Mam sprawe do forumowiczow chce zakupic chine 16 w gre wchodza takie wymysly paiste. Prosze o porownanie jak ktos posiada ktoras z nich to niech pisze opinie Paiste-PST 5
Paiste-2002 CLASSIC THIN CHINA
Paiste-ALPHA
Prosze nie pisac o innych chinkach tylko te 3 mnie interesuja jesli ktos obstukal ktoras z nich niech pisze z gore dziekuje
Ostatnio zmieniony przez szuszel Pon 30 Paź, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Miałem alphe,ale 18" bardzo przyjemna chinka...ale i tak moja obecna Pang China 16" Agopa zjada wszystkie wymienione na śniadanie. Możesz jej posłuchać w "mojej twórczości"
tak, tak - za to na japonkę świetnie się nadaje..., proszę Cię - najpierw pytasz o dziecinne pierdoły a później wypowiadasz się na temat blach, których pewnie nawet nie słyszałeś...
A z Paiste brałeś pod uwagę Innovations? Ciekawe brzmieniowo chinki...
Fakt. Szczególnie 18", sam wybierałem między właśnie tą a 2002 16". W końcu padło na 2002 ale nie wiem czy dziś wybrałbym tak samo.
_________________ No risk, no progress!!!
Artur
Wysłany: Pon 30 Paź, 2006
Moim zdaniem jeżeli możesz sobie pozwolić na chine 2002 to nawet się nie zastanawiaj. To jest naprawde świetna i blaszka. Ja mam 18'' 2002 chine i 16'' 2002 crash i jestem z nich naprawde zadowolony. proponuje odwiedzić strone paiste http://www.paiste.com/ i posłuchać próbek tych chinek.
Wysłany: Pon 30 Paź, 2006
artur wiesz nie zawsze probki odpowiadaja temu co jest w rzeczywistosci, a z tych chinek to gralem na 502 i jest slaba, krotko wybrzmiewa, za malo piachu, no i troche ciut przyglosna. kupuj 2002, chociaz ja mam sentyment do alpha...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Moim zdaniem jeżeli możesz sobie pozwolić na chine 2002 to nawet się nie zastanawiaj. To jest naprawde świetna i blaszka. Ja mam 18'' 2002 chine i 16'' 2002 crash i jestem z nich naprawde zadowolony. proponuje odwiedzić strone paiste http://www.paiste.com/ i posłuchać próbek tych chinek.
wlasnie z strony paiste sluchalem tych blach i te 3 mi najbardziej odpowiadaly dzieki za informacje
Grałem na pst 5 16". To bradzo jasna i agresywna china nawet troche za jasna. Jest dość głośna i doskonale nadaje się do akcentów, ale jeśli szukasz klasycznego, bardziej szlachetnego brzmienia to odpuść ją sobie. Pozdro
Też bym chyba wziął osobiście 2002, choć ja mam specyficzny chyba (ha,ha,ha ) gust tak w ogóle. Osobiście jeśli zakupię nową chinkę to będzie to Alchemy Professional Raw China 16". Nie jest jeszcze strasznie droga a brzmienie mi pasi jak nic, choć stukałem w znacznie droższe chiny. Problem polega też na tym że co z tego że dany talerz sam w sobie brzmi zajebiście? Ale w muzyce jaką grasz i w takim jaki masz zestawie może nie pasować ni wuja. A swoją drogą , czemu uparłeś się że musi to być Paiste? Nie pytam aby namawiać na inną markę, a z czystej ciekawości
Też bym chyba wziął osobiście 2002, choć ja mam specyficzny chyba (ha,ha,ha ) gust tak w ogóle. Osobiście jeśli zakupię nową chinkę to będzie to Alchemy Professional Raw China 16. Nie jest jeszcze strasznie droga a brzmienie mi pasi jak nic, choć stukałem w znacznie droższe chiny. Problem polega też na tym że co z tego że dany talerz sam w sobie brzmi zajebiście? Ale w muzyce jaką grasz i w takim jaki masz zestawie może nie pasować ni wuja. A swoją drogą , czemu uparłeś się że musi to być Paiste? Nie pytam aby namawiać na inną markę, a z czystej ciekawości
Miałem alphe,ale 18 bardzo przyjemna chinka...ale i tak moja obecna Pang China 16 Agopa zjada wszystkie wymienione na śniadanie. Możesz jej posłuchać w mojej twórczości
...ten zjada tego i srała babcia srała ... wszystko jest kwestia gustu - ubierasz się na czarno bo lubisz - to samo z kawą - pijasz lub nie - kwestie zjadania na śniadanie pozostaw w kwestii parówek tudzież jajecznicy... Kolo ma smak na Paiste niech bierze paiste.
Porównywałem 18" 2002 Thin ze zwykłą i przyjemniejsze (subiektywnie) brzmienie miała Thin brzmiąc ciekawiej od 18" Line Thin której uzywam obecnie...
Jeśli masz problem z odsłuchem na żywo a mieszkasz niedaleko Bielska polecam wizytę w znanej hurtowni gdzie takie chiny powinny byc na stanie...
Ot moje 3 grosze
Zgadzam się z Tobą dr, ale kolega podał jakby trzy różne półki blaszek ,więc podałem alternatywę dla nich za dobre pieniądze a zarazem z profesjonalnej półki
szuszel, zapodaję Ci nagranie, które kiedyś spłodziłem , gdy grałem na Paiste'ach (dobre 3 lata temu), możesz sobie tutaj posłuchać chiny...802,18" - moim zdaniem brzmi nieźle, wprawdzie jest pod mikrofonem ,ale na "żywo" też całkiem fajnie gada, później kupiłem Alphę, była lepsza ,ale 802 jest niczego sobie, no i pewnie kosztuje grosze, pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą dr, ale kolega podał jakby trzy różne półki blaszek ,więc podałem alternatywę dla nich za dobre pieniądze a zarazem z profesjonalnej półki
szuszel, zapodaję Ci nagranie, które kiedyś spłodziłem , gdy grałem na Paiste'ach (dobre 3 lata temu), możesz sobie tutaj posłuchać chiny...802,18 - moim zdaniem brzmi nieźle, wprawdzie jest pod mikrofonem ,ale na żywo też całkiem fajnie gada, później kupiłem Alphę, była lepsza ,ale 802 jest niczego sobie, no i pewnie kosztuje grosze, pozdrawiam
I tu jest mały problem, czy chcesz kupić nową 802 (500 zł) czy używaną ,na której pojawienie się możesz czekać kilka dni a możesz czekać rok. Osobiście nie kupiłbym nowej za 500 zł. , bo za to można mieć używaną chinę z wyższej póły. Jeśli musisz mieć koniecznie Paiste, to nie pozostaje Ci nic innego jak kupić nowy talerz ,albo czekać na konkretny używany model. Ja podałem Ci alternatywę w postaci Istanbula Chiny Pang 16", którą posiadam i którą szczerze polecam - za nową zapłacisz ok 500 zł. ale masz pewność ,że to już zawodowa blacha - zrobisz jak uważasz.