Wysłany: Pon 04 Gru, 2006 Mapex Pro Brass 14x6,5 vs. DW PDP Hand Brass 14x5,5
Za jakiś czas mam zamiar zakupić nowy werbel. Brzmieniowo ukierunkowany jestem na sprzęt z brassu, gdyż te właśnie mnie ostatnio najbardziej zabijają. Cenowo pozycje wymienione w temacie mnie interesują (jeżeli macie linki do podobnych to prosiłbym o podanie). Z jednej strony odnośnie opisu z DC mam wrażenie, że lepszy (tutaj czyt. agresywniejszy) byłby produkt DP. Z drugiej zaś strony wolałbym (brzmienie) sprzęt o głębokości 6,5 (lub nawet głębszy!) i tutaj widzę pozycję z oferty Mapexa.
Jeżeli ktos miał kontakt z tymi (lub podobnymi brassowymi) werblami lub/i jest w stanie polecić mi, który miałbym wybrać to bardzo bym był dźwięczny
pozdro600
Premier. Nazwa mapex mnie odrzuca;]
poza tym premierka mam (co prawda artista ale to blisko, lugi te same, maszynka ta sama, no i też brass, podobny przedzial cenowy) i jest najlepszym elementem mojego zestawu
oba werbelki sa warte swojej ceny. Zarowno PDP jak i Mapex wykonane sa na wysokiem poziomie. Brzmienie obu werbli jest bardzo podobne. O ile dobrze pamietam to dw pdp ma nieco grubszy korpus. Mapex posiada obrecze 2,3 mm wiec dluzej trzymja stroj. Oba werbelki maja ostry i agresywny strzal. Tutaj nie wybieralbym ktory lepszy czy gorszy. Najlepiej osluchac samemu bo roznia sie minimalnie od siebie i wybrac taki ktory bardziej podchodiz danej osobie.
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.