Wysłany: Sob 07 Paź, 2006 Naciag do werbla stage custom
Witam, chcialbym was prosic o rade. Jestem przyszym posiadaczem werbla metalowego SC 5' i musze do niego zakupic jakis naciag poniewaz stary jest juz zluzyty. Chcialbym zeby ladnie brzmial w wysokim stroju (moze cos ala DnB ) Co byscie polecili?
_________________ Właśnie straciłeś 5 sekund życia na czytanie jakiegoś debilnego podpisu.
Walkowane? Znalazlem jedynie to: http://forum.perkusjaonli...naci%B1g+werbla
A i tak tu jest mowa o zupelnie innym werblu. Liczylem ze uzytkownicy blaszaka stage custom sie wypowiedza.
_________________ Właśnie straciłeś 5 sekund życia na czytanie jakiegoś debilnego podpisu.
Walkowane? Znalazlem jedynie to: http://forum.perkusjaonli...naci%B1g+werbla
A i tak tu jest mowa o zupelnie innym werblu. Liczylem ze uzytkownicy blaszaka stage custom sie wypowiedza.
Witam,
używam tego werbla od około roku.
Jak dla mnie brzmi on najlepiej na Remo Fiberskyn 3 Ambassador + Ambassador SNARE.
Wysłany: Nie 08 Paź, 2006
murdario kobieta lekkich obyczajów zmniejsz ten avatar
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Witam, chcialbym was prosic o rade. Jestem przyszym posiadaczem werbla metalowego SC 5' i musze do niego zakupic jakis naciag poniewaz stary jest juz zluzyty. Chcialbym zeby ladnie brzmial w wysokim stroju (moze cos ala DnB ) Co byscie polecili?
Rozumiem ze wlasnie z tego powodu wszyscy sie nasmiewali... ale prawda jest taka ze wyszukiwarka z tego forum strasznie do dupy, bede po kolei szukal. Chyba ze to bylo przewalkowane na starym forym, ale tam chyba sie juz nie da wejsc....
Ciekawe juz ktos mi tez proponowal ten naciąg, na stroni evansa pisze: Gęsty, zogniskowany atak i suchy rezonans... ale nie wiele mi to mowi . Jak kumpel stroi wreb?
mam genere hd dry na blaszaku. Zdecydowanie łatwiej mi się go stroiło (aby skrócić pę) niż zwyczajny naciąg g1 na blaszaku. Jest troche droższy ale warto.
Gęsty, zogniskowany atak i suchy rezonans... ale nie wiele mi to mowi . Jak kumpel stroi wreb?
Kumpel stroi bardzo wysoko górę, dół średnio. Gra agresywnym rim shotem. Mnie osobiście nie podoba się takie strojenie, ale to nie w strojeniu siła. Dziurki genera dry skracają pę pę (przerywają obieg rezonansu). Eliminują też wysokie przydźwięki. Werbel oddycha, bo przez dziurki wydostaje się powietrze.
Suchy, to znaczy że nie dudni - brzmienie typowo werblowe nawet przy nienajwyższym stroju, bez zbędnego dołu. Właśnie suche. Gęsty zogniskowany czyli krótki, skupiony i selektywny atak pochodzi od dziurek i chropowatej powłoki.
Do takiego brzmienia werbla Evans Genera Dry się nieźle nada, podobnież Remo Ambassador Coated, sama membrana nie ma tak dużego wpływu na brzmienie jak strojenie, natomiast te dwie membrany w strojeniu a la ten gość z nagrania będą się dobrze sprawowały.