Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Perkusja elektroniczna...jaka wybrac???
Perkusja elektroniczna...jaka wybrac???
Autor Wiadomość
zigger

Wysłany: Pon 27 Lis, 2006   Perkusja elektroniczna...jaka wybrac???

Witam
potrzebuje pomocy,chcialbym zakupic sobie perkusje elektroniczna i nie bardzo wiem na ktora sie zdecydowac..
w ofercie mam

1.model Yamaha DTX II - standardowy zestaw, generalnie nie moge za bardzo o nim nic znalezc, pytalem sprzedajacego czy jest to model Press czy plorer w odpowiedzi otrzymalem

" DTX wersja II nie jest to ani press ani też plorer te moduły są dużo uboższe od tego który Ci oferuje sam moduł kosztował 4 lat gdy go kupiłem 2500 zł"

wiadzielm zdjecia i wizualnie wyglada spoko, elektronicznie tez podobno jest 100%, w gre wchodzi tu wylacznie wysylka wiec nie jestem w stanie jej sprawdzic, moze wy wiece cos na jej temat o co powinenem spytac jeszcze sprzedajacego itp..

2.Drugi model to jakis Roland... jakis bo leci dopiero z USA
oto cos o nim ...
"
4 pdy2-strefowe, 2

jednostrefowe oraz stopa kd-7 oraz moduł TD-7,9 wejść stereo "

generalnie za duzo info o nim tez w necie nie ma, pytania jw. o co powinienem spytac jeszcze sprzedajacego itp.

ktory z tych modeli polecicie, model 1 mam od reki 2 natomiast za 2 badz 3 tyg
cena obydwu ok 2,2 tys
bede wdzieczny za kazda pomoc, nie jestem zbyt doswiadczony jezeli chodzi o e-perkusje
czy uwazacie ze te ceny sa odpowiednie...? jaka bylaby wasza prpozycja cenowa
pozdrawiam i prosze o pomoc

Vogt

Wysłany: Pon 27 Lis, 2006   

był już taki temat, poszukaj.
Bierz Rolanda. moim zdaniem lepszy.

zigger

Wysłany: Pon 27 Lis, 2006   

szukalem podobnego tematu ale ciezko mi go znalezc :>
moze ktos od tamtego czasu ma "swierzsze" info
prosze o pomoc

saymon1984

Wysłany: Czw 30 Lis, 2006   

nie szukaj
lykaj rolanda

losiak

Wysłany: Pią 08 Gru, 2006   

podczepie sie do dyskusji, poniewaz sam mysle nad perkusja elektroniczna.
potrzebuje czegos do domu zeby potrenowac (niestety mieszkam w bloku i musi to byc cos cichego) i tu mam pytanie czy np te gary rolanda nie beda glosniejsze od yamahy ???
i jeszcze jedno pytanie, jestem poczatkujacym perkusita i docelowo oczywiscie chce grac na zestawie akustycznym, czy taka perkusja jest dobra do nauki czy sobie to darowac ???

lukasz

Wysłany: Pią 08 Gru, 2006   

Bębny elektroniczne mają zupełnie inne odbicie niż akustyczne. Zasadniczo powinieneś zacząć od akustyka.

jenna

Wysłany: Wto 12 Gru, 2006   

Bierz Rolanda - ma duzo lepsze probki dzwiekowe od yamahy. Poza tym ma dwustrefowe pady wiec tez na plus.
Powiem Ci ze duzo myslalem tez na temat e-perkusji tyle ze wybieralem pomiedzy Rolandem td-3kw a yamaha dtxpress i wyszlo mi ze lepszym zakupem jest roland;) Tak wiec polecam Rolanda.

Pozdro!

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Perkusja elektroniczna...jaka wybrac???