Witam
potrzebuje pomocy,chcialbym zakupic sobie perkusje elektroniczna i nie bardzo wiem na ktora sie zdecydowac..
w ofercie mam
1.model Yamaha DTX II - standardowy zestaw, generalnie nie moge za bardzo o nim nic znalezc, pytalem sprzedajacego czy jest to model Press czy plorer w odpowiedzi otrzymalem
" DTX wersja II nie jest to ani press ani też plorer te moduły są dużo uboższe od tego który Ci oferuje sam moduł kosztował 4 lat gdy go kupiłem 2500 zł"
wiadzielm zdjecia i wizualnie wyglada spoko, elektronicznie tez podobno jest 100%, w gre wchodzi tu wylacznie wysylka wiec nie jestem w stanie jej sprawdzic, moze wy wiece cos na jej temat o co powinenem spytac jeszcze sprzedajacego itp..
2.Drugi model to jakis Roland... jakis bo leci dopiero z USA
oto cos o nim ...
"
4 pdy2-strefowe, 2
jednostrefowe oraz stopa kd-7 oraz moduł TD-7,9 wejść stereo "
generalnie za duzo info o nim tez w necie nie ma, pytania jw. o co powinienem spytac jeszcze sprzedajacego itp.
ktory z tych modeli polecicie, model 1 mam od reki 2 natomiast za 2 badz 3 tyg
cena obydwu ok 2,2 tys
bede wdzieczny za kazda pomoc, nie jestem zbyt doswiadczony jezeli chodzi o e-perkusje
czy uwazacie ze te ceny sa odpowiednie...? jaka bylaby wasza prpozycja cenowa
pozdrawiam i prosze o pomoc
podczepie sie do dyskusji, poniewaz sam mysle nad perkusja elektroniczna.
potrzebuje czegos do domu zeby potrenowac (niestety mieszkam w bloku i musi to byc cos cichego) i tu mam pytanie czy np te gary rolanda nie beda glosniejsze od yamahy ???
i jeszcze jedno pytanie, jestem poczatkujacym perkusita i docelowo oczywiscie chce grac na zestawie akustycznym, czy taka perkusja jest dobra do nauki czy sobie to darowac ???
Bierz Rolanda - ma duzo lepsze probki dzwiekowe od yamahy. Poza tym ma dwustrefowe pady wiec tez na plus.
Powiem Ci ze duzo myslalem tez na temat e-perkusji tyle ze wybieralem pomiedzy Rolandem td-3kw a yamaha dtxpress i wyszlo mi ze lepszym zakupem jest roland;) Tak wiec polecam Rolanda.