Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » plany na przyszłość - czyli co i kiedy kupić
plany na przyszłość - czyli co i kiedy kupić
Autor Wiadomość
qwerty 
przyszły reż. dźw

Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   plany na przyszłość - czyli co i kiedy kupić

mam juz w głowie taki plan jak konpletować sprzet. a mianowicie:
mam amati, gównianą stopke, gówniane blachy [amati], naciagi to na tomach powerstroki 3
i tak, w 1 kolejnosci dbając o swój rozwuj techniczny kupuje twina [mysle nad eliminatorem ale pewnie trzeba bedzie wybrac cos tanszego:/], nastepnie mysle o jakims pozadnym werblu [+ pjursałndy i fajne naciągi]
potem wymiana naciągów [góra i dół] na ec2 lub g2 i ressonaty no i na stopke ofkz e/re-mad, teraz mając mozliwosci i w miare zadowalające brzmienie chce polakierowac bebny i zacząc zbierac na blachy a ze wyznaje zasade 'lepiej dozbierac i kupic cos leprzegpo' to troche pozbieram - najpierw hh i reszta, natepnie jakis pozadny shell set, dokupic leprzy hardware a potem to juz tylko blaszki bo blaszek nigdy za wiele :D

a teraz pytanie właściwe - czy dobrze kombinuje, moze jakoś zmienić kolejność, coś kupić wczesniej/później. Ogólnie wklejajcie wasze sugestie i wasze 'plany na przyszłość' :D

Grummer
Strč prst skrz krk!

Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   Re: plany na przyszłość - czyli co i kiedy kupić

Zmień naciągi na tomach na emperory lub g2, na rezonans kup sobie Remo UT(Jeżeli stroisz słabo bębny, to dobre naciągi gówno Ci dadzą). Twój werbel nie jest taki gówniany, wystarczy przy nim posiedzieć i tyle. Założysz na niego ambasadora i już. O ile wiem amati mają tylko wejscia na sznurki. Kup obrecz dolną od power beata na 10 śrób za 20-30zł z wejsciem na paski, to polepszy sprawę. Nie przesadzaj z tym eliminatorem, kup sobie na początek Mapexa. Blachy ARTY alpo coś używanego. Hardware to inwestuj w Everplaya lub Basixa.

Pozdrawiam
Grummer

wix

Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   

kurde czapka, qwerty, wczesniej jakoś nie zauważyłem tylu błędów w pisowni u Ciebie. litości! aż mnie oczy bolą.

warto włożyć w naciągi, bo poprawiają znacząco samopoczucie. twin daje możliwości... blachy też w sumie, choć troche mniej. kwestia też tego, czy zamierzasz się np. nagrywać w niedalekiej przyszłości - wtedy priorytet powinny miec naciągi i ew. ten werbel (choć Grummer ma rację, jak posiedzisz to dasz radę z tym werblem - też taki mam, nie umiem go stroić, ale za każdym razem lepiej jest).

JooreX
whiskey lover

Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   

wszystko zalezy od tego, ile mozesz wydac kasy i czy na bebnach cwiczysz, czy tez moze szykuja ci sie plany koncertowe w najblizszej przyszlosci.
Ta pierwsza sytuacja jest bardziej komfortowa, druga narzuca potrzebe szybkiej poprawy brzmienia :)

ja sie troche wylamie i polece wymiane hardware'u. Jesli nie jest ci pilno do studia ani na scene, to moim zdaniem konkretny osprzet jest tu sprawa priorytetowa :) jesli chcesz twina - kup sobie np. pearla p-122tw (np. w sklepie perkusje.pl stoi za niecale 7 stowek), docelowo wymienisz w nim bijaki (np na iron cobrowe) i sprezynki (np. na te z eliminatora) i bedzie chodzic jak marzenie. To mlodszy brat eliminatora, sporo mu do tegoz oczywiscie brakuje, ale stopka to model polprofesjonalny i dziala naprawde zajefajnie - mysle, ze w twojej sytuacji to lepsze wyjscie (50% ceny eliminatora). Statywy skompletuj wg powyzszych porad - basixowe/everplaycustomowe (naprawde warte polecenia za te pieniadze) wzglednie niekiedy po uczciwych cenach mozna dostac osprzet tamy z serii road pro albo nowa serie 4xxx premiera. Hardware to kapital, bo raz, ze znacznie wieksza jest wygoda gry, gdy nic ci sie nie kolebie, przesuwa, rozpada etc :) a dwa, ze majac go na niezlym poziomie mozna w spokoju skupic sie na aspektach brzmieniowych zestawu - naciagach, blachach czy wrecz wymianie poszczegolnych bebnow :)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » plany na przyszłość - czyli co i kiedy kupić