Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » mapex q nowy/stary fusion/standard
mapex q nowy/stary fusion/standard
Autor Wiadomość
Konrad86

Wysłany: Sro 28 Lis, 2007   mapex q nowy/stary fusion/standard

Witam wszystkich!
Mimo ze jestem nowy na forum mam do czynienia z instrumentami perkusyjnymi juz z 13 lat. Skonczylem 2st muzyka który nie ksztalcil typowo rozrywkowo i w zwiazku z tym pozostawil luki w moich wiadomosciach na temat grania zestawowego. Mimo wszystko braki te staram sie nadrabiac:).
Pisze poniewaz mam zamiar zaopatrzyc sie w moj pierwszy entry level i wybor padl na mapexa q, ktory w moim mniemaniu jest bezkonkurencyjny w swojej cenie.
W zwiazku z tym, ze znalazlem 2 rozne zestawy z serii q na 2 roznych stronach mam pare pyt.

1. Mapex Q 5244A FUSION + blachy SABIAN B8
http://drumcenter.pl/prod...el-----perkusja

2. Mapex Q 5254 STANDARD + blachy SABIAN B8 (na allegro maja aukcje ze do kazdego setu q za 300 ww blachy)
http://drumstore.pl/perku...y-produktu.html

Niestety nie znalazlem bebnow 5254A STANDARD w ww promocji.

Zastanawiam sie więc co wybrać. Z jednej strony nie będe grał mocnej muzy raczej jakis soft rock i stare polskie przeboje na halturkach co skłania mnie do wybrania FUSSION. Z drugiej jednak strony posiadam komplet membran na tomy od STANDARD (EVANS GENERA G2 olejowych, które wygralem 10 lat temu w konkursie perkusyjnym w Jarosławiu i w zwiazku z tym ze nie mialem na co je zalozyc lezaly na szafie a kurz osadzał sie na nich ;) ).

Naciagi oczywiscie moge sprzedac lub ew wymienic z doplata na FUSSION jednak nie wiem ile dokladnie takie membrany sa warte (seria juz pewnie wycofana z linii).

Prosze wiec wszystkich, ktorzy grali na obydwu setach z ww, albo nawet mieli okazje porównać stara wersje Q z nowa i podac argumenty za jednym z ww zestawow.

Pozdrawiam wszystkich
Konrad

Carlos

Wysłany: Sro 28 Lis, 2007   

przenoszę, pozdrawiam, o mapexie q jest tu TONA postów. Szukajcie a znajdziecie...

necroorcen

Wysłany: Czw 29 Lis, 2007   

Pytałem się niedawno o to samo, odpowiedzieli mi że te blachy dołączane do zestawów to chłam i żeby wziąć set bez blach. Więc weź standarta jak chcesz te naciągi wykorzystać, i oddzielnie talerze (np. sam hh i crash, i zbierać na ride).

Konrad86

Wysłany: Pon 03 Gru, 2007   

no nie wiem kupilem fussion z blachami i jestem zadowolony. Fakt faktem ze czesto daja jakies gowno do setow ale SABIAN to jednak SABIAN nie jakies NoName nawet jezeli to tylko seria B8... Ogolnie na plus<b>, </b>jestem zadowolony. Musze tylko naciagi wymienic i postroic wszystko ladnie ;)
Ostatnio zmieniony przez Konrad86 Wto 04 Gru, 2007, w całości zmieniany 2 razy  

jacek-bębniarz 

Konrad86 napisał/a
Ogolnie na plus jestem zadowolony.

A można być ogólnie na minus zadowolonym?? :roll:

:lol: :lol: :lol:

Bardzo przypomina mi to słynne już "plusy dodatnie i ujemne" szanownego naszego byłego prezydenta Lecha Wałęsy :)

515 

moze nie dal przecinka, co sie czepiasz?

Konrad86

Wysłany: Wto 04 Gru, 2007   

dokladni, zapomnialem przecinka nie czepiaj sie :P ;)

JooreX
whiskey lover

Wysłany: Wto 04 Gru, 2007   Re: mapex q nowy/stary fusion/standard

Konrad86 napisał/a
(...)EVANS GENERA G2 olejowych(...)

G2 nie sa olejowe, to po prostu dwuwarstwowe naciagi :-) jedyne olejowki w ofercie Evansa to seria Hydraulic

jacek-bębniarz 

Wysłany: Wto 04 Gru, 2007   Re: mapex q nowy/stary fusion/standard

515 napisał/a
moze nie dal przecinka, co sie czepiasz?

Skąd mogłem wiedzieć, piećsetpiętnasteczku? :P Peace and love! ;]

JooreX napisał/a
Konrad86 napisał/a
(...)EVANS GENERA G2 olejowych(...)

G2 nie sa olejowe, to po prostu dwuwarstwowe naciagi :-) jedyne olejowki w ofercie Evansa to seria Hydraulic

Ale kolega pisał, że to starsze modele. Niegdyś wiele naciągów, które dziś są zgrzewane były olejowymi. Tak mnie się zdaje, jeśli się mylę, poprawcie mnie :)

jacek-bębniarz 

Konrad86 napisał/a
no nie wiem kupilem fussion z blachami i jestem zadowolony. Fakt faktem ze czesto daja jakies gowno do setow ale SABIAN to jednak SABIAN nie jakies NoName nawet jezeli to tylko seria B8... Ogolnie na plus<b>,</b>jestem zadowolony. Musze tylko naciagi wymienic i postroic wszystko ladnie ;)

No! I wszystko pięknie teraz! :D Pozdro ziomki!

Konrad86

dokladnie tak jak pisze jacek. naciagi swoje na szafie przelezaly a ze olejowe sa to mozna zobaczyc nawet przejezdzajac po nich palcem ;)
a ze g2 to wystarczy spojrzec na nie pisze jak wół ;)

pejotdrum

Wysłany: Sob 29 Gru, 2007   

kto pisze jak wół? ;P
...to w ramach upierdliwości polonistycznych - prawidłowo mówimy (i piszemy) "jest napisane" ;)

katmetal14 
ZBANOWANY

Ja bym wybrał fiusion, zmienił blaszki na takie które ci sie podobają a te które dostaniesz Noname sprzedasz lub komuś dasz twój wybór,a tak na marginesie jak kupowałem Mapexa Q na początku września oczywiście nowa seria ,Nie dostałem żadnych blach a kupowałem w przez allegro od sklepu Gitarcenter chyba tak się nazywa .pozdro

necroorcen

Po 1. pejotdrum - sam się czepiasz a post prawie miesiąc rozgrzebałeś :p (i to chyba nie jeden)
po 2. brać te z B8 - mam to i jest idealnie, tylko crasha dokupić (np. Stagga DH/SH) bo ten c/r tylko jako ride sie nadaje (jako crashujesz to wychodzi walnięcie w blaszaną konewkę)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » mapex q nowy/stary fusion/standard