czy ktos was kiedys gral na takich cudeńkach?:> widzialem u niektorych perkusistów, ciekaw jestem jak brzmia? tutaj -> http://www.youtube.com/watch?v=Nx8q4GtqlNI Yoshiki gra ale wydaje mi sie ze nie sa az tak donosne jak zwykle tomy
nie grałem, ale słyszałem nie raz. Płaskie brzmienie, znacznie cichsze niż tomy, no i mają sporo mniej opcji (strój, zastosowanie). Sprawdź na własnej skórze zanim kupisz, bo mogą ci wogule nie pasić w twoich klimatach. Niestety nie wiem kto je aktualnie ma.
Mnie to nie kręci, aczkolwiek całkiem ciekawie brzmi. Do trigerów pewnie wystarczą. Niemniej jednak brzmienie dobrego toma zwala mnie z nóg, a rototomów nie;p
A ja mam i uzywam Gramy postypsychodelorocka hyhy (tak bym to nazwał). Brzmienie rzeczywiscie jest płaskie (tak jak sam rototom) i bardziej ciche niz zwykłe tomy. Jednak przebija sie przez zestaw i jako przeszkadzajka sprawuje się swietnie. Niemniej jednak nie każdemy przypasi.
_________________ A teraz coś z zupełnie innej beczki.
tak do tej solówki chciałbym coś powiedzieć.. o mamo najciekawszy jej element był w 6 minucie kiedy wystrzeliły te petardy czy co to tam było ale nudna.. bez pomysłu..
a rototomy.. tylko do trigerowania moim zdaniem.. takie to jakieś bez duszy wolał bym właśnie inny rodzaj instrumentu wspomniany przez Mikeya timbalesy są gut
Nie!Masz słuchac tego co ci każemy słychać! ZROZUMIANO?!?! Kojlak: twoja wypowiedz nie ma sensu(moim zdaniem). Rototomy są stworzone po to aby na nich grać:) Oczywiscie nie musza sie podobać ale do trigerowania to mija sie z celem :] lepiej kupic polmuza:)
Rototomy zagraja Ci tak jakie naciagi zalozysz. To jest ich plus- sa neutralne i biora charakterystyke brzmieniowa naciagu.
Co do waskiego zastosowania i stroju..... Ludzie chyba nie wiecie co piszecie Waski stroj czegos, co mozna stroic poprzec krecenie w jedna i druga strone. Widzialem Rototomy u gosci grajacych muze od jazzu po metal.
Rototomy zagraja Ci tak jakie naciagi zalozysz. To jest ich plus- sa neutralne i biora charakterystyke brzmieniowa naciagu.
Co do waskiego zastosowania i stroju..... Ludzie chyba nie wiecie co piszecie Waski stroj czegos, co mozna stroic poprzec krecenie w jedna i druga strone. Widzialem Rototomy u gosci grajacych muze od jazzu po metal.
małe możliwości stroju i zastosowania w porównaniu z 2 membranowym i korpusowym bębnem ofc, czyli stosowane zamiast, a nie dodatkowo.
Nie pisałem że Remo robi gówniane rototomy, tylko że niedorastają dobrym tomom;p
No wlasnie Ci napisalem, ze widzialem gosci ktorzy uzywaja ich i w jazzie i w metalu. Kwestia tego jakie chcesz miec brzmienie. Pewnie ze nie dorastaja dobrym tomom, ale to jest calkiem inny instrument.
Fazer: nie czaje o co chodzi z 'niedorastaniem' to tak jak byś porównywał ferrari do hammera i powiedizał ze ferrari nie dorasta hammerowi bo jest zbyt niski :] Chodzi o to ze obie rzeczy maja różne zastosowania.
No wlasnie Ci napisalem, ze widzialem gosci ktorzy uzywaja ich i w jazzie i w metalu. Kwestia tego jakie chcesz miec brzmienie. Pewnie ze nie dorastaja dobrym tomom, ale to jest calkiem inny instrument.
właśnie to chciałem podkreślić;p
Jahoo, twoje porównanie to tak jakbym napisał że rototomy są zbyt mało głębokie w porównaniu do tomów.
Terenowy ma więcej opcji zastosowania niż supersportowy (głównie tor wyścigowy;p) więc to nie adekwatne porównanie.
Fazer : Odwarasz kota ogonem Jednak rototomy mają multum opcji zastosowania (nie tylko tor wyścigowy:P ) I wcale nie są gorsze od zwykłych tomów, są INNE, co nie znaczy ze nie dorastają hyhy. Ok ja juz nie oftopuje:)
peace:)