Ja również poszukuje garów, ale w cenie raczej zblizonej do 2000 a niżeli do 2500.
Z moich dotychczasowych obserwacji przypadły mi do gustu TAMA Imperialstar i DW PDP EX Fusion Platinum EX2205.
Prosiłbym o skomentowanie tych 2 zestawów i ew. doradzenie lepszej opcji.
Z góry dzięki
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009
Jest to podobny temat więc napiszę to napiszę to tutaj.
dostałem taką ofertę:
Tama Rock Star.
Kolor: biały
Rozmiary : Tomy-12`, 13` Floor tom 16` werbel 14`(metalowy) centrala 22`
hardware: 2x statyw prosty Tama 1x stopa Tama, 1x Statyw łamany Basix, statyw pod werbel no name, statyw pod hi hat .Tama
Na wszystko pokrowce
Naciągi:
Na tomach i floor tomie evans G2,
na werblu evans g2 coated,
na centrali Evans emad 2
a rezonans na centrali to Evans resonant
cała reszta rezonantów to firmowe tamy
Cena : 1750 PLN/zł
Blachy Istanbul Mehet Samatya/Radiant + China wuhan
Hi hat 14` grubość heavy, ręcznie kuty (Samatya)
Ride 20` Grubość heavy ręcznie kuty (Samatya)
Crash 16 Grubość medium (Uszkodzony) ręcznie kuty (Radniant)
China 20` grubość heavy. ręcznie kuta Wuhan
+ Oryginalny pokrowiec Istanbul
Cena 1000 PLN/zł
(info od sprzedającego)
Szukam perkusji gdzieś około tej kwoty. Jeszcze jej nie widziałem, fotki mam dostać w weekend i mogę obstukać jakoś w lutym. W każdym razie chciałem się zapytać co tak ogólnie o tym myślicie? Na co zwracać uwagę przy stukaniu itd. Dodam, że cena jest do negocjacji.
Z tego co gdzieniegdzie wyczytałem to lepiej było by kupić jakiegoś shell seta i do tego resztę (tak jakoś spodobał mi się mapex m, podobno jest lepszy od rockstara ale ja tam nie wiem jeszcze sie na tyle nie znam / nie stukałem, nie miałem okazji porównać).
Wiem, że na allegro jest dosyć sporo ofert z atrakcyjnymi cenowo używanymi shell setami. Po prostu mam taką ofertę i chciałem przeczytać opinie kogoś znającego się bardziej niż ja (jeśli w ogóle można powiedzieć, że się znam;) )
Ostatnio zmieniony przez rygusi Czw 22 Sty, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009
z ktorego roku jest ten rockstar? bo jesli starszy rocznik to te beczki nawet dawaly rade, nie tak jak teraz gdy sa masowo produkowane...
co do blach to wzialbym set, tylko, ze nie bralbym crasha i obcial troche wydatkow, bo uszkodzonego nie uratujesz....
chociaz za 1750 zl, to tez najtaniej nie jest, chodza taniej na allegro, poszukaj innych uzywek w tej cenie, zwlaszcza mapexow lata dosyc sporo
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Najlepiej coś używanego Mapex, Sonor lub Premier. Polecam też PDP, nie wiem jak PEACE, na allegro masz mnóstwo ciekawych ofert. Tama się ceni, dużo płacisz za firmę...
_________________ Premier XPK
Only Sabian
Tama Iron Cobra
Ostatnio zmieniony przez XS Czw 22 Sty, 2009, w całości zmieniany 1 raz
taaa i gosc starclssica sprzedał za 2.500 ostatnio;) na rynku wtórnym obecnie trzyma sie tylko pearl. mapexy, premiery, tamy chodzą za śmieszne pieniądze.
