Wysłany: Czw 10 Sie, 2006 holder do pałek za 8,50 :)
Hej, chce sie z wami podzielic tym jak zaoszczędzić okolo 60 zł na holderze do pałek. Ostanio upgrade perkusji kosztowal mnie troszke kasy (1400 zł Crash Turkisha i Werbel Pearl Free Floating uzywany) i okazało sie ze jestem spłukany... A planowalem jeszcze pare zakupów, miedzy innymi holder do pałek Gibraltar. Postanowilem jednak pojsc do pobliskiego sklepu w stylu Castorama i samemu coś zbudować. Wydałem 8,50 i mam wspaniały i niezawodny poki co holder oto fotki. Jak kogos interesuje to widac dokladnie z czego jest zrobiony, mozna sobie zbudowac bardzo szybko. Wiecej czasu spedzilem na cięciu i szyciu starej koszulki na worek ale bylo warto
Nie wyglada moze tak wspaniale jak gibraltar ale jak jeszcze calosc pomaluje na czarno to bedzie ok
_________________ DDrum Dominion Custom Maple Player
Sabian, Alchemy
Pearl Free Floating Maple
Pearl Eliminator
Remo, Evans
Vic Firth
super. ja mialem po prostu uszyty worek z uchem za ktore wieszalem to to na statywie i tez dawalo rade
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
hehe, no ale jednak posiadanie niepotrzebnego bongosa i holdera graniczy u prawie wszystkich z cudem Wiec powiem wam tak to co widzicie to najlepiej sobie wydrukowac i isc z tym do sprzedawcy i on wam to skompletuje, ja to sobie narysowałem na kartce jak chce zeby to wyglalo i jakie ma miec zastosowanie, koles mi pomógł. To w czym są pałki to jest obejma do rynny a to na statywie to obejma do rurek, pomiedzy nimi jest sruba która ma tak duzo nakrętek z podkladkami zeby sie blokowały nawzajem i zapobiegały luźnym obrotom obejmy od rynny, w srodku obejmy jest koniec tej sruby i tu musze wytłumaczyć koncowka tej sruby jest okrągła i gładka a miejsce w ktore musi wejsc jest na kwadratową srube wiec jednyna robota typu "hardwork guy" to wziac pilnik i spiłować główke śruby tak aby zablokowała sie tam i już jest stabilne, nie majta sie. Jak kiedy bede w Castorami albo gdzies to bede szukal metalowej obejmy do rynien w chromie efektowniejszy wygląd ma. Pozdrawiam
p.s. nie zrobie tego nikomu a tym bardziej za 10 zł
_________________ DDrum Dominion Custom Maple Player
Sabian, Alchemy
Pearl Free Floating Maple
Pearl Eliminator
Remo, Evans
Vic Firth
Wysłany: Pią 11 Sie, 2006
a ja jutro wybieram sie do nomi i tez zrobie sobie taki holder , jak cos to wrzuce tu fotki
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
ja uciąłem nogawkę od starych jeansów, zszyłem i powiesiłem na clampie mapexa, bo miałem na zbyciu. Nic w sumie nie kosztowało nie licząc clampa, no ale jakbym go nie miał też bym se jakoś poradził
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!