Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Mapex Pro Brass 14x6,5 vs. DW PDP Hand Brass 14x5,5
Mapex Pro Brass 14x6,5 vs. DW PDP Hand Brass 14x5,5
Autor Wiadomość
MIARA

Wysłany: Pon 04 Gru, 2006   Mapex Pro Brass 14x6,5 vs. DW PDP Hand Brass 14x5,5

Za jakiś czas mam zamiar zakupić nowy werbel. Brzmieniowo ukierunkowany jestem na sprzęt z brassu, gdyż te właśnie mnie ostatnio najbardziej zabijają. Cenowo pozycje wymienione w temacie mnie interesują (jeżeli macie linki do podobnych to prosiłbym o podanie). Z jednej strony odnośnie opisu z DC mam wrażenie, że lepszy (tutaj czyt. agresywniejszy) byłby produkt DP. Z drugiej zaś strony wolałbym (brzmienie) sprzęt o głębokości 6,5 (lub nawet głębszy!) i tutaj widzę pozycję z oferty Mapexa.
Jeżeli ktos miał kontakt z tymi (lub podobnymi brassowymi) werblami lub/i jest w stanie polecić mi, który miałbym wybrać to bardzo bym był dźwięczny :)
pozdro600

Vailey

Wysłany: Pon 04 Gru, 2006   

Premier. Nazwa mapex mnie odrzuca;]
poza tym premierka mam (co prawda artista ale to blisko, lugi te same, maszynka ta sama, no i też brass, podobny przedzial cenowy) i jest najlepszym elementem mojego zestawu

harnessing

Grummer
Strč prst skrz krk!

Wysłany: Pon 04 Gru, 2006   Re: Mapex Pro Brass 14x6,5 vs. DW PDP Hand Brass 14x5,5

Ja bym stawiał na DW. Nie jaki mistrz Radii.o nagrał solo na nim. Na firmówkach brzmi świetnie, co dopiero na remosach czy evansach.
Pozdro
Grummer

MIARA

Wysłany: Czw 07 Gru, 2006   

Może ktoś wie czy jest taki werbel DW jak w temacie z tym, że głębokość 6,5?

klinik

Wysłany: Nie 10 Gru, 2006   

oba werbelki sa warte swojej ceny. Zarowno PDP jak i Mapex wykonane sa na wysokiem poziomie. Brzmienie obu werbli jest bardzo podobne. O ile dobrze pamietam to dw pdp ma nieco grubszy korpus. Mapex posiada obrecze 2,3 mm wiec dluzej trzymja stroj. Oba werbelki maja ostry i agresywny strzal. Tutaj nie wybieralbym ktory lepszy czy gorszy. Najlepiej osluchac samemu bo roznia sie minimalnie od siebie i wybrac taki ktory bardziej podchodiz danej osobie.

http://DrumCenter.pl

MIARA

Wysłany: Pon 11 Gru, 2006   

Klinik, wielkie dzięki!

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Mapex Pro Brass 14x6,5 vs. DW PDP Hand Brass 14x5,5