Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Remo Falams II i podobne - Naciągi z Kevlaru
Remo Falams II i podobne - Naciągi z Kevlaru
Autor Wiadomość
Malbor

Wysłany: Sro 18 Sie, 2010   Remo Falams II i podobne - Naciągi z Kevlaru

Witam
chciałbym się dowiedzieć waszej opinii na temat naciągów przeznaczonych na werble marszowe.
Może ktoś na forum ma doświadczenie i eksperymentował z zakładaniem takiego Falamsa na swój normalny werbel. Jeśli tak to jakie wrażenia? Zabiło werbel czy może zyskał jakiś dodatkowy smaczek?
Troche czytałem na ten temat na zagranicznych forach i znajduje sprzeczne informacje. Niektórzy mówią że te naciągi są bardzo dobre, werbel brzmi krótko i sucho,a inni że nie brzmi i ogólnie nie da się na tym grać.
Chcę się również dowiedzieć czy werbel pod wpływem wysokich strojów może się uszkodzić ( gdzieś wyczytałem że mogą implodować ale tak średnio chce mi się wierzyć)

Farel 
your worst nightmare

Wysłany: Nie 22 Sie, 2010   

grałem na werblu od Mapexa Q z Falamem. odbijał cholernie mocno, wszelkie rudimenty wchodziły jak masło ;) cholernie suchy, mocny strzał, ale nic więcej. ghosty totalnie mi się nie podobały. może do cięższych odmian metalu, siakieś defy gdzie blasty to podstawa to dobry naciąg, ale nie widzę go w lżejszej muzie ;)

Ice_Gust_PL 

Wysłany: Czw 26 Sie, 2010   

bo to jednak są naciągi tylko do werbli marszowych, do zestawu bym tego nie wpychał ;) ale w przypadku jakiegoś werbla 14" x 8" + falam + pasek na ramię = impreza :D

zgred 

Wysłany: Sob 19 Mar, 2011   

ja trochę spóźniony ale dobra. gdzie w polsce dostać Falma ??? tylko nie piszcie że u dystrybutora remo bo nie mam zamiaru uganiać się za dystrybutorami

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Remo Falams II i podobne - Naciągi z Kevlaru