ja tam mialem w pudelku jak kupilem ale poszla sie dawno temu pasc ;]
sprobuj napisc do dystrybutora moze Ci udostepnia w pdf...
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
btw. co to znaczy "u nich kupiony"? bezposrednio u dystrybutora?
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Ostatnio zmieniony przez Qbs Pon 28 Wrz, 2009, w całości zmieniany 2 razy
btw. co to znaczy u nich kupiony? bezposrednio u dystrybutora?
Taa, jak im przedstawię jakiś kwitek ,że zabawka była kupiona w Polsce, w sklepie to mi dadzą, ewentualnie podać im numer seryjny, jak znajdą taki w swojej bazie to też... Widać prowadzą jakieś swoje "notatki"... W sumie po tych cenach to się nie dziwię, jak się tego sprzedało z 10 sztuk...
foot switch pozwala prawdopodobnie przejąć rolę guzików PLUS i MINUS - zmieniasz programy nogą. Expression pedal to już dla mnie fanaberia - prawdopodobnie pozwala regulować nogą głośność, ale to jest stosowane w syntezatorach, gdzie masz ciągły dźwięk, grasz rękami i modulujesz płynnie nogą, a tutaj? No ale jest, może sam wymyślisz po co.
Wysłany: Wto 05 Sty, 2010
ajajaj sorry moja wtopa, mial poleciec tylko ostatni post
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
sorry, ale nie rozumiem chyba obyczajow tego forum...
proponuje instrukcje, a post zostaje skasowany...
jak tam chcecie, ale myslalem, ze po to forum, aby sobie pomagac...
podziekowal
Wysłany: Wto 05 Sty, 2010
po to forum zeby sobie podziekowac ale w regulaminie jest napisane chyba odnosnie materialow do sciagania, co sie tyczy rowniez ogloszen tego typu na forum...jutro to wyczyszcze
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
zaklinacz, miałeś cos odnośnie instrukcji może...? bo nie czytałem posta, a z tego co wnioskuję ktos coś wykasowal...
mozesz napisac, ewentualnie do mnie na priv...?
ogloszenie chyba by bylo wtedy, gdybym chcial na tym zarobic...
pozdro
Może lepiej byłoby założyć nowy temat "Polskie instrukcje" i tam umieszczać oferty z polskimi wersjami instrukcji do różnych urządzeń. Wtedy wszystko byłoby w jednym miejscu. Tak na marginesie to polskie wersje instrukcji powinny być dostępne bez żadnej łaski na stronach producenta i problemu by nie było. Może kiedyś to się zmieni ale z podejściem z jakim się spotkałem u dystrybutora Yamahy to rychło to nie nastąpi. Na moje pytanie: "czy mogę otrzymać od nich polską wersję instrukcji do modułu kupionego zagranicą?" dostałem odpowiedź: "niestety nie chyba, że dokupi Pan moduł do instrukcji bo samej nie udostępniamy". Żałosne ale niestety prawdziwe...
witajcie panowie
100 lat mnie tu nie było ale tym razem nie obejdzie się bez waszej pomocy...
Wiem, że instrukcja spd-s`a wspomina o tapowaniu tempa w tym urządzeniu. jak to wygląda w praktyce ?
W ustawieniach CONTROL SW możemy ustawić tak aby jeden pad albo podłączony przykładowo pedał miał na trwałe przypisane funkcje ustalania tempa.
Mam poukładane własne patche, w których niektóre sample są w trybie phrase, tak by zapętlone odzywały się cały czas. Mam ustawione aby jeden pad spełniał rolę ustalania tempa.
Czy da się przed korzystaniem z danego loop`a zatapować mu żądane tempo ? Próbowałem już różnych kombinacji ale nie potrafię dojść do sytuacji typu: gram kawałek na akustycznych bębnach, tapuje (3-4 uderzenia) na spd-s`ie i wtedy uderzam w danego sampla, który gra we wskazanym przeze mnie tempie.
Tak na mój rozum synchronizację tempa ustawiasz podczas EDYCJI parametrów wava i patcha. A więc wchodzisz w konfigurację i tam określasz, jakie tempo chcesz mieć i takie tempo już pozostaje. W instrukcji nie ma nic na temat zmiany tempa podczas gry na żywo.
Tak na mój rozum synchronizację tempa ustawiasz podczas EDYCJI parametrów wava i patcha. A więc wchodzisz w konfigurację i tam określasz, jakie tempo chcesz mieć i takie tempo już pozostaje. W instrukcji nie ma nic na temat zmiany tempa podczas gry na żywo.
Tak myślałem ale wolałem się jeszcze upewnić żeby mieć czyste sumienie.
Mam jeszcze pytanie ale tym razem bardziej techniczno-sprzętowe...
Jak chłopy go podpinacie na scenach, w klubach ? Co klub to inne warunki w jakich dane jest nam grać. Nie wyobrażam sobie ciągnąć bezpośrednio dwóch kabli (stereo) od spd-s`a do akustyka który czasami jest Bóg wie gdzie.
Wiadomo że zazwyczaj na scenach są panele przystosowane pod mikrofony wokalisty itd. na wtyczki XLR.
Jak najłatwiej ogarnąć ten temat ?
Czy przykładowo podwójny kabel jack-jack + dwie przejściówki z jack na XLR załatwiłyby sprawę ? Czy te panele są przystosowane by podpinać pod nie urządzenia takie jak spd-s ?
Witam.
Chciałbym odświeżyć temat i zwrócić się do Was z pytaniem. Od niedawna stałem się posiadaczem Rolanda spd-sx. Jest to następca spd-s'a. Mój problem pewnie wyda Wam się banalny, ale dla mnie to urządzenie to jakiś kosmos. Czy mógłby mi ktoś po 'chłopsku' wyjaśnić jak wykonywać zapętlone loopy (czy jak to się nazywa) Chodzi mi mianowicie o coś takiego:
film
Nie wiem jak to zrobić aby po zagraniu jakiejś frazy, ona się zarejestrowała i leciała w pętli (w kółko) i abym mógł do niej dogrywać kolejne elementy tak jak to ma miejsce na filmie. Wiem, że na filmie jest wykorzystany Octopad, ale jestem pewien, że SPD-SX też oferuje taką możliwość. Za wszelką pomoc bardzo będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
Jarek.
Mam jeszcze pytanie ale tym razem bardziej techniczno-sprzętowe...
Jak chłopy go podpinacie na scenach, w klubach ? Co klub to inne warunki w jakich dane jest nam grać. Nie wyobrażam sobie ciągnąć bezpośrednio dwóch kabli (stereo) od spd-s`a do akustyka który czasami jest Bóg wie gdzie.
Wiadomo że zazwyczaj na scenach są panele przystosowane pod mikrofony wokalisty itd. na wtyczki XLR.
Jak najłatwiej ogarnąć ten temat ?
Czy przykładowo podwójny kabel jack-jack + dwie przejściówki z jack na XLR załatwiłyby sprawę ? Czy te panele są przystosowane by podpinać pod nie urządzenia takie jak spd-s ?
Do tego typu urządzeń najlepiej mieć direct box'a (DIBOX). Nie wszystkie kluby mają to małe pudełko niestety. Dibox dopasowuje ci sygnał do profesjonalnego estradowego sprzętu nagłośnieniowego, zmienia ci sygnał niesymetryczny na symetryczny, likwiduje brumienie. Koszt to jakieś 200-300 pln. Luknij tu http://www.monacor.pl/product/show/2650/DIB-102
pozdrawiam