Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Oklejanie perkusji okleiną meblową.
Przesunięty przez: YelloW_EyE
Czw 15 Wrz, 2011
Oklejanie perkusji okleiną meblową.
Autor Wiadomość
rageman 

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011   Oklejanie perkusji okleiną meblową.

Witam, nie mogłem się zdecydować gdzie wrzucić ten temat więc stwierdziłem, że offtopic będzie najlepszym rozwiązaniem. Planuje zrobić remont mojego starego i sypiącego się polmuza, ale z racji braku czasu nie mogę sobie pozwolić na te wszystkie sprawy związanie z bejcowaniem, szlifowaniem i innymi rzeczami. Wpadłem więc na pomysł oklejenia go okleiną do mebli taką jak ta: OKLEINA
. I mam pytanie do ludzi, którzy robili już jakieś remonty bębnów i tego typu sprawy czy jest to dobry pomysł jak na szybki remont (wizualny) bębnów czy raczej dać sobie z tym spokój? Z góry dzięki za odpowiedź.

Offtopic to nie miejsce na rozmowy o okleinie ;) YelloW_EyE

Dziękuję za przeniesienie, myślałem właśnie o tym dziale, albo o Poradach/Twoje patenty.

JooreX
whiskey lover

Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011   

Efekt finalny nie będzie imponujący, ja bym odpuścił bo szkoda kasy i zachodu - no chyba, że Poldek wygląda już tak dramatycznie, że aż żal siadać :-)

Coldrayn 
A

Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011   

ja już kilka zestawów remontowałem ale nigdy nie miałem tak świetnego pomysłu jak okleina...
zwykłe malowanie pewnie szybciej zrobisz i ładniejszy efekt bedzie :)

Michu

Wysłany: Pią 23 Wrz, 2011   

nie będzie ładniejszy bo drewno polmuza jest nieładne :P o ile jest cały drewniany.. :P ja swojego oklejałem okleiną, ale tylko tomy :P jeden był drewniany, drugi metalowy, a floor tom z kartonu :D nie wyglądało to źle, na pewno lepiej niz wczesniej.. ja miałem kolor natural, i na prawde byłem zadowolony z efektu :P remont zrobiony bardzo tanio, gdyż taka okleina kosztuje mało, jest samoprzylepna. Zrobisz to w max 2,3 godzinki a zestaw bedzie prezentował sie schuldniej.

Coldrayn 
A

polmuza też remontowałem kiedyś, jak mówisz że lepsza okleina to chyba diabeł się tobą interesuje...

JooreX
whiskey lover

a może lakiernik samochodowy i kolorek zakrywający fakturę drewna? chociaż nie wiem, czy to nie przewyższy wartości bębnów :-)

hightower

nie rób tego, bo wyjdzie tragizm.... lepiej poćwicz w tym czasie :)

Bolek361 
VersusDrummer

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2011   

ja na Twoim miejscu to takie polmuzowskie kondony podziurawilbym palami dla lepszego skilla :D nie baw sie w to, mowie z autopsji. cwicz, graj zarabiaj i zdobywaj dobry sprzet za dobra kase, dopiero wtedy maly drobny tuning ma znaczenie :)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Oklejanie perkusji okleiną meblową.