Witam wszystkich. Spodobało mi się ostatnio brzmienie dwóch talerzy na których gra Chris Adler z Lamb Of God. Są to: Byzance China - 17' oraz Pure Metal Ride Mb20 - 24' oczywiście Meinl. Ponieważ zakup tych blaszek jest na razie poza moim zasięgiem (wiadomo - cena), mam pytanie czy ktoś z was gra może na blaszkach o bardzo zbliżonym brzmieniu do w/w? Jeśli chodzi o chinke to mam na myśli krótkie, soczyste brzmienie nadające się do dłuższego pociągnięcia a nie tylko akcentów a w ride brzmienie bella Doradźcie coś bo może za "ludzką" cenę jest blaszka które spełni moje oczekiwania....
_________________ "Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Wydaje mi się, że nie możesz nie znaleźć tańszych odpowiedników, na 99% te blachy są kute ręcznie a tańsze modele są robione maszynowo (choć nie wszystkie) oraz ze stopu b8 i jest mało prawdopodobne żeby uzyskać podobne brzmienie, choć mogę się mylić bo moja wiedza nt. produkcji jest znikoma.
http://allegro.pl/meinl-b...1193667675.html wejdź na stronę meinl'a to może ci się ten talerz spodoba i jak ci dopisze szczęście to za małe pieniądze będzie w twoich rękach.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
śledzę ta aukcje od początku wątpię że za nieduże pieniądze uda się łyknać. Poza tym słyszałem na żywo 17' a tu jest 18' i nie wiem czy do duża różnica w brzmieniu czy raczej niezauważalna...
Winston Churchill
Przepraszam ze "odgrzewam kotlety" ale na nowo zaczął mnie męczyć temat tej chinki
Może ktoś ma jakiś pomysł, tzn niekoniecznie upieram się na podbnym czy łudząco podobnym brzmieniu. Chodzi mi o chinke która ma szybką odpowiedź na atak, krótkie i soczyste brzmienie, takie brzmienie które można wykorzystać w "ridowaniu" nie wiem czy wiecie o co chodzi, tzn że nie wykorzystam jej wyłącznie do akcentów tylko częściej w ciągłym graniu (podobnie jak robi to czasem Adler lub też czasem Portnoy).... Jakieś pomysły?
Winston Churchill