jak do 2500 to ja bym kupił mapex'a q fusion (ja tak zrobie w kwietniu bo na m brich studio jestem za młody )
za 2500 Q????!!!!chyba upadłeś dzis na stojacego gnata ,a tak poza tym co to znaczy ''na m bircha jestem za młody''????!!!lol,chyba wolisz lepiej brzmiace bebny,bez względu na to ile masz lat
_________________ MAPEX | PAISTE | REMO | VATER
Ostatnio zmieniony przez head Czw 22 Sty, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pią 23 Sty, 2009
4 kafle na m bircha? omg to chyba nie jestem na biezaco z cennikami, ale na moje oko m bircha mozna wyrwac za cene nowego mapexa q na allegro...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009
SZKARŁATNIK napisał/a
http://drumcenter.pl/product.php?id=3515_Mapex-M-Birch-Studio-BURST---TT8
taki zestaw mnie kręci i tyle. A na allegro to zapewne jakieś używane czego niechciałbym zakupić chyba ze za free to tak
masz specyficzne podejscie do tematu, ale za 4500 w zyciu nie wzialbym mbircha, predzej taka m'ke
Przyszedł czas na zakup własnego zestawu. Dotychczas ćwiczyłem na elektronicznym Rolandzie, który zamierzam sprzedać w związku z tym, że załatwiłem sobie stałą salkę gdzie będę mógł ćwiczyć. W zamiarze mam sprzedać Rolanda i za tę kwotę zakupić bębny, statywy i werbel. Blachy mam więc przynajmniej na razie nie zamierzam ich zmieniać.
Przydałaby mi się pomoc w wyhaczeniu czegoś sensownego na allegro w tej cenie.
Docelowa muzyka: około metalowa w kierunku jakiegoś cięższego death-u (ale to w przyszłości ze względu na oczywisty brak umiejętności).
Wysłany: Pon 29 Sie, 2011
Witam! Bierz Sonora, ale nie tego bo drogi i w konfiguracji fusion.
Tutaj jest aukcja, spróbuj licytować:
http://allegro.pl/sonor-f...1774508505.html
Zestaw z pełnym hardwarem i bardzo fajnym werblem 14x6.5" w konfiguracji ze centralą 22x18" na pewno w metalu i pochodnych się sprawdzi.
Sam posiadam takowe bębny i jestem bardzo zadowolony. Z resztą dużo już o Force 2005 było pisane na forum. Ja z mojej strony jako użytkownik gorąco polecam.
Pozdrawiam!
to jest zestaw naprawdę świetny i cena jest bardzo przyzwoita.
Inne co podałeś mają ceny nieatrakcyjne. Sonor Force 2005 kosztował nowy chyba ok. 2700 więc to żadna okazja, a Mapexa M można czasem kupić już za ok. 1500. O BH nawet nie mówię.
Super, dzięki wielkie za pomoc. Obydwie aukcje mam na oku, jak mi się nie uda wyrwać tej 2005 to może się pokuszę o 3007. Ta pierwsza bardziej by mi pasowała bo aukcja z Wrocławia, to mógłbym sobie odebrać od razu.
Kup nawet zestaw podstawowy wymien naciągi kup porządne talerze i wystarczy, moim zdaniem to talerze robią robotę, możesz mieć tanie garczki a zakładając dobre talerze bębny będą grać jak inne a z resztą najważniejsze to czy się umie grać
No jak już mam do wydania z 2000 to szkoda kupować za to coś podstawowego. Idąc twoim tokiem rozumowania powinienem grać na wiadrze bo liczy się tylko to czy umiem grać...
Ja tego nie napisałem jak chcesz to graj na wiadrze kto ci broni, ja bym sam wiedział jaki instrument chce miec na cholere sie pytac kazdy wie co dla niego dobre i mowie ci to w dobrej wierze wszelkie rady ci mogą tylko namieszać w głowie , wiesz jaką grasz muzykę to szukaj bębnów pod nią tyle
No nie wiem, mi to pomaga jak ktoś mi podpowie które aukcje są opłacalne a które nie skoro się nie orientuję za bardzo. Jakbym wiedział co chcę kupić to bym nie pytał.
Dobra koniec offtopu bo to mi nie pomaga. W każdym razie dalej liczę na jakieś propozycje do 2000-2500 zł bo tego Sonorka raczej tanio się wyrwać nie da.