Elo elo!Ja gram genialnymi pałkami TAMA japanesse Oak 5B, pałki genialne jak dla mnie i mają wąską owalną główkę, poza tym wytrzymałe, w moim przypadku scierają sie tylko na hi hacie bo rimem gram najczęściej klasycznym.jest jeden mankament.Kupiłem te pałki w sklepie w moim mieście ale już ich tam nei ma.Wiecie może czy sa dostępne gdzies w sieci?(na stronie TAMY są.heh)
Co do tego tematu idealnych pałek to mam pewien problem. Grałem jak narazie jedynie pałkami do 20 zł i jedne pałki mi strasznie podpasowały - SEBA modern jazz 1e. Pałki te przyznaje - są krzywe, strasznie przenosza drgania na łapy jednak mimo to dzięki temu że są strzasznie cienkie to gra mi sie na nich wyśmienicie(nie licząc obitych łap..) .
I tu zaczyna się mój problem.... Mianowicie nie mogę znaleść żadnych dobrych pałek które byłyby bardzo cienkie - pytałem nawet w drumcenter ale tam najcieńsze to 7a, które jednak są grubsze od tych seby.
Może ktoś z was wie gdzie można kupic jakies zawodowe pałki, które są na grubośc takie jak seby modern jazz 1e??
A może zna ktoś wymiary Gładka 140c Rock, pasują mi te pałki choć mogły być troche lżejsze ale jakbym znał wymiary to bym dobrał coś z wyższych półek bo te nie są zbyt wytzrymałe.
A może zna ktoś wymiary Gładka 140c Rock, pasują mi te pałki choć mogły być troche lżejsze ale jakbym znał wymiary to bym dobrał coś z wyższych półek bo te nie są zbyt wytzrymałe.
Zmierz sobie PAŁKĘ PERKUSYJNĄ w centymetrach. 16" to 40 cm - ułuż proporcje i będziesz miał gotowe wymiary w calach. Pozdro
Tak nieco odbiegając od tematu... Jak się mają podobne (wymiarowo) modele vicfirtha i vatera? Słyszałem, że vatery są wytrzymalsze, a co z wagą i przenoszeniem drgań?
140c - bardzo dlugie paly Przez jakis czas testowalem sobie, ale wole troszke krotsze 140d
są ------------------> [size=18]VIC FIRTH 3AN[/size]
Miałem X5B i chcę się teraz przesiąść na 3AN bo tamte lekko za ciężkie i za długie. Murdario miałeś cięższe pały od tych 3AN? Jeśli tak to jakie wrażenia po przesiadce?
Vic Firth jak mam finanse
a tak to na everplayach gram
oski zlamalam ostatnio wiec juz nie bede kupowac(a wydawaly sie takie grube i solidne- to tylko złudzenie)
_________________ Promotorka So I Scream
I want to see you suffer...choke...bake cookies...
widzialam ostatnio gładki(ktorych nota bene nie lubie) ale tak grube, ze zaczelam sie zastanawiac na co one sa:) tym to da sie jedynie zrobic dziure w membranie:P
_________________ Promotorka So I Scream
I want to see you suffer...choke...bake cookies...
Ja aktualnie pukam X5BN, najfajniejsze pałki jakich dotychczas używałem.
A nie Carey'e?
Kereje mają niesamowite wyważenie, ale z racji grubości i poweru dość ciężko mi się nimi gra cicho. X5BNki są uniwersalniejsze. Co nie zmienia faktu, że SDC to moje ulubione pały zaraz po ikspięćbeenkach .
Uycha
Wysłany: Sob 06 Maj, 2006
L = 16 1/2", Dia. = .695" at butt, .630" at shaft
to sdc... jak dla mnie przesada :p, ale mam, wiszą u mnie w pokoju dla ozdoby A gram albo 55a (próby, koncerty) albo 7a do ćwiczeń. Ale chyba przerzucę się na grubsze.
Antonio
Wysłany: Wto 09 Maj, 2006
tu widze inez starala sie przemycić odrobine kokieterii . Się chłopaki nie złapały
_________________ They come upon you like a pack of rabid hounds as they slobber in your ears and purge you with their sounds.
właśnie w tejże chwili, jak to wszystko czytam, wpadł mi pomysl do głowy. Bo widzę ze priorytetem są: wytrzymalość a do tego mała waga. A ciekawe jak by brzmiały palki wytoczone z...aluminium? Metal leciutki i twardy. A może już ktos na to wpadł i robi takie gdzieś na świecie? Co do bębnów to myslę że spoko, boję się tylko reakcji dźwiękowej po zetknięciu takiej pałki z talerzem, czy nie brzęczało by dziadostwo?
właśnie w tejże chwili, jak to wszystko czytam, wpadł mi pomysl do głowy. Bo widzę ze priorytetem są: wytrzymalość a do tego mała waga. A ciekawe jak by brzmiały palki wytoczone z...aluminium? Metal leciutki i twardy. A może już ktos na to wpadł i robi takie gdzieś na świecie? Co do bębnów to myslę że spoko, boję się tylko reakcji dźwiękowej po zetknięciu takiej pałki z talerzem, czy nie brzęczało by dziadostwo?
Myślę, że aluminiowe pałki zmasakrowałyby Twoje blachy zanim zdążyłbys zorientować się, że coś Ci brzęczy.
gwarancja na 60 dni. Nic nie da rady zrobić, bo jak........ czas przeprosić się z vic firthami. Btw, używałem ich tylko 2 miesiące dłużej niż aheadów, i były wygodniejsze. No nic, mam nauczkę. Chyba że sprzedają na sztuki, w co nie wierzę.
ja tam nie czuję drgań w zwykłych Matmaxach za 9 zł 13mm, swoją drogą też chciałbym kupić jakieś chudsze pałki, 11-12mm tylko nie krótsze, ale nigdzie nie widziałem