Wysłany: Sob 12 Sie, 2006 Orion Revolution Pro Hi-Hat 14 czy Zildjian ZBT Hi-Hat 14
No wlasnie ... cena podobna a szukam brzmienia bardziej do funku i wacham sie miedzy tymi blachami ... a moze cos innego do -/+ 500 zl ? nie gram jakis ciezkich klimatow bardziej jazz/funk/fusion/rock. Pomocy szukalem tematow podobnych i niestety nie znalazlem nic co mogloby mi pomoc wiec zakladam nowy temat
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!
smierdzi sciema ... przeciez te blachy kosztuja ponad 1000 zl !! a jesli nie ... no to okazja niezla ... ale nadal utrzymuje pytanie jesli chodzi o nowki - nie - okazje jakie sa fajne do 500 zl do takiej muzy jak mowilem ?
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!
borbah -> hmm... z nowek bym bral raczej classics od meinla, albo pestke 5 od paiste'a, oba maja rozmiar 13" i sa mniej wiecej w tych samych granicach cenowych, ewentualnie moze jakies turkishe?
turkishe mi sie nie widza ... ale do funku to sie nada ? powtarzam jeszcze raz nie chce hi-hatu z toną miecha i szatana ... chce subtelny hacik bardziej
Ostatnio zmieniony przez borbah Pon 14 Sie, 2006, w całości zmieniany 1 raz
mefiu mnie zle zrozumial chdozilo mi czy sie nada to "z nowek bym bral raczej classics od meinla, albo pestke 5 od paiste'a" a nie turkishe ... a turkishe slyszalem te smiszne probki i jakos takos ... dziwne sa
Podbijam, chciałem spytać czy w cenie hi hatu Alchemy Pro Art dorwę coś lepszego nowego ??, prosiłbym o podpowiedzi KONKRETNYCH modeli bo np turkiszy sporo jest serii a ciezko znalezc dobry opis, hi hat, do ogólnie pojętego rocka jak najbardziej ( wiadomo ze za 600 zł nie ma cudów ) uniwersalny. Może byc 13 ``
A żeby nie był ze taki nierób ze mnie to mam takie jak narazie propozycje:
- Alchemy PRO Art 14`` - 589zł DC
- Sabian B8 PRO Medium HH 14`` - 499zł Avant/ 549zł DC
- Turkish Classic 13` 599 zł Avant
- Troy Masterworks 14`` 469 Drumstore.pl
sorki za offtop, ale mam na sprzedaz hihat 14 MEINL CUSTOM SHOP, opis chyba zbyteczny - najwyższa pólka za 530zl, blacha poprostu swietna
Eh ja to kase dopiero po świętach będę miał ... a co do opisu to zapodaj jakbys mógł bo ja od niedawna w fachu a w googlach same niemcy ... i jaki stan talerzy ??
A moze jakies foty masz ...