Wysłany: Nie 20 Mar, 2011 Pierwszy werbel do 500zl
Witam, to moj pierwszy post tutaj, mam nadzieje ze pozostane na dluzej
Szukam werbla do 500zl ze statywem, planuje w pozniejszym (2-3 miesiace) czasie skompletowac skromny zestaw, tzn kupic stope, hi-hat i crash. Myslalem o jakims mapexie mpx, lub ludwigu accencie. Gram juz niecale 2 lata na gitarze, planuje grac vintagowego rocka, inspiruje sie glownie Led Zeppelin, The Who, Doorsami, King Crimson, oraz jazz - tutaj glownie Davis, Coltrane. Nie boje sie uzywek, wlasciwie to nawet celowalbym w uzywke, z nieco wyzszej serii. Od razu mowie, ze na razie z powodu braku funduszy chce kupic tylko werbel, a nie dozbierac na zestaw.
A ten Ludwig Accent CS tez bedzie dobry jak na taka cene? Slyszalem probki, niestety innych rozmiarow niz mam okazje kupic, ale dosc ladnie gadal. Czy rozmiar mniejszy o 0,5 lub 1 cal robi duza roznice? Chociaz z drugiej strony to chyba najnizszy model ludwiga i moze nie ma co go brac?
Prosze jeszcze o polecenie statywu, nie znam sie na tym - wystarczy najprostszy, czy lepiej jakis z 'bajerami'?
Niech Cię ręka boska broni kupować werbel pro-m. Ten złom powinien być rozdawany za karę lub zrzucany z F3 Tornado w Libii na wojska Kaddafiego. Męczyłem się z tym synem parcha i dzwiki prawie rok.
Niech Cię ręka boska broni kupować werbel pro-m. Ten złom powinien być rozdawany za karę lub zrzucany z F3 Tornado w Libii na wojska Kaddafiego. Męczyłem się z tym synem parcha i dzwiki prawie rok.
nie przesadzajmy IMHO bardzo dobry werbel. miales ten z przed czy po lifcie ?
ja mam po lifcie [ inne lugi ] - wyglada zupelne jak serie black panther - i po zastosowaniu kilku tipsow - plus zelek jako tlumik i miazdzy suty;)
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Pon 21 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Oj tam, mam uczulenie na werble z zestawów mapeksa A ten sonorek to fajny jest, znajomy ma i gada całkiem najs.
Blanker: ale Ty masz nieco inne wymagania niż ja. Fakt faktem, że jak się w ten werbel solidnie przy...waliło, to pierdzielnięcie było, pod mikrofonami całkiem spoko. Szczególnie rimshoot. Ale w delikatnej grze nie sprawdzał się zupełnie. Miałem z pro-m 5225, z jajowatym logo, więc chyba ten nowszy. Nie wiem, czy coś jeszcze nowszego potem wyszło.
W sobotę grałem na mapexie q z takim samym werblem, nie powiem że zawodowo było ale nie można sie czepić że deska czy coś. Jak dla mnie za tę kasę całkiem dawalo radę. Jeśli q dawał radę to pro-m nie może być gorszy. Dedukuje tedy choć na pro-m nie gralem.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Pon 21 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Oj tam, mam uczulenie na werble z zestawów mapeksa A ten sonorek to fajny jest, znajomy ma i gada całkiem najs.
Blanker: ale Ty masz nieco inne wymagania niż ja. Fakt faktem, że jak się w ten werbel solidnie przy...waliło, to pierdzielnięcie było, pod mikrofonami całkiem spoko. Szczególnie rimshoot. Ale w delikatnej grze nie sprawdzał się zupełnie. Miałem z pro-m 5225, z jajowatym logo, więc chyba ten nowszy. Nie wiem, czy coś jeszcze nowszego potem wyszło.
no ja tez zza glowy nie gram - nowszy model ma male lugi - nie przez calosc korpusu.
ale fakt - zbyt czuly nie jest - pod tym wzgledem sa lepsze werble - tyle ze juz z polki cenowej kolo tauzena.
kazdy ma prawo miec uczulenie ja mam z kolei uczulenie na pewne przereklamowane marki ale o tym sza
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
pod tym wzgledem sa lepsze werble - tyle ze juz z polki cenowej kolo tauzena.
