Wysłany: Pią 10 Lis, 2006 Jestem nowy i chciałem kupić perkusje
Witam jak widzicie jest nowy na forum. Do dziś byłem basistą - wysprzedałem swoj sprzęt do reszty dziś i postanowiłem kupić sobie perkusje. Ale to nie była nie przemyślana decyzja. Perkusja jakoś zawsze mnie kręciła i zawsze w wolnej chwili staralem coś tam stuknąć i w takim sposón jakieś małe pojecie mam. BYły to bebny o ile można nazwać to perkusją, taka mieszanakz szpaderskiego power bita i nie wiadomo czego jeszce ale doczynienie z lepszymi też miałem:). Ale jednym słowem spodobało mi sie to i che sie naprawde przeżucić na perkusje. Chciałem kupić perkusje do góra 2500zł ale razem z jakimiś blaszkami. I prosze żebście mi coś doradzili. czy jakąs nową czy używaną jakie blaszki czy np tego mapexa z nowej serii q (Mapex Q 5254A) i np komplet blach art alchemy czy lepiej basix jakiś był by lepszy. Prosze o pomoc. jak mozecei wklejajcie jakie linki .
zgóry dzieki za odpowiedzi i jeszce raz witam was
Wysłany: Pią 10 Lis, 2006
za 2500 to szukaj uzywanego EP Customa i zakup sobie zestaw alchemy Art'ow, na poczatek bedzie idealnie. tutaj linki do sklepowych produktow
Kliknij mniei mnie tez kliknij!!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wszystkim warny? Nie macie nic do powiedzenia? Szlag mnie trafia jak tu włażę wieczorem. Wysoł, jako profesjonalista powinieneś pomagać a nie pieprzyć bzdury jak gówniarz.
Kali: M-ka to średniej klasy sprzęt który powinien Cię zadowolić. Pamiętaj jednak, że zestaw to połowa sukcesu, potrzebujesz jeszcze dobrych blach.
jak na razie nie ma takich zestawów na allegro możę ktoś na forum coś ciekawego do sprzedania?? A co myślicie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=139277439 a na blaszki jeszce może bym coś dozbierał
Łukasz, przyznaję z ręką na sercu, że mnie zawstydziłeś komentarzem. Dałem się wkręcić w pier...enie bzdurek, ale na usprawiedliwienie dodam że byłem upojony nieźle i w kretyńskoszampańskim humorze akurat Ale masz rację całkowitą, człowiek pyta grzecznie a tu kpiny zamiast fachowej odpowiedzi. Można sie zrazić. A potem powstają kolejne kawały o inteligancji perkusistów . W każdym razie przepraszam autora wątku za głupiorubaszny komentarz bo to on jest tu najwazniejszy.
Trzeba jednak pomagać. Jasne jest, że odpowiadanie na pytania początkujących jest nudne, ale skąd oni mają brać wiedzę? Między innymi po to są fora. Wszystkich nas jednoczy muzyka i szanujmy osoby które dopiero zaczynają się uczyć.
Poźniej być może będą chciały od nas kupić używany sprzęt
A jeżeli wątek był poruszany wcześniej, to najlepiej wrzucić link do niego. Tutaj autor potrzebuje odpowiedzi na konkretne pytanie.
ja z tego co wymieniłeś brałbym Sabiana B8, ale może dlatego że ten set znam doskonale nagrywając na nim dwie płyty. Drugie w kolejce postawiłbym Alchemy Art. Orionami bym sobie głowy nie zawracał bo szybko będziesz chciał wymienić na inne. Ale to moje zdanie, po prostu mi Oriony nie leżą.
no coż... 2500 to mało jak na perkusistę powiem szczerze!
ale nie każdy ma kasę więc co mogę ci polecić:
perkusja mapex m to dobre rozwiązanie bo sam taką mam ale nowa kosztuje tyle ile ty chcesz wydać na wszystko a używka ok 2000 za 500 blach nie kupisz chyba ze staggi Y są to blachy ręcznie kute z b20 w wykończeniu regular nowy set kosztuje ok 400zł jak na początek idealne a brzmią napewno lepiej od ARTów ktorych kategorycznie ci odmawiam bo kumpel z próbowni je ma kupa śmiechu! za te pieniądze co miałbyś wydać na nowe ARTy kupisz set Wuhanów, Istanbula lub stagga DH są to blachy ręcznie robione z najlepszego stopu jakim jest B20 nie kieruj się na początku marką - tym co bedziesz miał napisane na sprzecie tylko jakością a przedewszystkim brzmieniem
proponuje:
basix custom fusion 1900
stagg Y lub wuhan S* 400
a do basixa trzeba dokupić jeszce jeden statyw bo w zestawie jest tylko jeden no i odrazu trzeba wymienić bijak od stopy bo jest po prostu do dupy wiem z własnego doświadzczenia kup iron cobra filc
+ tych bebnow to też to ze mają naciągi remo na ktorych długo pograsz 10srób na werblu i centrali i obręcze 2mm
* Wuhany niestety nie są dostępne na polskim rynku są najczęściej sprowadzane z usa czasami ma je stukan drumstore.pl
ale naprawde zawodowe blachy sam mam kilka kumple też rewelka a za grosze reszta sprzętu jest u karpia na perkusje.com
blach nie kupisz chyba ze staggi Y są to blachy ręcznie kute z b20 w wykończeniu regular nowy set kosztuje ok 400zł jak na początek idealne a brzmią napewno lepiej od ARTów ktorych kategorycznie ci odmawiam bo kumpel z próbowni je ma kupa śmiechu!
staggi Y to najgorzej brzmiace moim zdaniem blachy. Myslalem ze nie moze nic gorzej brzmiec od mosiadzu, ale staggowi udalo sie zrobic gorzej brzmiace blachy z b20.Niesamowite Podsumowujac Arty zjadaja Y na sniadanie.