Wysłany: Sob 10 Cze, 2006 Mapex M /// Premier Cabria Exclusive /// Pearl Export Select
Mapex M /// Premier Cabria Exclusive /// Pearl Export Select
chciał bym poznać waszą opinie na temat premiera. jak on sie ma do pozostałych. chodzi mi o porównianie oraz plusy i minusy tego zestawu.
Z tego co czytalem brzmienie ma z najlepsze ale gorzej z wykonczeniem, podobo sie tez rozsrajaja.
Wykonczenie w Premierze jest bardzo dobre, co do rozstrajania to chyba taki mit. Owszem ISO genialne nie sa, ale bardzo pomagaja podkladki nylonowe pod sruby
heheh, jak dla mnie Mapex M (mowie juz o nowszych, bez domieszki lipy ) to kawal dobrych bebnow, ktorym niczego nie brakuje. Wygladaja, brzmia, mozna bez obciachu zagrac koncert czy nagrac demo. Select jednak - choc to czysto subiektywna opinia - przebija je brzmieniem i jakoscia wykonania.
powiem tak - gdybym mial kupowac ktorys z tych dwoch zestawow - bralbym eMke i zainwestowal w lepsze blaszki za reszte szmalu, ale gdyby ktos postawil przede mna oba zestawy i kazal wybrac - bez wahania bralbym Pearla
Szykują się u mnie zakupy, bardzo niedługo kupię dwa tomy, mianowicie będą to Pearl Export 10' oraz Premier Cabria 13'. Wiem, że to tak trochę dziwnie kupować tomy innych firm i w ogóle, ale niestety tak wyjdzie (dwie okazje się trafiły a kilkaset złotych nie chodzi piechotą).
mam pytanie: czy barwa dźwięku jednego i drugiego toma nie będzie się za bardzo różniła? oczywiście naciągi kupię do nich te same.
Szykują się u mnie zakupy, bardzo niedługo kupię dwa tomy, mianowicie będą to Pearl Export 10' oraz Premier Cabria 13'. Wiem, że to tak trochę dziwnie kupować tomy innych firm i w ogóle, ale niestety tak wyjdzie (dwie okazje się trafiły a kilkaset złotych nie chodzi piechotą).
mam pytanie: czy barwa dźwięku jednego i drugiego toma nie będzie się za bardzo różniła? oczywiście naciągi kupię do nich te same.
Ja mysle, ze sie ladnie dopasuja, pod wzgledem barwy oczywiscie, bo 10 i 13 to dosc duza roznica kalibru