Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Naciągi na tomy bez rezo
Naciągi na tomy bez rezo
Autor Wiadomość
GeGe
GeGe

Wysłany: Sob 24 Wrz, 2011   Naciągi na tomy bez rezo

Witam.
Proszę o pomoc bębniarzy, którzy mieli do czynienia z podobnym problemem.
Otrzymałem od kolegi dość stare amati i chciałbym żeby troche odżyły bo na pewno przyda sie drugi zestaw do ćwiczenia w domu. Po zdarciu okleiny i przeszlifowaniu krawędzi zabrałem sie za strojenie i jest to nie lada orzech do zgryzienia. Na tomach były 10 letnie pinstripy wiec myśle że to najwyzszy czas aby nałozyć cos nowego. Wiem że firmowo do tych bębnów dawali naciągi olejowe DOWHAN. I teraz co wybrac na takie tomy- EVANS hydraulic? może EC2, G2 bądź emperory? Pierwszy raz spotkalem się z takim problemem więc licze na trafne porady. Dołożenie dolnych obreczy odpada ponieważ nie mam aż tyle kasy.

RAudT 

Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011   

Na tomach bez reso dobrze sprawdzaja sie Remo Powerstroke3 (clear lub coated w zaleznosci od preferencji)

Away

polecam tez Remo CS, bardzo fajne naciągi w takiej sytuacji ;)

GeGe
GeGe

Ok, dzięki.
Lece jutro po powerstroke3, jak będą dudniały to dołoże moongele i mysle że bedzie git

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Naciągi na tomy bez rezo