Sensitone, którego gdzieś tam wkleiłem, jest miłym, czułym werblem, a ceni się na około 500zł. Moje uczulenie na proemowkie werble wynika z tego, że same bębny są naprawdę świetne, ale werbel zrobili zupełnie nieprzystający do tego zestawu. Swego czasu do ProM dawali takiego śmiesznego blackpanthera, 12x7 chyba, fajny zestaw się z tego automatycznie robił. Pierwszy raz osłuchałem go na lokalnym koncercie w ramach mistycznej nocy (jakieś blasty magik sadził) i byłem pod wrażeniem.
Oj tam, mam uczulenie na werble z zestawów mapeksa A ten sonorek to fajny jest, znajomy ma i gada całkiem najs
Jeśli mowa, jak rozumiem, o sonorze 2005 to nie jest najgorzej, ala dawać za niego "do 500" zł to jest przesada. Trzeba się nad nim naprawdę natrudzić żeby coś wycisnąć a efekt niepewny. Sam takiego sprzedałem za 250, więcej to nie jest warte, no chyba że się frajer znajdzie
_________________ Girl you thought he was a man, but he was a muffin
He hung around till you found, that he didn't know nuthin
a ja Ci polece SensiTone od śmiałego, bardzo fajny werbelek i u niego za niewielką kasę, naciąg wymieniony i widzę, że podkładki ma pod śruby. Sam mam i bardzo sobie chwale
miałem go- poszedł za psie pieniądze ;/ ! 310 zł !
ale w kategorii "Werbel do 500 zł" to jest i tak jeden z czołowych werbelków moim zdaniem.
ja go miałem na CS- przepiękny strzał, z minimalistyczną odrobiną metalicznego pogłosu- a jak to zrobiłem... to nie wiem
no to faktycznie poszedł za psie pieniądze. a co do samego werbelka to ma naprawdę masę metalicznych przydźwięków, ale przy naciągu z pierścieniem tłumiącym wszystko jest ok. jak szukasz czegoś z mocnym strzałem to poluj na używany na allegro widziałem ostatnio kilka ofert
Wlasciwie to szukam czegos, co zagra ladnie rowniez przy delikatnej grze. Podoba mi sie brzmienie takiego werbla: http://www.youtube.com/watch?v=4cmrNNI-vwI . Wiem, ze to vintage, ale jak osiagnac takie brzmienie? Czy tama superstar tez jest dobrym werbelkiem? Jesli znajdzie sie cos co zabrzmi podobnie do tego werbla z villanova junction, to jestem w stanie doplacic ze 100-200zl.
Wysłany: Pią 02 Wrz, 2011
Witam! Znalazłem taki oto werbel na ebay.co.uk i mam pytanie czy jest to rzeczywiście werbel wykonany z aluminium jak gość pisze w aukcji, bo coś mi się wierzyć nie chce. Zdjęcia kijowe, a wiem, że te werble były na 10 lug. Czy ten werbel na zdjęciach to jest richtig SeniTone Elite Aluminium 14x5"?
Wlasciwie to szukam czegos, co zagra ladnie rowniez przy delikatnej grze. Podoba mi sie brzmienie takiego werbla: http://www.youtube.com/watch?v=4cmrNNI-vwI . Wiem, ze to vintage, ale jak osiagnac takie brzmienie? Czy tama superstar tez jest dobrym werbelkiem? Jesli znajdzie sie cos co zabrzmi podobnie do tego werbla z villanova junction, to jestem w stanie doplacic ze 100-200zl.
Witam! Znalazłem taki oto werbel na ebay.co.uk i mam pytanie czy jest to rzeczywiście werbel wykonany z aluminium jak gość pisze w aukcji, bo coś mi się wierzyć nie chce. Zdjęcia kijowe, a wiem, że te werble były na 10 lug. Czy ten werbel na zdjęciach to jest richtig SeniTone Elite Aluminium 14x5?
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011
515 napisał/a
Away napisał/a
Witam! Znalazłem taki oto werbel na ebay.co.uk i mam pytanie czy jest to rzeczywiście werbel wykonany z aluminium jak gość pisze w aukcji, bo coś mi się wierzyć nie chce. Zdjęcia kijowe, a wiem, że te werble były na 10 lug. Czy ten werbel na zdjęciach to jest richtig SeniTone Elite Aluminium 14x5?