Bębniarek
Wysłany: Sro 04 Maj, 2011 Gretsch Broadkaster
Gretsch Broadkaster to bez wątpienia żywa legenda , początki sięgają lat 40 , moim zdaniem jeden z najbardziej charyzmatycznych zestawów na świecie , na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo kontrowersyjnie , matowe wykończenie i ten "tani" tandetny nieoksydowany hardware (gunmetal) , ale po bliższym przyjrzeniu się tym bębnom odnosi się wrażenie że są niemal perfekcyjne i tak po prostu mają one wyglądać.
Korpus to Japser , jeden z dwóch wielkich producentów kadeł w USA (drugim znanym twórcą jest Keller), 6 warstw , oczywiście klon , korpusy są identyczne jak w modelu USA Custom.
W latach 50 i 60 Broadkaster oferował dość pokaźną jak na tamte lata paletę kolorów , wszystkie one jednak były matowe (satin) tak też zostało do czasów współczesnych.
W tej chwili Gretsch zaprzestał produkcji , co tym samym w najbliższym czasie staną się na pewną gratką dla kolekcjonerów.
Czyli jak zobaczycie satynowe wykończenie i nieoksydowany hardware to znaczy że macie do czynienia z Broadkasterem
Ten pierwszy pomarańczowy, moim zdaniem piękny. Fender był też broadcaster, ale właśnie Gretsh zastrzegł nazwe i została zmieniona na Telecaster, taka ciekawostka.
Zestaw marzenie. Bębniarku, jaka cena orientacyjna, udało sie wyrwać?
Bębniarek
Wysłany: Sro 04 Maj, 2011
Ceny jak za model USA Custom , nie no ja tylko prezentuje ciekawy i legendarny beben , bo w naszym kraju malo kto zna ten model.
Świetny wygląd ma ten osprzęt. Chciałbym całe statywy takie zobaczyć, to byłby dopiero czad!
Do tych kolorów co na zdjęciach pasuje idealnie. Szkoda, że mało firm tak robi.
Bębniarek
W Riffie na pl. Konstytucji stał, a może nadal stoi taki zestaw, konfiguracja chyba 22, 10, 12, 14 albo coś koło tego; zdaje się, że kosztował 15 albo 16 tys. Szczerze mówiąc ten osprzęt na żywo nie wyglądał przekonująco, ale z pewnością bębny zacne.
Wysłany: Czw 05 Maj, 2011
Mega mi sie podoba ten osprzet, duzo ladniej sie to prezentuje niz czarne czy zlote zelastwo
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Nie 10 Lip, 2011
Zac Farro ma takie dwa zestawy.... marzeniem dla mnie byloby kupic kiedys w konfiguracji : 12/13 tom oraz 2 floory : 16 i 18........ z centrala 24 x 18
Wysłany: Nie 17 Lip, 2011
bo wiesz, zalezy mi na dosc glebokim w brzieniu i nie jeczacym ale dajacym charakterystyczne gretschowskie drewno werblu z tej serii. nie musi byc na 7 cali, tak przytoczylem tylko - chodzi o koncertowe brzmienie z powerem przy muzie typu Paramore powiedzmy.
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.