Ahoj
krótkie pytanko (a nuż ktoś wie..), czy takowe gwinty do lugów:
http://drumcenter.pl/prod...2-szt-SCLG.html
pasują do każdego luga? mam bębenki Premier Cabria Exclusive i niektóre gwinty mają już dosyć, nie pomaga wymiana śruby ani smarowanie.. zastanawiam się nad wymianą tych części, nei wiem tylko na ile wkładki Gibraltara będą pasowały.
Plz help
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011
myśle, że o pomoc może być ciężko tutaj, rzadko się wymienia same gwinty, prędzej całe lugi napisz do dc, pewnie będą wiedzieć
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wymieniałem uszkodzone gwinty w paru bębenkach, zawsze z użyciem tych gwintów gibraltara ale w paru przypadkach napotkałem na problemy. Pomijając ekstremalny przypadek starego sonora (do którego nie wchodziły w ogóle z powodu za małej średnicy otworu w lugach), to czasem gwinty wymagają drobnego dopasowania - najczęściej zeszlifowania odrobinę tego kwadratowego kołnierza (tak miałem w pearlu exporcie z lat 80 i jakimś "no namie"). Za to np do Tamy Imperialstar z lat 70/80 pasowały bez problemu.
Krótko mówiąc nie jest tak, że bez problemu wejdzie wszędzie więc lepiej rzeczywiście zapytaj w DC.
Ja mam premiera XPK i w werblu mi popękały te mufy (gwinty) kupiłem z Gibraltar'a i musiałem ostro piłować je pilnikiem, aby pasowały. Natomiast z Pearla pasowały jak miodzio i śruby też lepiej w nie wchodzą.