Human Bazooka
Wysłany: Nie 15 Sie, 2010 Rama pearl DR-501c + yamaha stage custom bedzie pasowac ??
Mam pytanie odnosnie tej konfiguracji, zastanawia mnie głównie to czy sruby od clumpów pearla nie beda przeszkadzac w regulacji tomów na tom holderach yamahy. Niestety w Krakowskich sklepach nie mam mozliwosci sprawdzenia tego , jezeli ktos kiedys próbował takiej kofiguracji lub gdzies widział to czekam na odpowiedzi lub zdjecia .
Mam pytanie odnosnie tej konfiguracji, zastanawia mnie głównie to czy sruby od clumpów pearla nie beda przeszkadzac w regulacji tomów na tom holderach yamahy. Niestety w Krakowskich sklepach nie mam mozliwosci sprawdzenia tego , jezeli ktos kiedys próbował takiej kofiguracji lub gdzies widział to czekam na odpowiedzi lub zdjecia .
Bez problemu da się powiesić. W tom holderach tego typu zawsze powstaje problem dobrania kąta nachylenia tomów i wysunięcia toma na tom holderze tak aby nie uderzał on o rant ramy.
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
Human Bazooka
Wysłany: Pon 16 Sie, 2010
Tzn. tego ze da sie powiesic byłem pewien :p , tylko boje sie własnie tej regulacji kontów zawieszenia tomów. Jest oczywiscie drugie wyjscie kupic rame Yamahy i o ile jest lepiej wykonana (i droższa) to jednak sa duze problemy z załatwieniem do niej np. dodatkowych clumpów. Niestety dystrybucja yamahy w Polsce kuleje o czym sie przekonalem szukajac róznego rodzaju czesci do mojego zestawu ;/.
Human,
grasz na tomach zawieszonych równolegle do ziemi, czy pod bardzo duzym kątem?
Generalnie raczej się nie zdaża aby ktoś miał zawieszone tomy na ramie pod dużym kątem, i myśle że nie bierze się to z niczego. Jest pewien techniczny problem z takim ustawieniem, ale IMO tomy zawieszone pod mniejszym kontem (co za tym idzie, niżej) pozytywnie wpływają na wytrzymałość naciągu (pałeczka uderza w niego prawie równolegle do krawędzi) oraz lepszy dźwięk.
Human Bazooka
Wysłany: Pon 16 Sie, 2010
Na poczatku sorry za bład miało byc "clampów" . A co do kąta zawieszenia moich tomów w zestawie, nie sa one zawieszone równolegle ( wtedy nie było by problemów z rama ) są lekko pochylone, ale bez przesady . Jest to miejwiecej takie pochylenie jakie widuje sie w wiekszosci setów zawieszonych na ramie .
Mam taką ramę, mam yamahę sc, i jak się pomyśli to nie ma problemów. Można montować holdery do góry nogami, można je montować tak żeby rama była jak najwyżej, co sprawia że jest ona w górnej połowie toma i trzeba się wtedy naprawdę napracować żeby się o niego obijała.
Focięta są w temacie o mojej perze, możesz sobie tam zobaczyć jak to działa.