Wysłany: Nie 19 Cze, 2011 Rozłączający się metronom
Witam posiadam taki metronom http://drumcenter.pl/prod...DB-30-Metronom. Sprawa wygląda tak, że ostatnio gdy podłączam kabel do klika, wciskam start to się rozłącza, restartuje i ustawione jest domyślne tempo 120 i podział 4/4 (gram bez od kliknięcia), nie jest to wina baterii bo ostatnio wymieniłem. W czym może być problem ?
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Mam dokładnie ten sam problem od jakiegoś miesiąca, a gwarancja mi się skończyła, wymiana baterii nic nie dała.
Ciekawe jest to, że gdy złapie sie go za krótsze boki i postara go wygiąć po przekątnej to przez jakies 15 minut chodzi normalnie. a potem historia się powtarza i znowu reset.
Jeżeli możesz to oddaj na gwarancję i powiedz jak wygląda sprawa bo sam jestem ciekaw.
Pamiętajcie, że bateryjki mogą być różne, mogą być stare, zwietrzałe lub marnej jakości i dawać delikatnie za niskie napięcie. Ja miałem identyczne objawy i po wymianie baterii chodzi normalnie.
Wiesz co, odszczekuję to z baterią - u mnie jest to samo. Wczoraj miałem nerwówę na koncercie przez to gówno - leżał tylko włączony, nawet go nie dotykałem i resetował się co chwila z nową baterią, mimo że w domu działał świetnie.
Jednak tę konkretną sztukę metronomu montowałem niedawno w klampie i trochę się naruszyła obudowa. Czy Twój Ci nie upadł albo się nie przygniótł?
Ja myślę, że to jest najlepszy mechanizm w tym przedziale cenowym. Mam dwa takie, jednemu z nich uszkodziłem obudowę i zaczął się tak zachowywać, ale drugi działa bez zarzutu. Nadal bym go polecał.
mam taki sam i wymiana baterii pomogła, fakt że to cholerstwo jest strasznie bateriożerne bo nówka sztuka poszła po niecałych dwóch tygodniach ok 36h grania
To jest kwestia baterii! Musisz mieć dokładnie taki model baterii jaki jest tam napisany! Bo inny nie będzie stykać dobrze i będzie Ci rozłączać. Mam taki sam problem. Trzeba często zmieniać baterie na nowe.
Nie piszcie bzdur, proszę was... To nie kwestia baterii. Bateria to bateria...
Zimne luty na płytce drukowanej - tzn. ledwo widoczne dla oka przerwy przy łączeniach elementów, dlatego poruszenie czy ściśnięcie metronomu poprawia działanie...
Ew. spróbuj przeczyścić styki od baterii np. końcówką noża i sprawdź czy dobrze dociskają.
_________________ Podpis został zniknięty.
Ostatnio zmieniony przez Chrusta Sro 29 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz
1. Boss db30 bardzo łatwo się włącza, jeśli zostanie luzem wrzucony do skrzynki z innym sprzętem. Zdołałem w ten sposób całkowicie wyczerpać nową baterię między koncertami.
2. Niekiedy bateria potrafi się luzować w gnieździe i wysuwać poza styki. Łatwo temu zaradzić, wsuwając pod klapkę grubszy kawałek kartonu, aby docisnąć baterię.
W obu przypadkach objawy są takie jak opisał Yellow.
almightly
Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011
Mam ten sam metronom problem tkwi w spięciu które powstaje gdy podłączone są słuchawki , jeśli masz kogoś pod ręką kto się na tym zna niech przelutuje nowe wejście słuchawkowe, koszt takiego to ok 3-5zł.
_________________ "Zaproście zespół na scenę... A, i perkusistę też."
konferansjer na jednej z imprez.