Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Rama pearl DR-501c + yamaha stage custom bedzie pasowac ??
Rama pearl DR-501c + yamaha stage custom bedzie pasowac ??
Autor Wiadomość
Human Bazooka 

Wysłany: Nie 15 Sie, 2010   Rama pearl DR-501c + yamaha stage custom bedzie pasowac ??

Mam pytanie odnosnie tej konfiguracji, zastanawia mnie głównie to czy sruby od clumpów pearla nie beda przeszkadzac w regulacji tomów na tom holderach yamahy. Niestety w Krakowskich sklepach nie mam mozliwosci sprawdzenia tego :/ , jezeli ktos kiedys próbował takiej kofiguracji lub gdzies widział to czekam na odpowiedzi lub zdjecia :) .

klinik

Wysłany: Pon 16 Sie, 2010   Re: Rama pearl DR-501c + yamaha stage custom bedzie pasowac

Human Bazooka napisał/a
Mam pytanie odnosnie tej konfiguracji, zastanawia mnie głównie to czy sruby od clumpów pearla nie beda przeszkadzac w regulacji tomów na tom holderach yamahy. Niestety w Krakowskich sklepach nie mam mozliwosci sprawdzenia tego :/ , jezeli ktos kiedys próbował takiej kofiguracji lub gdzies widział to czekam na odpowiedzi lub zdjecia :) .

Bez problemu da się powiesić. W tom holderach tego typu zawsze powstaje problem dobrania kąta nachylenia tomów i wysunięcia toma na tom holderze tak aby nie uderzał on o rant ramy.

http://DrumCenter.pl

Human Bazooka 

Wysłany: Pon 16 Sie, 2010   

Tzn. tego ze da sie powiesic byłem pewien :p , tylko boje sie własnie tej regulacji kontów zawieszenia tomów. Jest oczywiscie drugie wyjscie kupic rame Yamahy i o ile jest lepiej wykonana (i droższa) to jednak sa duze problemy z załatwieniem do niej np. dodatkowych clumpów. Niestety dystrybucja yamahy w Polsce kuleje o czym sie przekonalem szukajac róznego rodzaju czesci do mojego zestawu ;/.

Wysolek85

Human Bazooka napisał/a
clumpów

A może lumpów?

CooBi

Wysolek85 napisał/a
Human Bazooka napisał/a
clumpów

A może lumpów?

wniosłeś dużo do tematu.

Human,
grasz na tomach zawieszonych równolegle do ziemi, czy pod bardzo duzym kątem?
Generalnie raczej się nie zdaża aby ktoś miał zawieszone tomy na ramie pod dużym kątem, i myśle że nie bierze się to z niczego. Jest pewien techniczny problem z takim ustawieniem, ale IMO tomy zawieszone pod mniejszym kontem (co za tym idzie, niżej) pozytywnie wpływają na wytrzymałość naciągu (pałeczka uderza w niego prawie równolegle do krawędzi) oraz lepszy dźwięk.

Human Bazooka 

Na poczatku sorry za bład :P miało byc "clampów" :P . A co do kąta zawieszenia moich tomów w zestawie, nie sa one zawieszone równolegle ( wtedy nie było by problemów z rama :) ) są lekko pochylone, ale bez przesady :P . Jest to miejwiecej takie pochylenie jakie widuje sie w wiekszosci setów zawieszonych na ramie .

jerekp 

Możesz użyć clampów do ramy Pearl PCX-200, zamiast PCX-100.
Ostatnio zmieniony przez jerekp Pon 16 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Vailey

Mam taką ramę, mam yamahę sc, i jak się pomyśli to nie ma problemów. Można montować holdery do góry nogami, można je montować tak żeby rama była jak najwyżej, co sprawia że jest ona w górnej połowie toma i trzeba się wtedy naprawdę napracować żeby się o niego obijała.

Focięta są w temacie o mojej perze, możesz sobie tam zobaczyć jak to działa.

harnessing

Human Bazooka 

Własnie jakims fartem trafiłem na twoj temat zanim przeczytałem ta wiadomosc :) wiec mysle ze ten temat jest zamkniety, dzieki za pomoc pzdr.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Rama pearl DR-501c + yamaha stage custom bedzie pasowac ??