Do ostrego grania to moze cos z Agopa Trditionali, Sultan moim zdaniem juz mniej (chociaz blaszki cudne) gdyz sa dosc cienkie, Turk rowniez nie za bardzo, to juz sa blachy customowe dla tych ktorzy bardziej bawia sie brzmieniem a nie poprostu w nie wala jak w rocku przystalo, w 100% sprawdza sie natomiast wspomniane wyzej Mehmety Radianty. To tyle
Ja osobiscie uzywam od wielu lat istanbul agop traditional medium i heavy oraz hi-hat istanbul agop custom empire i swietnie to wszystko brzmi. gram muzyke progresywna.
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
turk do ostrego grania? nie wiem jak chinka ale crash absolutnie nie.
Ride rowniez nie. Turk to przeciez blachy surowe, nie wybrzmiewaja tak mocno jak inne serie.
Mehmet Radiant, Funky Rock (ride zawsze mnie bedzie rozwalal)
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
crashe z sultana są nawet nawet i mogłyby się sprawdzić, prócz nich zostaje traditional lub alchemy, zależy co kto lubi. Chinek za mało słyszałam żeby się wypowiadać ale moja pang 20" jest głośna jak cholera i jeszcze jej nie popsułam(1,5 roku) mimo że to paper-thin a lekko raczej nie gram.
_________________ SPRZEDAM:
Alchemy prof. rock ride 20"
K Custom - moj osobisty ideal... dla mnie nie ma slabej blachy w tej serii... A oriental china, tez jest wzorcowa blacha, nada sie do rocka idealnie, chociaz chinki z K Custom osobiscie bardziej mi podchodza
sorry może i macie rację, mówiłem tylko o chince turk, innych nie testowałem tak bardzo. IMHO rockowo grana jest bardzo rockowa, a delikatnie bardzo wszechstonna.
chociarz typowo rockowe blachy są chyba jasne?