witam,mam zamiar kupić zestaw mapexa saturn z bd 20" na 16" głęboką czy ma ktoś takią centralkę i może coś napisać o jej brzmieniu.
to zestaw używany więc nie mam wyboru co do jej głębokości,gram muzykę gdzie czasami używam podwójnej stopy w formie przebitki lub czasowego ciągłego jej używania.proszę o opinie.dziękuje
Powiem jako wieloletni uzytkownik Saturna, ze mam 22x18 i 18x16 i obie maja niesamowitego kopa. Na innym poziomie, ale dają czadu. Sam w centralce aktualnej mam 20x14 i tez uzywam czesto twina- zero problemow.
Nie masz sie czym przejmowac, mniejsza centralka ma wiekszy atak i nie zamula sie przy gestej grze wiec brac :]
dzięki za dobrą wiadomość,mam jeszcze jedno pytanie odnośnie naciągów czy warto zmieniać membrany, na atakującej stronie jest założony remo emperor 3 clear a frontowy orginalny mapexa?
Ja(zz)centy
Wysłany: Pią 24 Kwi, 2009 Re: MAPEX SATURN
lesamiec napisał/a
witam,mam zamiar kupić zestaw mapexa saturn z bd 20 na 16 głęboką czy ma ktoś takią centralkę i może coś napisać o jej brzmieniu.
to zestaw używany więc nie mam wyboru co do jej głębokości,gram muzykę gdzie czasami używam podwójnej stopy w formie przebitki lub czasowego ciągłego jej używania.proszę o opinie.dziękuje
Stary,
to cale gadanie o glebokosciach centrali podniecanie sie "kwadratami" (20/20 itd) to czysty marketing zeby sprzedac niejednokrotnie chlam. Przez lata produkowano bebny o okreslonych proporcjach (obliczonych, sprawdzonych itd) i te bebny gadaly... nagrano na nich mnostwo kultowych plyt do ktorych brzmienia dzisiaj sie dazy.
przyklad yamaha recording custom - bebny basowe produkowane w rozmiarach 18/14, 20/14, 20/16, 22/14, 22/16, ...
dzis uwazane za bebny kultowe, posiadajace legendarne brzmienie itd itd.
zreszta widze ze sam Szymek przekonal sie o tym ze yamaha 14" dobrze gada, co Szymon?
nie przejmuj sie marketingiem i kupuj bebenki.
pozdro,
J.
PS. zostaw tego mapexa...
Ostatnio zmieniony przez Ja(zz)centy Pią 24 Kwi, 2009, w całości zmieniany 1 raz
No ja od zawsze bylem za plytkimi centralkami.
A proporcja centrali (12 albo 14 cali) nie wziela sie od tego, ze dawniej byly to przerobione bebny marszowe?
i odrazu doznałem szoku,dla mnie cos wspaniałego,cały set(nie tylko werbel)w wersji mayan,tylko czy mozna cos takiego dostac w PL lub uszczelic na eBay'u???czy tylko na zamówienie?
tzachara
Wysłany: Wto 02 Sie, 2011
_________________ Pearl Reference
Purple Craze
kkubik
Wysłany: Czw 20 Paź, 2011
Nie będę zakładać specjalnie nowego tematu, napiszę tu. Mam pewien problem - wpadłem na pomysł sprzedania mojego Saturna w celu swobodnej kontynuacji dalszej eksploracji brzmień bębnów. Ogłosiłem się więc parę miesięcy temu na forach tematycznych, ba, ostatnio wystawiłem nawet ogłoszenie na tablica.pl - z tego co widziałem Saturny cieszą się dość sporym zainteresowaniem bo stosunek cena jakość jest powalający, jednak ja borykam się z problemem zwykłego braku zainteresowania. Czy moglibyście powiedzieć w czym może leżeć problem? Czy chodzi tu o zbyt wysoką cenę a może o nietypowe wymiary centrali, jak myślicie?
Moim zdaniem cena jest bardzo przyzwoita. Niestety, na taki sprzęt trzeba amatora.
Ja kiedyś Mastersa nie mogłem sprzedać przez pół roku. Na moich oczach ludzie kupowali bardzo podobne zestawy za 5-6000, a mój za 4000 wisiał i wisiał i nic. Pod koniec zaczęły mnie dochodzić głosy, że skoro tak długo wisi, to coś musi z nim być nie tak, mimo że przez cały ten czas ani jedna osoba nie oglądała ani nie prosiła o próbki. No ale w końcu zadzwonił koleżka i łyknął nawet nie oglądając. Tak już jest.
Może się to wydać niepoważne, ale spróbuj podnieść cenę. Czasami jest tak, że jak coś jest w atrakcyjnej cenie to u ludzi rodzą się wątpliwości takie jak opisał tutkaprof. Ludzie czasami myślą, że jak za tanie to coś jest nie tak itp.
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
Ostatnio zmieniony przez StawRos Pią 21 Paź, 2011, w całości zmieniany 1 raz
kkubik
Wysłany: Pią 21 Paź, 2011
Dzięki za wypowiedzi, całe szczęście nie pali mi się ze sprzedażą więc jedyne wyjście jakie mam to po prostu czekanie. Pozdrawiam!