Witam wszystkich!
Wiem, że to kwestia gustu i indywidualnych upodobań, ale który z tych zestawów byście polecili. Nie mam możliwości ich obstukania, słyszałem ich brzmienie jedynie na YouTube. Z góry dzięki za odpowiedź.
Boże człowieku zastanów się co piszesz!!!! Grzeszysz. raczej masters to nie ta sama co saturn i lx.jeśli chodzi o saturna i lx, tu decyduje zdecydowanie gust zainteresowanego. gwarantuje Ci ze oba zestawy są na takim samym poziomie.
Boże człowieku zastanów się co piszesz!!!! Grzeszysz. raczej masters to nie ta sama co saturn i lx.jeśli chodzi o saturna i lx, tu decyduje zdecydowanie gust zainteresowanego. gwarantuje Ci ze oba zestawy są na takim samym poziomie.
Boże człowieku to Ty grzeszysz... itd. itd.
PS Saturn najfajniejszy bęben Mapexa.
Najfajniejszy dla Ciebie mój drogi. Nie widzę żadnych różnic jeśli chodzi o wykonanie i zastosowanie materiałów. Po prostu oba zestawy brzmią inaczej!!!!! Nie gorzej od siebie. Większość forumowiczów nawet nie miało styczności z obydwoma zestawami,nie mówię że ty nie miałeś ,jeśli tak to wybacz, ale najlepiej jest wmawiać i opowiadać komuś bajki ze lx to fuuu, a saturn miazga, bo gdzieś kiedyś przeczytałem,albo obejrzałem wspaniały film promocyjny Saturna (przesiąknięty niesamowitą obróbką dźwiękową),który z rzeczywistością nie ma nic wspólnego. Śmieszą mnie takie wpisy. Pozdro
nie lubie gdy przychodzi jakis nowy i zgrywa cwaniaka wydzierając sie na wszystkich.
Ja slyszalem oba zestawy, a na Saturnie gram od paru lat. Popieram zdanie Shalaq'a.
po1:na nikogo się nie wydzieram
po2:masz prawo sądzić ze saturn lepiej brzmi
po3:saturn i lx to ta sama półka
po4: nienowy,a że nie pisze postów to nie znaczy że nie mam prawa głosu
po5: nie jestem cwaniakiem tylko staram się obiektywnie spojrzeć na sprawę
po6: skończyłem się udzielać bo dalsza rozmowa po prostu nie ma sensu.
po7: dziękuje za uwagę i życzę miłego dnia.
Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010
guldaj focha strzelasz? nawet shalaq swoich argumentow nie przedstawil, a ty juz foch i do innej piaskownicy...litosci...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Najpierw chłopak się wydziera na CooBiego, że ten grzeszy mając swoje zdanie, po czym się wycofuje... Nieładnie to tak.
Argument jest taki: Saturn ma swoje wyjątkowe brzmienie natomiast Orion brzmi jakoś tak nijako.
Porównanie do PDP- regularnie gram próby na klonowym PDP (nie wiem czy dokładnie LX, ale wiem, że full klon). Chociaż bębny są godne jak najbardziej i nie bałbym się z nimi iśc do studia itd. Potrafią ładnie zaśpiewać itd. To saturn ma po prostu więcej rezonansu, więcej basu, większy zakres dynamiki. W bezwzględnym porównaniu brzmień Saturn od PDP jest po prostu lepszy. Kwestia gustu (czyli jakie drewno wolę) to inna sprawa.
Natomiast dlaczego stawiam go na półce z BRX? A dlaczego nie? Oba zestawy to półka profesjonalna i nie wiem dlaczego ktoś miałby twierdzić inaczej tylko dlatego, że ślini się na Pearla albo że Mapex ośmiela się sprzedawać swoje perkusje trochę taniej.
Zacznę od focha:) focha nie było i nie będzie , tylko jak widzę ze ktoś jest niekompromisowy to chyba nie ma sensu przedstawiać swoich racji tak?Co do tekstu z grzeszeniem,nie było to w żaden sposób obraźliwe i hałaśliwe. Więc tak ,Shalaq najpierw sprawdź na czym grałeś, bo różnice miedzy lx a pozostałymi klonowymi zestawami tej firmy są znaczące i to bardzo.
Argument: Oba zestawy są z półki profesjonalnej, brzmienie Pdp lx i nie boje się tego powiedzieć:) jest spokrewnione(do pewnego stopnia) z prawdziwym DW
Użytkownicy Lxa lub platinum wiedzą o co chodzi.Można je od razu pokochać lub znienawidzić..Czy można je nazwać oryginalnym? TAK,a dlaczego nie? zwracając uwagę na cenę i naprawdę Bardzo dobre wykonanie techniczne zestawu staje się prawdziwym rarytasem dla perkusistów z cienkim portfelem,którzy marzą o DW.Nie wahałem się ani trochę i stałem się szczęśliwym posiadaczem LX. Testując 2 zestawy nie odczułem różnic w szlachetności dźwięku,Zakres stroju i dynamiki ogromny(,mam zestaw fusion i basu(mięcha) ma Full, więcej niż niektóre zestawy semipro w standardzie.
Dlaczego wybrałem Pdp Lx bo jest dla mnie młodszym bratem DW(wyznacznik ideału),a dlaczego nie Saturn? choć są to Niesamowite:) baniaki nadające się do wszystkiego ,nie posiadają DUSZY DW która siedzi w LX jak cholera:).Zaraz się zaczną pociski czekam:)
Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010
jakie pociski, co Ty pieprzem sypiesz? masz LX'a i go bronisz, to jest racjonalne zachowanie. to tak jakby ktoś Twojego młodszego brata chciał bić - zrobisz co możesz, żeby mu pokazać, że jesteś dla niego podporą w trudnych chwilach, choćbyś i nie potrafił.
Bo to tak jest że każdy swoje chwali. To wynika też z tego, że mając swoje bębny w domu, mamy je obczajone, znależliśmy dla nich optymalny stój i dobraliśmy odpowiednie naciągi. Często jest tak że z innymi bębnami nie mamy aż tak dobrej styczności żeby wyrobić sobie odpowiednie zdanie. ja też mogę powiedzieć że mój artist w półce semi pro nie ma sobie równych, bo porównując zestawy, trzeba by użyć tych samych naciągów, tego samego stroju i w tym samym pomieszczeniu, co jest trudne.
jakbym miał porównać saturna do pdp, to wybrałbym saturna, ze względu na ładniejszy design bo pdp nie lubię, ale co do brzmienia to nie wiem.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Wto 14 Wrz, 2010, w całości zmieniany 1 raz