Wysłany: Pią 03 Lip, 2009 Jakie gary dla początkującego?
Na wstępie chciałbym się przywitać i od razu mam pytanie .
A mianowicie, jakie gary polecacie dla początkującego? Zaznaczę, że nie chcę Polmuza żadnego itp... chce coś co będzie porządnie grało za stosunkow dobrą cenę. Miałem na oku Mapexa MB 6225 http://www.ragtime.com.pl...A-TP-TS-PB.html no i bym musiał blachy dokupić jeszcze i po zniżkach by mi to wyszło 3000 zł, rozważałem jeszcze Yamahę Stage Custom, ale niestety jest ona dość droga, bo 4000 zł bez blach, teraz pytanie, czy macie coś co moglibyście polecić ponad tego Mapexa 6225? Oczywiście w podobnym przedziale cenowym .
Szczerze mówiąc wolę nówkę sobie kupić, dlatego wolałbym zostać przy tym Mapexie tylko pytanie, czy na nim jak już się poduczę zagram jakieś piosenki i będą one brzmiały jakoś?
No i żeby rozwiać wątpliwości, Yamahy Stage Custom nie dostanę za 3000 zł, tak?
Na pewno nie będzie przypominać danej piosenki, nie będziesz miał tych samych ani nawet podobnych bębnów jak w piosence, o miksie i masteringu już nawet nie wspominam.
_________________ Pearl EX Silver Flash
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl
Nie no z tym się liczę ale jak będzie się grało w kilka osób (np. lead, bass, drums) to czy jak wszyscy będą w miarę poprawnie grali to rozpozna się daną piosenkę?
Nie, nie rozpozna się. Myślę, że potrzebne Ci będzie studio TVP 1, jeden śmieszny, dużo gadający jopek i trzech innych nie mniej śmiesznych zgadujących piosenkę jaką gracie. No i oczywiście banda idiotów na widowni, bez tego na pewno nikt nie będzie miał szans na odgadnięcie. Y'know what I mean?
Może się nie do końca wkupiłem w temat ale co tam. Planuję kupić w najbliższej przyszłości zestaw bębnów i mam niemały dylemat, zamierzam kupić shell z hw, niekoniecznie z werblem za ok 3000-4000zł, zastanawiam się nad (w takiej kolejności):
Chciałbym, aby poza brzmieniem oraz funkcjonalnością bębnów była zwrócona uwaga na łatwość uzyskania dodatkowego komponentu w postaci toma 8". Inne propozycje miło widziane. Więc ludziska, pomagajcie!
Proszę tylko, nie gańcie mnie na dzień dobry za to iż nie mam nic przeciwko kupieniu bębnów w sklepie, budżet mam określony więc nic tylko proponujcie .
witam wszystkich, potrzebuję porady na temat garów dla początkującego i to dosłownie. Mam synka 5 letniego i przymierzam się do zakupu pierwszych bębnów. chciałbym kupić nowy zestaw, ale w miarę niedrogi żeby się nie okazało że jak mu się nie spodoba to będę tylko kurz z tego ścierał. Myślałem o czymś takim:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1187049546
co wy na to? czy może lepiej poskładać coś używanego i może w mniejszych rozmiarach?
_________________ "Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Ostatnio zmieniony przez Pasztet Wto 24 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010
a koniecznie musi byc to nowy zestaw?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010
wszystko tez zalezy od ilosc rat i ich wielkosci bo ja np na 2 raty, to wtedy amati a z czasem jakies blaszki do tego napewno lepsza opcja niz te nowe zestawy, ktore linkowales...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
hmmm czyli mówisz że Amati lepsze? Tu są korpusy drewniane, obręcze metalowe... wiadomo naciągi do wymiany ale to standardzik więc myślałem że jakościowo w miarę. A Twoim zdaniem dlaczego lepiej odpuścić te nowe zestawy?
Winston Churchill
h A Twoim zdaniem dlaczego lepiej odpuścić te nowe zestawy?
bo są totalnym badziewiem, nie dość że nie zabrzmią to jeszcze będziecie sie wkurzać na to że będą sie sypać, a na pewno będą sie sypać, będziesz mieć problemy ze wszystkim jak kupisz te gary i ich nie sprzedaż,
amati lepsze, brzmią sprawdzone przez setki perkusistów
no tak, sam zaczynałem na Amati... nie licząc Polmuza oczywiście...
a może coś wyprzedażowego np to http://www.riff.net.pl/?p..._pt_ar_deep_red z tym ze tu bez hardwearu i blaszek.... jakies blaszki zapasowe mam... jakiegoś zildka by sie znalazło, a do tego może jakieś zwykłe statywy używki z allegro? Może w tą stronę iść?
Wysłany: Sro 25 Sie, 2010
no ten gretsh to juz powiedzmy sobie polka wyzej niz reszta tego co tutaj bylo prezentowane porzadne beczki, jednak hw tez troche bedzie kosztowal, blachy tak samo...
sonor odpada, blachy nadaja sie tylko do przetopu, jakis lol kurs? vicfirth.com i napewno bedzie lepiej...
h A Twoim zdaniem dlaczego lepiej odpuścić te nowe zestawy?
bo są totalnym badziewiem, nie dość że nie zabrzmią to jeszcze będziecie sie wkurzać na to że będą sie sypać, a na pewno będą sie sypać, będziesz mieć problemy ze wszystkim jak kupisz te gary i ich nie sprzedaż,
amati lepsze, brzmią sprawdzone przez setki perkusistów
lepiej bym tego nie ujął
szukaj Amati i zamkniesz sie w 1500zł z wszystkim (no tyle ze bez rat)
Moje doświadczenie jest takie, że jako początkujący kupiłem nowe gary i z biegiem czasu tego pożałowałem. Dlaczego ? Padło już tutaj wiele odpowiedzi na to pyt. Pozdrawiam.
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
Ja jestem posiadaczem nowych garów z niskiej półki. Nie polecam tego nikomu.
Problem jest ze wszystkim. Od porządnego nastrojenia do nawet porządnego ustawienia tego jak się chce.
Co do nowych bębnów. Ostatnio nawet się tom holder złamał. Jak ja zobaczyłem ten odlew ... Porażka. Poprosiłem ojca by coś z tym zrobił, w końcu ma zakład ślusarki.. To się nawet zapytał czy to stal czy plastik. No nie polecam.
ok dzięki wszystkim za odpowiedzi, wyczaiłem wczoraj w riffie nówke Tame Imperial-a, z hardware i blachami Meinl, za 1850 zł (!) No i chyba się zdecyduję, w końcu co Tama to Tama no i nówki bębny dobrej klasy.
Winston Churchill