Pozazdrościłem Wojtkowi tematu, więc dodaję swój. Mam kilka ciekawostek które mogą się spodobać (nie ja osobiście, ale wiem, że istnieją).
Dzisiaj oglądamy to:
Taki sobie Pearl.
To custom Z, o którym właściwie nie wiadomo nic Był sobie magadrogi w 1988 roku, nie wiem kiedy zaprzestali produkcji. To był klon, podobno dość grube korpusy.
Zwróćcie uwagę na łączone lugi charakterystyczne dla tamtych czasów. Wykończenie piękne.
piękne bębny.
miały zewnętrzą warstwę z włoskiego klonu oczkowego.
tomy charakteryzowały się ciekawymi "kwadratowymi" rozmiarami tzn głębokość była równa średnicy. co prawda teraz w konfiguracjach power size można spotkać np 10x10, ale o np 12x12 i 13x13 to już raczej ciężko.
@Łukasz - skąd taki pesymizm i stwierdzenie, że takiego zestawu raczej nie będziesz miał? wszystko jest kwestią czasu i cierpliwości (szmat czasu szukam stopy do mojego Pearl'a CZX Studio - ale ją w końcu karwasz zdobędę )
Wysłany: Sob 23 Lip, 2011
hmmm... ostatnio kupilem magazyn perkusista z wywiadem perkusisty kiss którym jest Eric Singer. po raz pierwszy wtedy widzialem akrylowy zestaw pearla. jednakze jedyne co widzialem oprocz niesamowitego wygladu w osprzecie masters (serii), to to ze mial zamontowane triggery, nie wiem czy ze wzgledu na to ze chcial uzyskac inne brzmienie, czy lepsze sample z przodow, czy poprostu ze zestaw mial wygladac, a nie brzmiec stad zamontowany trigger.