Wysłany: Wto 28 Lis, 2006 Nowa Dobra Perkusja z Talerzami do 3500zł
Witam wszystkich:)
Właśnie zamierzam sobie sprawić nowy sprzęt do 3500zł. Tylko nie wiem jakiej firmy najlepiej, jakie talerze do tego żeby się zmieścić w cenie??? Proszę o porady kogoś kto w tym siedzi:) Chciałbym grać coś pod Pop rocka, nic ciężkiego....:)
nowe... to bym nie polecał, ja bym za taką kasę trafił jakąś yamahę stage custom z allegro, i blaszki... no ja polecam paiste;] pst 5, albo ze starych serii to 502
z nowych styknęłoby na mapexa mbirch i alchemy arty ew. staggi jakieś (brzmienie K za 10% ceny ), poza tym: było, było i jeszcze raz było. Masz coś takiego, jak opcja szukaj..
Wysłany: Sro 29 Lis, 2006
tak ale palin wtedy ironizowal :P
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
a) nie słyszał Staggów,
b) nie słyszał K, albo
c) jest przygłuchawy
krótko mówiąc, niektórzy grubo przepłacają szukając takiego brzmienia jakie oferuje stagg (nie mówię tu o wszystkich seriach, tylko tyc wyzszych).
@ravajas
a) Palin słyszał stagg
b) Palin słyszał K
c) Palin niejest przygłuchawy
Więc niepieprz mi tu bzdur misiu malinowy
oj ludzie ludziska, widzę że mit staggów doskonałych jest nadal aktualny, albo być może mam klapki na oczach, jestem snobem i brzmienie określam po napisie........
Odnośnie bębnów za 3500zł z blachami to proponuję szukać Everplaya Concepta + Turkish Classic.
Magix potrzebuje rady tak ? Jeżeli dostałby jedną odpowiedź kupiłby sobie załózmy pst 5 i chciałby je potem o kant dupy potłuc, nie lepiej podac mo wiecej mozliwości, naprowadzić na te modele które w swojej cenie są najlepsze, żeby miał z czego wybierać, gdzyż jak zaznaczył sam w tym nie siedzi wiec pewno nie nadąża za wszystkimi modelami. Taka jest moja koncepcja, tak ja to widze. Nie czepiaj się pan !
ravajas
Wysłany: Pią 01 Gru, 2006
Palin_041188 napisał/a
ravajas napisał/a
klima napisał/a
tak ale palin wtedy ironizowal :P
bo albo:
a) nie słyszał Staggów,
b) nie słyszał K, albo
c) jest przygłuchawy
krótko mówiąc, niektórzy grubo przepłacają szukając takiego brzmienia jakie oferuje stagg (nie mówię tu o wszystkich seriach, tylko tyc wyzszych).
@ravajas
a) Palin słyszał stagg
b) Palin słyszał K
c) Palin niejest przygłuchawy
Więc niepieprz mi tu bzdur misiu malinowy
oj ludzie ludziska, widzę że mit staggów doskonałych jest nadal aktualny, albo być może mam klapki na oczach, jestem snobem i brzmienie określam po napisie........
Odnośnie bębnów za 3500zł z blachami to proponuję szukać Everplaya Concepta + Turkish Classic.
po pierwsze: nie jestem Twoim misiem malinowym
po drugie: nie wiem czy jesteś snobem, ale swoje doświadczenie mam i wiem doskonale co piszę, dlatego uważam, że furie biją na głowę zildjiana. Kropka.
W jednym się z Toba zgadzam: z bębnów do 3500 z blachami to tez polecam Concepta +.... może byc turkish, chociaz ja wziąłem ARTy + stagg (china + splash)
_________________ uczmy się na cudzych... bębnach!
"swoje doświadczenie mam i wiem doskonale co piszę, dlatego uważam, że furie biją na głowę zildjiana. Kropka"
Ciekawe zjawisko, firma stagg zajmująca się produkcją instrumentów budżetowych, działając od kilku lat nagle zaczyna produkować blachy "bijące na głowę" produkty firmy Zildjian, która w tej dziedziie ma ponad 380 lat praktyki.
Owszem niebędę się kłucił, że Furia jest lepsza np. od ZBT, ale nikt mi niepowie że brzmie porównywalne jest z takimi legandami jak Zildjian K.
Pozatym nierozumiem jak przyszło Ci do głowy porównywać blachy, które mają całkowicie odmienną charakretystykę brzmieniową.
Klinik ma z pewnością większe doświadczenie ze staggami od nas obojga i sam porównuje je do 802, Xs czy ZXT. O czymś to świadczy