Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Pojedyńcza stopa z wyższej półki
Pojedyńcza stopa z wyższej półki
Autor Wiadomość
Roberto 

Wysłany: Sro 18 Sie, 2010   Pojedyńcza stopa z wyższej półki

Zastanawiam się nad kupnem dobrego singla. Do tej pory grałem na gibraltar 6611db (tyle że na samym singlu, gdyż twina kupiłem na zajawce, żeby nauczyć się na nim grać). Twin jednak nie dla mnie, zwłaszcza że całe życie gram na singlu. Chcę wymienić tego Avengera na jakiegoś dobrego singla. Co polecacie? Pearl Eliminator czy jakieś DW? Może ktoś ma jakiegoś fajnego singla i chce się wymienić na twina gibraltara 6611db. Z góry dzięki za pomoc

edit: aha, cenowo mogę przeznaczyć na to ok 800-900zł max.
Ostatnio zmieniony przez Roberto Sro 18 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Pater Noster 
generation nothing

Wysłany: Sro 18 Sie, 2010   

Roberto napisał/a
cenowo mogę przeznaczyć na to ok 800-900zł

za taką kasę możesz kupić praktycznie każdego singla jaki jest na rynku.

jeśli dw to 9000, jeśli pearl to eliminator (nie demon). Iron cobra power glide to też fajna stopa, niestety wybrać musisz sam bo to twoje nogi beda po tym smigać ;)

Roberto 

wiem że to kwestia subiektywna, ale pytanie do tych którzy mieli do czynienia zarówno z eliminatorem i dw9000. są jakieś duże różnice? może są jakieś mankamenty w jednej a nie ma ich w drugiej. coś zwróciło waszą uwagę?

Away

Witam! Kiedyś sam stałem nad takim wyborem, a dziś sam jestem dziadkiem ;) Wziąłem wtedy Eliminatora i nie żałuję, bardzo dobra stopka, szybka, solidna, po 1,5 roku użytkowania zero problemów, a dodam, że nie kupiłem jej nowej, pancerny sprzęt i do tego masa ustawień, cóż więcej pisać. Jednak niestety nie mam porównania do legendarnego DW. Może pomoże ;) Ci ten temat, który założyłem w okresie kiedy to ja wybierałem pro-singla ;)

http://forum.perkusjaonli...tor-vt10612.htm

Pozdrawiam!
Away

tom12333

W razie czego chętnie sprzedam Eliminatora- nieużywana 450zł (jedynie bijak pożyczony koledze)- stan nówka!

Jackob4100

Wysłany: Wto 16 Lis, 2010   

Polecam Stopę pojedyncza DW Drums 8000 to już jest sprzęt z profesjonalnej pułki

http://bratpol.eu/?prod=8101&cat=1380

klima 
Almighty of forum!

kolego jackob4100....zakladam, ze jestes sprzedawca ze sklepu bratpol, wiec uprzejmie prosze, abys napisal do mnie na gg, wlasnie teraz...2725378

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

rock_out 
Breakbeat Culture

Dw 9000 - konstrukcja bez zarzutow, wydawalo by sie najszybsza z jaka mialem doczynienia, jednak to zupelnie nie bylo to.
Yamaha flying dragon dfp-9310 - byla dla mnie za lekka jezeli chodzi o odczucie z gry i zupelnie brak jej poweru a wykonanie jakies takie delikatne...
Duallist - byl, ale szybko sie zbyl.
Iron cobra power glide - intuicyjna stopa ktora czuc pod noga, dajaca niesamowity wygar z centrali uzyskujac glebokie brzmienie. Super dodatkow i tysiaca ustawien nie ma, ale jest jej wcale to nie potrzebne :) Pancerna konstrukcja, procz kosmetyki niezmienna od wielu lat. Spasowala mi odrazu, kilka drobnych ustawien i gram niezmiennie od kilku lat.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Pojedyńcza stopa z wyższej półki