi

nie chcę robić zamentu, ale mój przyjaciel bardzo marudził na DW7002.
Wymieniał już kilka razy jakieś części i generalnie miał z nią trochę problemów. Jak to nazwał "generalnie jest zadowolony, ale drugi raz by jej nie kupił".
Do tego komentarza można podejść z rezerwą, bo osobiście nie miałem z nią styczności dłużej niż kilkanaście godzin.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » dylemat twinowy iron cobra junior/dw 7002/ gibraltar 6611DB