Wysłany: Wto 19 Gru, 2006 Pęknieta obręcz!!! co zrobic???
Dzisiaj przyszly mi bebenki z Niemiec(Uzywane od osoby prywatnej) i niestety w transporcie pękła obrecz od bebna basowego(dodam ze to Yamaha Birch Custom Absolute 20"):
Czy ktos wie gdzie mozna kupic taka obrecz i ile to kosztuje? A moze mozna to naprawic? i czy jest sens ubiegac sie o odszkodowanie od poczty?
Reszta bebnow jest w stanie idealnym tylko ta pieprzona obrecz zepsula mi humor
U Bertranda (http://www.bertrand-drums.com/) mozna kupic taka obrecz za 79zl, tylko najpierw skontaktuj sie z nimi w sprawie ew. pomalowania jej (zeby sie nie odrozniala).
_________________ "...żeby ręce giętkie zagrały to, co pomyśli głowa"
Tak jak inni polecam www.bertrand-drums.com
Naprawa jest możliwa tylko pytanie czy nie opłacałoby się bardzij kupić u nich nowej. Na ich stronie (dział "lecznica") nawet jest przykład naprawionej przez nich obręczy do bębna basowego Pearl zdaje się.
A tak w ogóle to wyrazy współczucia, bo przykro to wygląda
Byłem na stronie bertrabda i chyba lepiej kupic nową bo ta reperowana wygląda raczej... słabo. Za nowa u Bertranda zapłacisz ok 75 zł i przesyłka z 15 zł. I masz pewność.
heheh sam czekam, az sie pojawia - miesiac temu mowili, ze beda za miesiac
@edward -> wspolczucie, niefajna sprawa, mysle, ze pozostaje tylko zakup nowej - chocby innego producenta, bo yamaha to nie bedzie tania sprawa zapewne
Każdy dobry stolarz ci to naprawi za 20/30zł, najpierw klejenie a potem kawałek metalu, 4 wkręty i będzie git:-) Jeżeli będzie się słabo trzymało to możesz ją dać od frontu na rezonans, a jak to będzie lipa to kupuj nową. Nie opłaca się naprawiać obręczy u bertranda bo zrobią to tak samo jak dobry stolarz a wezmą 3x tyle. To nie beben naprawa tego jest prosta
jeżeli przesyłka była ubezpieczona to masz jak najbardziej prawo ubiegać się o zwrot kosztów naprawy, albo kupna nowej obręczy od Poczty. Nie wiem tylko jak w praktyce wyglądają takie roszczenia.
ja miałem identyko przypadek z imoprtowanym BRX-em
bębny cool a obręcz identycznie rozje*ana jak twoja.
Bertrand skleił i skręcił dodaktowo. Zapłaciłem 50 + przesyłka.
ich pracę oceniam - estetyka 3/10, funkcjonalność 10/10
a jakbys kupil obrecz np. Pearl? SMC ma obrecze w cenniku... pytanie tylko czy ma na magazynie
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
fakt, ale ciekawe czy obrecz yamahy bylaby tansza? ;]
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.