Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Nowa Dobra Perkusja z Talerzami do 3500zł
Nowa Dobra Perkusja z Talerzami do 3500zł
Autor Wiadomość
magix18

Wysłany: Wto 28 Lis, 2006   Nowa Dobra Perkusja z Talerzami do 3500zł

Witam wszystkich:)

Właśnie zamierzam sobie sprawić nowy sprzęt do 3500zł. Tylko nie wiem jakiej firmy najlepiej, jakie talerze do tego żeby się zmieścić w cenie??? Proszę o porady kogoś kto w tym siedzi:) Chciałbym grać coś pod Pop rocka, nic ciężkiego....:)

Pozdrawiam

Vailey

Wysłany: Wto 28 Lis, 2006   

nowe... to bym nie polecał, ja bym za taką kasę trafił jakąś yamahę stage custom z allegro, i blaszki... no ja polecam paiste;] pst 5, albo ze starych serii to 502

harnessing

yooz

z nowych styknęłoby na mapexa mbirch i alchemy arty ew. staggi jakieś (brzmienie K za 10% ceny :P ), poza tym: było, było i jeszcze raz było. Masz coś takiego, jak opcja szukaj..

lukasz

yooz napisał/a
\(brzmienie K za 10% ceny :P )

Ja mam tylko nadzieję, że to był taki mały żarcik ;)

yooz

Wysłany: Sro 29 Lis, 2006   

to był po prostu cytat z Palina, a jeśli Piotr coś takiego powiedział, to wiadomo, w jakim kontekście to musiało paść :P

klima 
Almighty of forum!

Wysłany: Sro 29 Lis, 2006   

tak ale palin wtedy ironizowal :P :P

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

ravajas

Wysłany: Czw 30 Lis, 2006   

klima napisał/a

bo albo:

a) nie słyszał Staggów,
b) nie słyszał K, albo
c) jest przygłuchawy

krótko mówiąc, niektórzy grubo przepłacają szukając takiego brzmienia jakie oferuje stagg (nie mówię tu o wszystkich seriach, tylko tyc wyzszych).

Qulec

ej china dh 16, zjada ZBT nawet nie uderzana jeszcze ... Staggi są fajne, splashe i chiny, bo reszta chyba ma się gorzej...

ravajas

Qulec napisał/a
ej china dh 16, zjada ZBT nawet nie uderzana jeszcze ... Staggi są fajne, splashe i chiny, bo reszta chyba ma się gorzej...

moim zdaniem nie tylko ZBT

Qulec

dać mu piwa !

Palin_041188

ravajas napisał/a
klima napisał/a

bo albo:

a) nie słyszał Staggów,
b) nie słyszał K, albo
c) jest przygłuchawy

krótko mówiąc, niektórzy grubo przepłacają szukając takiego brzmienia jakie oferuje stagg (nie mówię tu o wszystkich seriach, tylko tyc wyzszych).

@ravajas

a) Palin słyszał stagg
b) Palin słyszał K
c) Palin niejest przygłuchawy

Więc niepieprz mi tu bzdur misiu malinowy ;)

oj ludzie ludziska, widzę że mit staggów doskonałych jest nadal aktualny, albo być może mam klapki na oczach, jestem snobem i brzmienie określam po napisie........

Odnośnie bębnów za 3500zł z blachami to proponuję szukać Everplaya Concepta + Turkish Classic.

Qulec

Palin_041188 napisał/a
[

Odnośnie bębnów za 3500zł z blachami to proponuję szukać Everplaya Concepta + Turkish Classic.

A nie lepiej PRO Arty ??

Wysolek85

a nie lepiej Sabiany B8PRO, albo Paisty Aplhy, albo Zildjiany ZXT albo............zawsze cos lepiej, ale wybrac trzeba jedno :) :)

Qulec

Magix potrzebuje rady tak ? Jeżeli dostałby jedną odpowiedź kupiłby sobie załózmy pst 5 i chciałby je potem o kant dupy potłuc, nie lepiej podac mo wiecej mozliwości, naprowadzić na te modele które w swojej cenie są najlepsze, żeby miał z czego wybierać, gdzyż jak zaznaczył sam w tym nie siedzi wiec pewno nie nadąża za wszystkimi modelami. Taka jest moja koncepcja, tak ja to widze. Nie czepiaj się pan ! :)

ravajas

Wysłany: Pią 01 Gru, 2006   

Palin_041188 napisał/a
ravajas napisał/a
klima napisał/a

bo albo:

a) nie słyszał Staggów,
b) nie słyszał K, albo
c) jest przygłuchawy

@ravajas

a) Palin słyszał stagg
b) Palin słyszał K
c) Palin niejest przygłuchawy

Więc niepieprz mi tu bzdur misiu malinowy ;)

oj ludzie ludziska, widzę że mit staggów doskonałych jest nadal aktualny, albo być może mam klapki na oczach, jestem snobem i brzmienie określam po napisie........

po pierwsze: nie jestem Twoim misiem malinowym
po drugie: nie wiem czy jesteś snobem, ale swoje doświadczenie mam i wiem doskonale co piszę, dlatego uważam, że furie biją na głowę zildjiana. Kropka.

W jednym się z Toba zgadzam: z bębnów do 3500 z blachami to tez polecam Concepta +.... może byc turkish, chociaz ja wziąłem ARTy + stagg (china + splash)

Palin_041188

Wysłany: Pią 01 Gru, 2006   

"swoje doświadczenie mam i wiem doskonale co piszę, dlatego uważam, że furie biją na głowę zildjiana. Kropka"

Ciekawe zjawisko, firma stagg zajmująca się produkcją instrumentów budżetowych, działając od kilku lat nagle zaczyna produkować blachy "bijące na głowę" produkty firmy Zildjian, która w tej dziedziie ma ponad 380 lat praktyki.

Owszem niebędę się kłucił, że Furia jest lepsza np. od ZBT, ale nikt mi niepowie że brzmie porównywalne jest z takimi legandami jak Zildjian K.
Pozatym nierozumiem jak przyszło Ci do głowy porównywać blachy, które mają całkowicie odmienną charakretystykę brzmieniową.

Klinik ma z pewnością większe doświadczenie ze staggami od nas obojga i sam porównuje je do 802, Xs czy ZXT. O czymś to świadczy

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Nowa Dobra Perkusja z Talerzami do 3500zł