Wysłany: Wto 21 Mar, 2006 Pearl Maple 10"x4" Effect Snare Drum
Mam pytanie czy ktoś miał z tym kiedyś do czynienia??
Jak to brzmi(coś zbliżonego do sonor jungle??) i czy opłaca się wydawać na to 650zl. Ewentualnie jakaś alternatywa?
fajne fajne bardzo fajny werbel ale cena jak zwykle w Polsce niepowazna (HTEB nie zabijaj ). Sonor kosztuje jakies 400zl i jest IMHO ciekawsza propozycja.
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Ostatnio zmieniony przez Qbs Wto 21 Mar, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 22 Mar, 2006 Re: Pearl Maple 10"x4" Effect Snare Drum
Pika napisał/a
Mam pytanie czy ktoś miał z tym kiedyś do czynienia??
Jak to brzmi(coś zbliżonego do sonor jungle??) i czy opłaca się wydawać na to 650zl. Ewentualnie jakaś alternatywa?
Yo !!
Nie pisze bo gra :)
M1040 jest genialny - grałem na sonorach efektowych (jungle, 3003 10x5,12x4 chyba ) i brzmienie + jakość wykonania jest po stronie Pearl'a. Cena niestety wyższa ale za jakość sie płaci. Jak możesz sprowadzić z usa to super - nie każdy ma ciocię za wielką wodą
Obiektywny nie jestem - jak to brzmi ?? Polecam www.virgildonati.com tam są filmiki z pokazów koncertów itd... jak dla mnie to esencja werbla efektowego.
M1060 jest tez fajną opcją - nie ma zawiesznia ale ma 2,3 mm superhoopy więc strój lepiej trzyma ( a na Iss czy nowym optimouncie powiesic zawsze mozna).
fajne fajne bardzo fajny werbel ale cena jak zwykle w Polsce niepowazna (HTEB nie zabijaj ). Sonor kosztuje jakies 400zl i jest IMHO ciekawsza propozycja.
te dzwoneczki mnie doprowadzały do szewskiej pasji
pozatym jak to jest wykonane - masakra !!
co Ty chcesz od wykonania? a dzwoneczki to wiesz jeden lubi drugi nie
chodzi Ci o ten slaby patent z przymocowaniem maszynki do obreczy?
Ty to masz pecha jesli chodzi o niePearle ;]]] jak kupisz Brady to pewnie krzywy bedzie
Bębniarek
Grałem i to nie jedno krotnie na takim werbelku i miałem taki, Werbelek Sonora jest jak dla mnie bardzo dobrą opcją cenową i jakościową dla bębniarzy którzy potrzebują efektowego werbelka, niewiem jak jest z pearlem więc się nie wypowiadam.
http://www.hohnerusa.com/images/djungle_snare2.gif
mocowanie maszyny do spręzyn w moim egzemplarzu wołało o pomstę do nieba !!!
Baca rozwodzi się z Gaździną. Odbywa się rozprawa w sądzie. Sędzia pyta się Gazdy:
- Powiedzcie, Gazdo, dlaczego chcecie się rozwieść z tą Gaździną, przecież żyjecie razem już 20 lat, w czym wam ona zawiniła?
Gazda na to odpowiada:
- A bo Panie sędzio, ona mi seksualnie nie odpowiada.
Na to w końcu sali podnosi się ze swojego miejsca juhas i woła:
- Głupoty, Gazdo, godocie! Całej wsi odpowiado, a wom nie!
Tak mi sie skojarzyło, bez urazy
Antonio
Wysłany: Czw 23 Mar, 2006
i slusznie
_________________ They come upon you like a pack of rabid hounds as they slobber in your ears and purge you with their sounds.
Wysłany: Czw 23 Mar, 2006 Re: Pearl Maple 10"x4" Effect Snare Drum
Dr Reference napisał/a
Jak możesz sprowadzić z usa to super - nie każdy ma ciocię za wielką wodą
Ja też nie mam cioci za wielką wodą co najwyżej wuja SAM'a Sam sobie zajadę.. a co jak szaleć to szaleć
Dr Reference napisał/a
Obiektywny nie jestem - jak to brzmi ?? Polecam www.virgildonati.com tam są filmiki z pokazów koncertów itd... jak dla mnie to esencja werbla efektowego.
Który konkretnie byś polecił filmik żeby obadać ten werbel??
Dr Reference napisał/a
M1060 jest tez fajną opcją - nie ma zawiesznia ale ma 2,3 mm superhoopy więc strój lepiej trzyma ( a na Iss czy nowym optimouncie powiesic zawsze mozna).
mocowanie maszyny do spręzyn w moim egzemplarzu wołało o pomstę do nieba !!!
Baca rozwodzi się z Gaździną. Odbywa się rozprawa w sądzie. Sędzia pyta się Gazdy:
- Powiedzcie, Gazdo, dlaczego chcecie się rozwieść z tą Gaździną, przecież żyjecie razem już 20 lat, w czym wam ona zawiniła?
Gazda na to odpowiada:
- A bo Panie sędzio, ona mi seksualnie nie odpowiada.
Na to w końcu sali podnosi się ze swojego miejsca juhas i woła:
- Głupoty, Gazdo, godocie! Całej wsi odpowiado, a wom nie!
nie są denerwujące gdy grasz na nim normalnie to praktycznie nie biorą udziału w brzmieniu werbla (chyba, że tk dobrze zlewają sie z brzmieniem ) fajny patent gdy grasz rim clickiem wtedy sie odzywają, lub jak uderzysz o krawędź.
Mam ten werbel od +- miesiąca i jestem bardzo zadowolony.
wiem, mogę miec u siebie w sklepie za 305 zł, ale czy ktos ma uzywke, bo na nowym mi nie zalezy specjalnie
Ok, juz zamówiłem nowy, więc nie szukajcie po piwnicach
Swojego Jungle-a dziś wystawię na allegro. Tego typu werbel niema kompletnie żadnego zastosowania u mnie
A jaka kwota Cię interesuje, no i wklej jakieś zdjęcie, w sumie zamówiłem ten werbel, ale dopiero w poniedzialek się okaże na kiedy będzie - daj cynka.
wiem, mogę miec u siebie w sklepie za 305 zł, ale czy ktos ma uzywke, bo na nowym mi nie zalezy specjalnie
Ok, juz zamówiłem nowy, więc nie szukajcie po piwnicach
Swojego Jungle-a dziś wystawię na allegro. Tego typu werbel niema kompletnie żadnego zastosowania u mnie
A jaka kwota Cię interesuje, no i wklej jakieś zdjęcie, w sumie zamówiłem ten werbel, ale dopiero w poniedzialek się okaże na kiedy będzie - daj cynka.
No Sonorek brzmi pięknie, wczoraj miał dziewiczy test na koncercie , sprawdził się doskonale. Jakość wykonania nie jest może rodem z Black Panther'a ale za taką cenę jest naprawdę ok. Chyba nawet będę go zabierał na joby, gdzie gram tylko miotłami, bo po co tachać czternastkę na Die-Castach , skoro brzmienie (mówię tylko o szczotach) nie jest jakoś zupełnie odjechane i spokojnie można poswingować na nim
P.s Palin dzięki za tego hard-case'a, fajny jest i robi robotę
_________________ Taye Go-Kit
Roland TD 4K
Bębniarek
Wysłany: Pią 06 Paź, 2006
Dobry werbelek fakt , tylko cichutki i mieści sie do plecaczka