Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » "Prawie jak MEINL" :)
"Prawie jak MEINL" :)
Autor Wiadomość
Pasztet 

Wysłany: Wto 24 Sie, 2010   "Prawie jak MEINL" :)

Witam wszystkich. Spodobało mi się ostatnio brzmienie dwóch talerzy na których gra Chris Adler z Lamb Of God. Są to: Byzance China - 17' oraz Pure Metal Ride Mb20 - 24' oczywiście Meinl. Ponieważ zakup tych blaszek jest na razie poza moim zasięgiem (wiadomo - cena), mam pytanie czy ktoś z was gra może na blaszkach o bardzo zbliżonym brzmieniu do w/w? Jeśli chodzi o chinke to mam na myśli krótkie, soczyste brzmienie nadające się do dłuższego pociągnięcia a nie tylko akcentów a w ride brzmienie bella :) Doradźcie coś bo może za "ludzką" cenę jest blaszka które spełni moje oczekiwania....

YelloW_EyE 
Rowan

Wysłany: Sro 25 Sie, 2010   

Wydaje mi się, że nie możesz nie znaleźć tańszych odpowiedników, na 99% te blachy są kute ręcznie a tańsze modele są robione maszynowo (choć nie wszystkie) oraz ze stopu b8 i jest mało prawdopodobne żeby uzyskać podobne brzmienie, choć mogę się mylić bo moja wiedza nt. produkcji jest znikoma.

http://allegro.pl/meinl-b...1193667675.html wejdź na stronę meinl'a to może ci się ten talerz spodoba i jak ci dopisze szczęście to za małe pieniądze będzie w twoich rękach.

Meinl

Pasztet 

śledzę ta aukcje od początku :) wątpię że za nieduże pieniądze uda się łyknać. Poza tym słyszałem na żywo 17' a tu jest 18' i nie wiem czy do duża różnica w brzmieniu czy raczej niezauważalna...

Dimitrich
KKK

poza tym idealnie tak samo nie zabrzmi- master w studio ;)
co do tej chiny to Adler chyba uzywa w wykonczeniu brilliant?

Pasztet 

wiesz co, w jego ustawieniach na wikipedii doszukałem się tylko informacji przy Byzance China - 17' że to prototyp :)

Pasztet 

Wysłany: Wto 21 Gru, 2010   

Przepraszam ze "odgrzewam kotlety" ale na nowo zaczął mnie męczyć temat tej chinki :)
Może ktoś ma jakiś pomysł, tzn niekoniecznie upieram się na podbnym czy łudząco podobnym brzmieniu. Chodzi mi o chinke która ma szybką odpowiedź na atak, krótkie i soczyste brzmienie, takie brzmienie które można wykorzystać w "ridowaniu" nie wiem czy wiecie o co chodzi, tzn że nie wykorzystam jej wyłącznie do akcentów tylko częściej w ciągłym graniu (podobnie jak robi to czasem Adler lub też czasem Portnoy).... Jakieś pomysły? :)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » "Prawie jak MEINL" :)